![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6364656667 213> |
Автор | ||||||||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
Благодарам и се согласувам - подобро никој отколку Југословен
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|||||||
rekov denes nema da se raspravam so nikogo ...... znaci , ti si vo toj krug na NIKOJ |
||||||||
![]() |
||||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|||||||
Нормално дека несакам да се сеќавам кога сум реален и ја гледам Југославија во нејзиното целокупно постоење а не само да се потсеќам на убавите работи и да убедувам други дека само тоа било и ништо повеке.
И знам јас што е федерација ама очигледно ти незнаеш што е независна држава а што творевина - нашата борба за независност заврши во оној момент кога Тито постави свои луѓа(срби,хрвати и др.) да не управуваат и наредуваат како и што да правиме - ако за тебе тоа е држава - убаво,заслужуваш баш таква држава ![]() И не извртувај плаво зелено знаеш убаво дека ти напишав дека постои и грага Југословени како националност а не државјани - па нели си Југоносталгичар - тогаш сигурно си Југословен ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|||||||
Па и МПЦ постои како црква, ама сеуште не е призната. И к*рдите постојат како народ ама никој не ги признава. Да набројувам уште?
Не не’ признал како држава? ![]() ![]() Море момче, си слушнал ли ти за зборот федерација? И што значи тоа?
Се надевам дека после читањето на (со различна боја) нагласените зборови конечно ќе дојде до израз твојата моќ на спознавање. Помислив уште на нешто да ти одговорам, но си реков, има ли смисла да зборуваме за носталгија со човек кој не неможе (или несака) да се сеќава за убавите работи од неговиот живот. ![]() |
||||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||||||
![]() |
||||||||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|||||||
Zboruvajte...negirajte...narodot ve demantira...
... realnoto shou ja vrati YU na scena...samo shto ne se vikala Jugoslavija... ![]() ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
Red`Black ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
|||||||
sto sega so grujo....
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
|||||||
ма не е ништо бе грујо!
|
||||||||
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
|
||||||||
![]() |
||||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Или не ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|||||||
zatoa sto e samo bleda kopija na...
|
||||||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||||||||
![]() |
||||||||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|||||||
Па нели сме постоеле како народ - како ако сме постоеле како народ Тито не признал,кој е тој што може да признава и не признава кој си и што си -
Koj e sto e , Tito e Tito, dali selanec ili blagorodnik i ne e vazno, za nas napravil mnogu . kako mozel da priznava ili ne priznava mozebi na nekoi ke im ostane nejasno cel zivot , amam mozel da gi vrti i Amerika i Rusija okolu maliot prst i da ne podklekne pred nikogo. Kako moze denes edna Bakojani da veli nemoze Makedonija vo EU i Nato i site ostanati da ja slusaat? Zosto ne go slusaat nasiot tolku sposoben premier? |
||||||||
![]() |
||||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||||||
Ете сега сум крив и што сум таков каков што сум,ти изгледа навикнат си на она „Ја на коњу они доле - бог те јебо што ме воле„ Јас сум тој не правам лице како што ти си навикнал да ти прават лице - извини ![]()
Јас не негирам ништо и еве ако сакаш и ке ти попуштам само немој да плачеш по форумов - јас мислев дека ке ме разбереш бидејки толку го сакаш тоа братството и единство - мислев дека ти ти како Југоносталгичар ке ги испочитуваш принципите за кои се тврдоглавиш тука со мене ама ете ај јас место тебе еве ке попуштам и од сега ако сакаш и на англиски ке ти пишувам ![]()
И пак не си јасен што е тоа жалосно што јас не помислувам на бившата - и што има тоа врска на крајот со темава - пишуваш само колку да си присутен а немаш никаква поента - ај терај-живеј ![]()
И еве пак пример за наметнување на твои зборови - ти можеби и на нива си се родил а нивата била на Живко па прогласи ја за држава и земи Живково државјанство ако сакаш - бев јасен мислам кога кажав дека Југословен си можел да бидеш ама не било морално - графата националност била пополнувана по самосознавање а не по раѓање ![]()
И кај ти е сега писменоста и правописот - зар незнаеш дека националство(етникум) и државјанство не е иста работа ![]()
Ропство е ропство - ај да поистоветувам Македонска државност со Турско кога неможам ![]()
Кој лингвистичар си ти мене не ми е јасно - продаваш фори за пијани а забегуваш сам во свој текст - Па нели сме постоеле како народ - како ако сме постоеле како народ Тито не признал,кој е тој што може да признава и не признава кој си и што си - и др. држава не ни признал Тито туку не апсорбирал во неговата држава правејки диверзија на нашата борба за Обединета и Слободна Македонија - голи оток,кале,идризово - памтиш ![]()
Дискутираш а се вртиш сам себе во круг - кој уствари забегува ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|||||||
inaku nisto .... propadna rabotata ... a ? .....
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
|||||||
мислам без навреда јас искрено го почитувам тито и југославија али ти викам, било поминало сега треба да се бориме за македонија(ако си македонец ако не ајт сиктер).
|
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
па добро каде сакаш иди, само не овдека со такво размислување...
|
||||||||
|
||||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6364656667 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |