IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Разлика во години: постар или помлад партнер/ка?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Разлика во години: постар или помлад партнер/ка?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5960616263 70>
Автор
Порака Обратен редослед
blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 5922
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2006 во 12:35

секој има свој живот, еднаш му се дава таа шанса и со него може да прави што сака, шта би било кад би било муабети не фаќаат многу место....

растурање на љубов=растурање на храм, црква (никој нема такво право)

им се восхитувам на луѓе што успеваат да мислат во насока обратна од таа на часовникот

Изменето од blue
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2006 во 12:29
Колку сте смешни.. Што сте се фатиле за жената па за жената постара ваква таква....
Утре ако било кој реши што да прави па макар и ваши деца немате право да растурате и да се мешате во други животи.. ако родителите ве изгледале до 18 и после си терате живот така утре и сега кога сте мајки подсетете се дека и вие сте биле деца..
Не збориме за 20 год разлика...ние кажавме за пример од 6-8 год различно..
Без разлика жена маж... утре ќе се заљубите лично вие.., Што после?? Не зборите нешто што не знаете.. а која каква жена земал маж постар ваков таков не им зиркаме во кревет така да не треба ни да им судиме.. Се гадите од што???
не се гадите ако имате врсник дома па ве малтретира ве тепа,???
Кон врв
Antiqua Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Март.2006
Поени: 1790
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2006 во 08:48

Originally posted by maja maja напиша:

Jas kazav protiv sum da e postara ili postar.Pa da vikaat go vidovme sinti so tetka mu ili koja mu bese onaa starkana, ma ne doagja u obzir makar i evropski da sum orientirana.Taa ako zagazila ubavo vo 38 sto bara so dechko od 25 god, ma daj zatoa sto site nejzini drugarki se familijarni, a taa singl pa kje bara zrtveni jagnenca,Ma protiv sum.Istoto vazi i za zenskoto, sto saka toj MLAD PLEN jagnence li, da ne mu se "slozi "nekako od jagneshko, zabegal so godini, mladost pa kje se zaletuva Po mladi devojcinja..Ma nikako!
Protiv i kje rasturam pa makar bila i koj znae kolku golema ljubov, bolje sprechiti nego LECHITI!

Ete, bas i takvi reakcii se slucuvaat i ne samo koga razlikata e 10-15 godini (vo korist na zenata), tuku i koga e 5-6!

Veni Vidi Vici
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2006 во 01:18
Jas kazav protiv sum da e postara ili postar.Pa da vikaat go vidovme sinti so tetka mu ili koja mu bese onaa starkana, ma ne doagja u obzir makar i evropski da sum orientirana.Taa ako zagazila ubavo vo 38 sto bara so dechko od 25 god, ma daj zatoa sto site nejzini drugarki se familijarni, a taa singl pa kje bara zrtveni jagnenca,Ma protiv sum.Istoto vazi i za zenskoto, sto saka toj MLAD PLEN jagnence li, da ne mu se "slozi "nekako od jagneshko, zabegal so godini, mladost pa kje se zaletuva Po mladi devojcinja..Ma nikako!
Protiv i kje rasturam pa makar bila i koj znae kolku golema ljubov, bolje sprechiti nego LECHITI!
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2006 во 00:42
ajde sega doaga sin mi doma i negovata devojka mi e skolska vrsnicka?????nema sigurno da se otkazam od deteto no nema da mi bide seedno zatoa sto golemi razliki nosat golemi problemi<koga i da e vo zivotot osobeno koga ke pominat 10_tina godini razlikata ke stane samo poizrazena zatoa sto zenata pobrgu staree<sekoj porod nosi del od nejzinata mladost<site neprospieni noki so sisence mleko nosat umor>>>taka da mazot e sekogas i taka pomladolik pa uste i ako e 15god pomlad<ubava rabotaznaci tuka ne zboruvavme za 1-2 GOD.
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 16:04
Originally posted by Синдарела Синдарела напиша:

Originally posted by Antiqua Antiqua напиша:

Sepak, za neuspehot na vrska kade ima razlika vo godini (a osobeno koga zenata e postara), vinoven e toj sto dozvolil vakva nebitna sitnica voopsto da bide spomnuvana, a kamoli da e pricina.

Na kraj, godinite se sostojba na umot ...

многу убаво кажано и многу убаво звучи,ама сепак не би сакала ниту ќерками ниту пак син ми да се појават и да ми кажат МАМО ЛЈУБАМ ПОСТАР/А!
I jas ne bi sakala, bi bila protiv ako sin mi zasaka nekoja postara, pa potoa po nekoe vreme da mi kaze deka ne mu odi so ovaa zatoa sto imalo nesto mnogi pomlado i po seksi, a i za kerkami nekoj da odbere koj moze da i e tatko.Se vo svoe vreme , no bi bila protiv.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 16:00
Не е воопшто битно дали се или не се сложиле..Сите ние имаме право да си го иживееме својот живот како знаеме и умееме. како што ние не сакаме да ни се мешаат во нашите одлуки така треба и другите да почитуваат и да знаат дека и на нив не треба да им судиме.. Без разлика за кого се работи..ако има љубов ке има и мир..
Јас го кажав својот став од своја гледна точка... каков сака нека или каква сака нека е..само да има разбирање и љубов, компромис и почитување.
Кон врв
kokolo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 2960
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokolo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:55

e godinite imaat vrska samo so mozocite, kako sto bese kazano pogore. taka da ke vi kazam i eden primer.

poznatiot jugoslovenski peac Vlado Kaleber ima nekade 54-55, neznam tocno no negovata sopruga ima 21-23 god, ne me fakajte za zbor ne sum bas siguren no tuka nekade bese.pa roditelite na devojkata kolku sto mozev da procitam nekade bile dosta protiv nivnata vrska no sepak se slozile.kako im odi sega na niv dvajca neznam no stom roditelite se slozile, mozete da pretpostavite...

ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:35
Синдарела
многу убаво кажано и многу убаво звучи,ама сепак не би сакала ниту ќерками ниту пак син ми да се појават и да ми кажат МАМО ЛЈУБАМ ПОСТАР/А![/QUOTE]

Зашто мила?
Замисли ситуација доага керка ти дома и вика мамо ке се мажам неколку месеци е постар од мене што и доликува така?
И тој ти ја малтреира вреѓа не ја почитува итн..Ке те боли душа за нешто што си створила да ти го малтретираат.. Или ситуација каде е постар 5-6 години и ја чува како капка на дланка... што би ти било подобро за среќата на твоето дете мила.. рачунај и нека е обратна ситуација..
Извини што ти ги земав како пример нека се жќиви и здрави и пресреќни..

Изменето од natalija
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:32
Dzabe im e povtorno da razmisluvaat na site onie, koi veke imaat stav za nesto. A razlikata vo godinite nema da se promeni. Moze samo da se promeni partnerot (i da se molam Cidarela da ne mu e majka) 
Veni Vidi Vici
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:24

Eh, kako ne go pisavte ova porano?

Bivsiot moj da go procitase!

Викни го нека прочита и нека размисли ако има повторна шанса кај те*е мила.. Дека не е се така црно како што другите сакаат да гледаме
Припадноста е битна почитувањето и искреноста не е ништо друго битно макар и постари биле..
дно знам и да е 3 дена постар од мене ете да нема голема разлика ..ако ме малтретира, ако не ме почитува и така натаму..не ми ни треба..
Секој со својот разум и разбирање..
Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:22

Sepak, za neuspehot na vrska kade ima razlika vo godini (a osobeno koga zenata e postara), vinoven e toj sto dozvolil vakva nebitna sitnica voopsto da bide spomnuvana, a kamoli da e pricina.

Na kraj, godinite se sostojba na umot ...

многу убаво кажано и многу убаво звучи,ама сепак не би сакала ниту ќерками ниту пак син ми да се појават и да ми кажат МАМО ЛЈУБАМ ПОСТАР/А!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:20

Eh, kako ne go pisavte ova porano?

Bivsiot moj da go procitase!

Veni Vidi Vici
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2006 во 15:07
Има премногу примери за разлика во годините без разлика кој и како е..
На мојата најдобра другарка мажот беше 15 год постар.. Ненормално хармоничен брак полн компромиси и љубов..
Другарми зема 7 год постара жена па се прекрасни..
Јас ке кажам само ова се додека на светов постојат луѓе кои викаат балкан е не е нормално нема да има позитива и хармонија во светот..
Се додека сите се мешаат во браковите на други луѓе и сеат „совети„ како оваа овој не е за те*е ке има проблеми..
Живеј и пушти друѓите да живеат како најдобро умеат..па макар се разлика и 100 години.. Зашто никогаш не се знае секој од нас на аголот од улицата што не чека.. Љубов со порстар/а..така да мили мои.. Еден е животот
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5960616263 70>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.