![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5455565758 67> |
Автор | |||
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Celo utro se obiduvam da ispletam venec,no cvetovite mi se pomestuvaat i ispagaat. A ti sedis tuka i skrisum me nabluduvas so krajcinjata na tvoite budni oci. Prasaj gi onie oci koj sto krijat mracna zavera koj e kriv za toa. Se obiduvav da pejam,no zaludno. Na tvoite usni kradeskum treperi nasmevka,prasaj ja zosto ne uspea mojata pesna. Usnite pod zakletva neka ti kazat kako glasot mi se izgubi vo molcenje kako pijana pcela vo lotosov cvet. Kvecerina e i vreme cvekinjata da gi zatvorat svoite caski. Dozvolimi da sedam pokraj tebe i usnite moi da ja vrsat rabotata sto moze da se vrsi samo so molcenje i pod blagata svetlina na zvezdite. Tagore |
|||
~Live the life you love, love the life you live~
|
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
П Р В А Т А Р А З Д Е Л Б А “Додека тргнуваме на две спротивни страни, јас не можам да ги запрам солзите, а ти плачеш.“ Тристан Дерем Возот се задеваше со предишените полиња, жеравите се престројуваа над мојата глава, но во се’ што ќе видев, во се’ што ќе помислев, во се’ што ќе допрев беше и таа замешана. Оставен, како развенчана змиска кошула, ги колнев сите краишта што нејзе и ги посветив, и сите нови места што ме среќаваа без неа. Ушите ми гореа за да знам дека ме споменува, но сетилата му се противеа на придојденото време и тој ден траеше подолго од сите минати години. Колку ја барав подалеку, толку поблиску ја пронаоѓав (како што можев да ја изгубам и кога ја држев за рака) и солзата што далеку кај неа се растураше во мене веќе почнуваше да се збира и составува. Петре М. Андреевски (ДЕНИЦИЈА) |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Bla bla bla Bla bla bla bla bla bla bla bla bla Bla bla bla bla bla bla bla bla bla Bla bla bla bla bla bla bla bla bla and agan....the same |
|||
|
|||
![]() |
|||
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
||
Last kiss
Desert has called out my name I should go out there again So I could hear somebody pray And prayers will follow me, yes Ya hawa mali m'dounya Wessin wannaa mashya Hayranna fill sahara Annaa.. Chorus: Won't you carry me Faithfully over the seas I'll open the sky To kiss you goodbye Fly You gave up when you sacrificed You wanted to be with the stars So no one can read in your eyes But have you said all your goodbyes Ya hawa mali m'dounya Wessin wannaa mashya Hayranna fill sahara Annaa.. Chorus: Won't you carry me Faithfully over the seas I'll open the sky To kiss you goodbye Fly Ya hawa... Kiss you goodbye Fly |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Sara - Bob Dylan I laid on a dune I looked at the sky When the children were babies and played on the beach You came up behind me, I saw you go by You were always so close and still within reach. Sara, Sara Whatever made you want to change your mind Sara, Sara So easy to look at, so hard to define. I can still see them playing with their pails in the sand They run to the water their buckets to fill I can still see the shells falling out of their hands As they follow each other back up the hill. Sara, Sara Sweet virgin angel, sweet love of my life Sara, Sara Radiant jewel, mystical wife. Sleeping in the woods by a fire in the night Drinking white rum in a Portugal bar Them playing leapfrog and hearing about Snow White You in the marketplace in Savanna-la-Mar. Sara, Sara It's all so clear, I could never forget Sara, Sara Loving you is the one thing I'll never regret. I can still hear the sounds of those Methodist bells I'd taken the cure and had just gotten through Staying up for day in the Chelsea Hotel Writing "Sad-Eyed Lady of the Lowlands" for you. Sara, Sara Wherever we travel we're never apart Sara, Sara Beautiful lady, so dear to my heart. How did I meet you ? I don't know A messenger sent me in a tropical storm You were there in the winter, moonlight on the snow And on Lily Pond Lane when the weather was warm. Sara, Sara Scorpio Sphinx in a calico dress |
|||
|
|||
![]() |
|||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||
леле....едно време ја знаев на памет... а после сум ја заборавила (кога се посветив на ,,проучување,, на Браќата Грим, Топер и Просветно Дело
![]() браво Шо за изборот!!!!
|
|||
![]() |
|||
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
||
EKSPRES ZA SEVER - Miroslav AntićMožda niko nije umeo da te želi ovako |
|||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|||
![]() |
|||
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
||
PLAVA ZVEZDA - Miroslav AntićIza suma, iza gora, iza reka, iza mora, |
|||
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|||
![]() |
|||
||
|||
![]() |
|||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
||
|
|||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|||
![]() |
|||
zig_zag_26 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
||
Jama I
Krv je moje svjetlo i moja tama. Blazenu noc su meni iskopali Sa sretnim vidom iz ocinjih jama: Od kaplja dana bijesni oganj pali Krvavu zjenu u mozgu, ko ranu. Moje su oci zgasle na mom dlanu. Sigurno jos su treperile ptice U njima, nebo blago se okrenu: I cutao sam, krvavo mi lice Utonulo je s modrinom u zjenu: Na dlanu oci zrakama se smiju i moje suze ne mogu da liju. Samo kroz prste kapale su kapi Tople i guste, koje krvnik nadje Jos gorcom mukom duplja, koja zjapi- Da bodez u vrat zabode mi sladje: A mene dragost ove krvi uze, I cutio sam kaplje kao suze. Poslednje svjetlo prije strasne noci Bio je bljesak munjevita noza, I vrisak, bijel jos i sad u sljepoci, I bijela, bijela krvnikova koza; Jer do pojasa svi su bili goli I tako nagi oci su nam boli. O, bolno svjetlo, nikad tako jako I ostro nikad nisi sinulo u zori, U strijeli, ognju; i ko da sam plako Vatrene suze, s kojih duplje gore: A kroz taj pako bljeskovi su pekli. Vriskovi drugih mucenika sjeklil. Ne znakm, koliko zar je bijesni trajo, Kad grozne kvrge s duplja rasti stanu. Ko kugle tvrde, i jedva sam stajo. Tad spoznah skliske oci na svom dlanu- I rekoh:"Slijep sam, mila moja mati, Kako cu tebe sada oplakati..." A silno svjetlo, ko stotine zvona Sa zvonika bijelih, u pameti Ludoj sijevne: svjetlost sa Siona, Divna svjetlost, svjetlost koja svijetli Svijetla ptico! Svijetlo drvo! Rijeko! Mjesece! Svijetlo ko majcino mlijeko! Al' ovu strasnu bol vec nisam ceko: Krvnik mi rece:"Zgnjeci svoje oci!" Obezumljen sam skoro preda nj kleko, Kad grc mi saku gustom sluzi smoci; I vise nisam nista cuo, znao: U bezdan kao u raku sam pao. Ivan Goran Kovacic bi ja pisal cela poema, ama .... mnogu e kume |
|||
![]() |
|||
zig_zag_26 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
||
PAT
Pred tebe stoi pat koj ne e neprooden no e neizoden pat pokrien so pepel so prav i so zabi Znaes deka mora da se odi po toj pat zosto drug nema Toj te izbral tebe i ti si tuka Zacekoruvas po nego iako si bos Vozduhot se gusne i retci naizmenicno go sledi ritamot na tvojot zdiv Ti odis i gledas odis i baras i krvta ti navira vo slepite oci Okolu tebe zvonci, pajazini, dumi predeli sto ednakvo te macat ili te raduvaat Ti odis i gledas odis i baras Mrakot i Svetlinata se smenuvaat i ti SE pomalku ja razbiras nivnata igra Ti se cini deka predelite zalicuvaat eden na drug se povtoruvaat i ti zastanuvas iako ima uste mnogu da se odi Se plasis da ne gi zdogledas pred sebe svoite tragi Tvoite stapala se pretvorile vo kopita i ti se prasuvas KOGA? Mizis i molcis i molis prodolzuvas da cekoris no slusas: nekoe kuce go lae tvoeto vistinsko ime Tihomir Jancevski |
|||
![]() |
|||
goldii ![]() Нов член ![]() Регистриран: 04.Април.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 10 |
||
![]() Jelena Tomasevic - Ovo nije ljubav Ovo nije ljubav koju sam sanjala baca me u stranu, vuce me do samog dna i uvek kada tebe pozelim samo sebi naudim Ne, ovo nije ljubav kakvu sam zelela od sebe sve sam dala a nista nisam dobila na kraju kad se svetlost prolije istina se otkrije... U meni jos tuge ima previse dovoljnan broj da znam da nisi moj tre*ace vreme da se izbrise sa srca svaki dodir tvoj Vec sam popila bezbroj puta casu punu razocarenja presla preko svake granice to me muci, moram napolje Mora prestati da te volim i bilo bi uzalud jos da se borim kasno je za nas... U meni jos tuge ima previse dovoljan broj da znam da nisi moj tre*ace vreme da se izbrise sa srca svaki dodir tvoj |
|||
![]() |
|||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
||
Припаѓаме еден на друг.
Расклопени се вклопуваме одделени се спојуваме натажени се развеселуваме насмеани се расплакуваме. И пак се ослободуваме од страв да не станеме едно по казна или по совршенство Елизабета Баковска Изменето од Gabriela_S - 17.Април.2009 во 18:28 |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5455565758 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |