![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5960616263 67> |
Автор | |
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 11">< name="Originator" content="Microsoft Word 11"><>
ŽELIM TE Želim te i u rane zore, Toliko pesama sam smišljala – zbog tebe, Želim te stalno, sve iskre mi plamte |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 11">< name="Originator" content="Microsoft Word 11"><>
Uzmi me dok pupa cvet |
|
|
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
......ќе оздрави, ќе умре, ќе оздрави, ќе умре.
Ја пронаоѓав во дождот, ја губев во маглите - не се враќа, ќе се врати, не се враќа. Мојата птица губеше рамнотежа додека го отклучуваше звукот над мене Веќе не бев за никаде, оти сите знаеја што не знам, а не знаев дали нејзината глава во мојата глава размислува или од нејзината болест јас почнувам да умирам.... |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
времето ползеше. Кога бев мал и трчав и зборував, Кога бев млад и се радував на животот, А сега, кога сум стар, Кога ќе помислам на времето, “Времето е вечно“. (непознат автор)
|
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
МОЕТО КРАТКО ЗДОЛНИШТЕ Моето кратко здолниште Не е покана Предизвикување Покажување Дека нешто барам Дека нешто нудам Или дека “ловам“ нешто. Моето кратко здолниште Не те моли да посегнеш Не сака да го искинеш на мене Или да го слечеш. Моето кратко здолниште Не е правна причина За ти да ме силуваш Иако порано било Нема да “држи вода“ тоа Во денешните судови. Моето кратко здолноште Верувал ти или не Нема никаква врска со тебе. Моето кратко здолниште Има врска со откривањето На моќта на листовите на моите нозе, Со свежиот есенски ветер кој патува Угоре по внатрешноста на моите бутини, Со тоа што јас дозволувам На се’ што ќе видам Или покрај што минувам Или што чувствувам Да живее во мене. Моето кратко здолниште не е доказ Дека сум глупава Или неодлучна Или пак мало девојче – недооформена личност. Моето кратко здолниште е мојот пркос Нема да ти дозволам да ме исплашиш. Моето кратко здолниште не е фалење Ова е тоа што сум јас Пред ти да ме натераш да се покријам Или да го ублажам ефектот. Навикни се на тоа. Моето кратко здолниште е среќа. Можам да се осетам одејќи по земјата. Овде сум. Жешко ми е. Моето кратко здолниште е ослободување Знаме на армијата на жените Ги прогласувам овие улици, било кои улици За земја на мојата женскост. Моето кратко здолниште Е тиркизна вода Во која пливаат шарени рипчиња, Летен фестивал во ѕвездена темнина, Воз кој пристигнува во непознат град. Моето кратко здолниште е див вртлог Полн здив Егзотичен сос Моето кратко здолниште е Вовед Но пред се’ моето кратко здолниште И се’ што се наоѓа под него ( Ив Енклер) Изменето од Sho-Sana - 17.Март.2009 во 21:55 |
|
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
ммммммм.....убаво.....
![]() |
|
![]() |
|
ПИСАТЕЛ Најдобриот расказ, се разбира, е тој што не можеш да го напишеш, што нема да го напишеш. Тоа е нешто што може да заживее само во твоето срце, не на хартија. Хартијата е сува, рамна. Каде е почвата за корења, и како да кренам цели дрвја, една шума од земјата на духот и да ја пресадам на хартија без птиците да ги вознемирам? А што со планината на која расте шумата? Со водопадите што прават реки, реките со толку дрвја налактени едно на друго за да гледаат на рибите. Под рибите има облаци. Тука, небото се мрешка, реката грми. Како би се движеле нештата на хартија? Гледај сега како тигар чекори ја кине хартијата. (Суџата Бат) |
|
|
![]() |
|
Eli ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Vo ovoj zivot e tesko da
pronajdes nekoj,koj te razbira zar ne, i te saka pokraj seeee... |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
( pppsssttt...ne kazuvaj, jas toa samo se galam
![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
kejt
ГИЛТИ Ги побара моите разголени мисли на тацна ти ги послужив помирливо, без збор. Сега е на тебе и редот и пресудата: ќе ми помогнеш ли одново да се родам, или ќе решиш никогаш да не сум постоела Ako te saka,ako ima energija i znaenje sigurno ke ti pomogne ![]() ![]() Изменето од lotus flower - 17.Март.2009 во 00:24 |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Quentin
ЈАС И ТИШИНАТА Тишино, на мојот перон секогаш згазнуваш како испраќач... Никако како чекач... Знаеш дека сум уморен од себе си, од селењето во други очи, од враќањето под дождот... Тишино... Акордите на песнава би биле уште поубави ако ги испееш ти... Наместо да му вдовичиш верно на звукот, дојди обвиткај ја мојата желба да блудничам со тебе... јас инцестуoзно удрениот... оти и самиот сум тишина... |
|
|
|
![]() |
|
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
cija e pesnava??? daj sa ja slusnam |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
spored mene...surova vistina,...i del od mene...
No reason to lie No need to pretend I'm grateful to die To live once again I'm fearless to fly And reach for the end And reach for the end ohhohhhohhhohhh... |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
nesto sto vistina me rastazi...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5960616263 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |