![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5758596061 146> |
Автор | |
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ОДЛИЧНА ЛИРИКА МАЈСТОРЕ! МОЖЕБИ ГАВРАНИТЕ ПОКРАЈ ТЕБЕ, ЌЕ НАУЧАТ ДА ПЕАТ... Изменето од majstorce62 - 22.Мај.2008 во 18:49 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
YOU DON'T FRIGHTEN ME AT ALL
Shadows on the wall Noises down the hall Life doesn’t frighten me at all Bad dogs barking loud Big ghosts in a cloud Life doesn’t frighten me at all. Mean old bitches and Lions on the loose They don’t frighten me at all Dragons breathing flame On my counterpane That doesn’t frighten me at all. I make fun the way they run I won’t cry So they fly I just smile They go wild Life doesn’t frighten me at all. Tough guys fight All alone at night Life doesn’t frighten me at all. Panthers in the park Strangers in the dark No, they don’t frighten me at all. (Kissy little girls With their hair in curls) They don’t frighten me at all. Don’t show me tricks and winks And listen for my voice, If I’m afraid at all It’s only in my dreams. I’ve got a magic charm That I keep up my sleeve. I can walk the ocean floor And never have to breathe. Life doesn’t frighten me at all Not at all Not t all. Life doesn’t frighten me at all... ![]() |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
нека биде како што ти велиш...
![]() Изменето од majstorce62 - 22.Мај.2008 во 18:34 |
|
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
...ДОБРО Е ТОГАШ!НЕКА СЕ ПОСЛУЖИ КОЈ САКА...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
оваа е со аномалии во гените
|
|
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
....АЈ БЕ НЕ ЗЕЗАЈ,ТУКУШТО ПОСТИРАВ ЕДНА РОЗА.... ![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
РОЗА
Поминав крај контениерот со старо губре И видов: некој фрлил тукушто расцутена роза во него. Сакав да ја земам розата, да ја зачувам од свенот предвремен, но таа веќе го попримила мирисот на ѓубрето. Или, пак, тој што ја фрлил навреме ја увидел аномалијата во нејзините гени. |
|
|
|
![]() |
|
Tamawa ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Quentin...BRAVO...me naezi !
![]() |
|
Life's a bitch,but SO AM I !!!
|
|
![]() |
|
darkangel ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
tamawa
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tamawa ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Glumec
Vrati se na scenata, Tamu ti pripagas, stavi ja maskata so tazno lice, Izlezi pred publikata, Kazi go monologot, Obrati mu se na angelot, Izigraj ja ulogata na dusa napatena, Povtorno pogresno sfatena, Kazi deka so tebe jas preteruvav, Veruvaj, onoj koj ne te znae,ti veruva A potoa klekni na kolena, Zboruvaj za zelbata neostavrena, Neka pocnat solzi po tvoeto lice da pagaat, Pa neka se zatemni svetloto,da pocnat da sfakaat, Da socuvstvuvaat lugeto so tebe,so tvojata maka, Pa nadopolni go momentot so replikata, A jas tolku mnogu ja sakav, Tivko vo pozadina neka odi ljubovna muzika, Nie nemavme nasa pesna,no nevazno,najdi nekoja. Ne zaboravaj da kazes,sum ti bila prva ljubov, Ovde ke pocne cela publika da place,toa ke bide vrvot, Nekade pred krajot,zemi go vinoto i pocni da pies, Kazi im deka taka probuvas bolkata da ja skries, Pa stani,pokloni se so nasmevka blaga, Bladogaram sto slusavte za mojata taga, Site ke bidat na noze i golem aplauz za tebe, Ti ke bides herojot,a ke me mrazat mene, Pa i toa ti bese celta zar ne ? |
|
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Ветување
Јас свечено ветувам дека отсега ќе љубам без раскрвавено срце, без поматена совест, без губење во просторот... Свечено ветувам дека името ќе и' го избришам од сите реки на картите, од сите улици по градовите, од сите гранчиња по дрворедите. И свечено ветувам дека место во нејзината слика на ѕидот, ќе зјапам во огромна црна точка, да ме потсетува на ветувањето, дека е крај, дека не постои, дека заборавот ќе ме излекува. И додека ветувам, доаѓа тој топол бран од сеќавања, наплив што од надмоќ со мене се исмева и жив, за давеник ме прогласува. Таа сила ми ја влече десницата позади грб и ми ги превиткува прстите, за да го ветам пред другите она што во себе го заборавам уште пред да го искажам. |
|
![]() |
|
Moira fala ti mnogu ... i jas te obozavam tebe znaesh ;)
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Well
![]() Изменето од Tamawa - 22.Мај.2008 во 15:48 |
|
|
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
...Mila te obozhavam... ![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5758596061 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |