![]() |
|
Одмаздата е слатка? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 21> |
Автор | ||
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
одмаздата е само доказ дека те повредило те сменило тоа...
|
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
![]() |
||
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
|
Види звончето не се води според Стариот Завет и десетте божји заповести...И она ...одмаздата...никогаш не била пријатна за оној кој се одмаздува...ако е хуманист и знае да простува...И прашањето е каква и колкава е таа одмазда...за да се насмее и потсмее е едно а да се нанесе зло друго....Сложено е сето тоа...А најголем е оној кој е во состојба....кога е моќен да прости....Да ми просѕите...Оној Овчарот да притисне да се одмаздува затоа што јавно го прозвале...за млекарата која ги уништи и да казнува немоќни 400 евра...не е сласт на одмазда...Но нели човекот е верник...а можеби со ум од времето на Мојсеј или можеби понапреден....од ИНКВИЗИЦИЈАТА....??????????????????
![]() ![]() |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
![]() inache, zvoncheno dosega ubavo rezonirala
![]() ![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
BellaGrandma ![]() Сениор ![]() Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
|
А нели е одмаздата за некое зло што веќе ти го направиле... Ама не е за сите...особено не за луѓе како мене... |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
![]() |
||
Ѕвончица ![]() Сениор ![]() ![]() Ice Cold. Регистриран: 07.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 448 |
|
Горчлива е, не е слатка. Зарем слатко е некому да нанесеш зло?
|
||
![]() |
||
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
|
Не толку слатка колку гледањето како се лизга и чади од глава врз твојата добрина и рамнодушност ...а ти само ведро и силно продолжуваш...
|
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
![]() |
||
annaja ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
|
Не сум осветољубива, ама сега размислувам,ќе дојде ли тој ден кога ќе дојде некој кај мене,да ми побара помош...????!!!!
![]() |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Off... ti ja mina i maksimata "oko za oko, zab za zab".
Ako ti se otvori dizna za osveta ti otide u beskraj.... ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
Ретко кога помислувам и се одлучувам за одмазда, ама тогаш кога ќе се одлучам одмаздата е нелимитирана.
|
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
![]() |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
|
Иако сум слушнал дека одмаздата се сервира ладна, јас сум од оние кои ја сервираат врела, т.е. ако одма не му кажам на тој што ми нанел неправда или штета, подоцна не губам време во мислење како да му се одмаздам. Изменето од LiDivio - 02.Ноември.2010 во 13:41 |
||
![]() |
||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
|
nikogas ne se doveduvam vo situacija da treba da se odmazduvam,
taka da toa za mene e nepoznato. za sreka |
||
![]() |
||
anelija l ![]() Сениор ![]() Регистриран: 10.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 609 |
|
nikogas ne se odmazduvam,se povlekuvam,zs goleminata na covekot e da prostuva,a ne da se odmazduva ,nesakam besot da rasti pogolem nego sto e ,
![]() |
||
![]() |
||
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
|
ne e covcki i humano da se odmazduvas a i da posakuvas nesto poveke od toa sto go imas
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |