![]() |
|
Се се случува со причина |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Автор | |
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nemoznosta da se razbere kauzalnosta i so toa da se dolovi prichinata, ne e nikakov dokaz deka nestata se sluchuvaat bezprichinski. Vsushnost, samata ideja deka nestata se sluchuvaat "nekako sluchajno" e kompletno nadvor od site materijalni i duhovni iskustva i znaenja do koi sme doshle do denes. Imeno, taa "a priori" gi negira site nauchni terkovi na soznavanje, proveruvanje i dokazhuvanje na zbidnuvanjata vo ovoj poznat svet vo koj zhiveeme i koj go narekuvame Univerzum.
A dali imame ili nemame kontrola nad prichinite i posledicite...toa e kompletno druga tema za filozofiranje. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
maja ![]() Сениор ![]() ![]() Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Ви благодарам што ви се допадна моето мислење:)
човек не може да има контрола над све.те држи у неизвесност до последниот здив...Баш така angelmk , да не е малиот предизвик на нештата нема што да ти даде мотивација за размислување и впуштање во неизвесноста која сепак се случува без причина , сама по себе.. |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
![]() |
|
Flix ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Super kaza se soglasuvam so tebe ![]() |
|
![]() |
|
angelmk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
добро кажано.целосно те подржувам ,се се случува случајно у тоа е бизрноста на битието човеково.човек не може да има контрола над све.те држи у неизвесност до последниот здив... |
|
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|
![]() |
|
maja ![]() Сениор ![]() ![]() Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Секој човек поседува огромна количина на енергија која свесно и несвесно ја троши во својата околина.Можеме да речеме да шири околу себе некои вибрации а како ги шири така и свесно и несвесно ги прима од околината.Ако гледаме дека човекот е средиште од каде почнуваат вибрациите и се шират околу него како бранови кои ке направат како да ке капне капка во мирната вода, тогаш можеме да запазиме како можеме да добиеме информација пред стварно нешто да ни се случи (на пример да ја сретнеме особата на која пред некоја минута сме помислиле).И ова дали е случајност?Да за мене е случајност..Или еве во љубовта, кога најмалку се надеваш ке го запознаеш...
Кога најмалку очекуваме тогаш сме најотворени за нови работи бидејки кога очекуваме го добиваме тоа што сме го очекувале со сите карактеристики кои ги сакаме или со сите мани кои предизвикуваат кај нас страв како основа од искуството-поврзување на фрекфренцијата. Кога не очекуваме,кога нема никаква „намерна„ случајност, ние сме спонтани, без план и кога немаме план го немаме и стравот што ќе биде..е сега колку личноста е здрела да не ги носи своите минати искуства во нешто ново и со тоа враќа се на иста фрекфренција од која телата се решиле на времето едни од други (бившиот партнер)тоа зависи од самата личност, бидејки не е ретко да особата оди од врска во врска па потоа да речи дека случајно се сретнала со новиот партнер.. Јас не верувам дека се што се случува има причина, зошто за да има причина тогаш сами го правиме настанот со причина(значи работиме по некој наш зададен план кој сме си го поставиле ) за мене се е случајност, кој како сака нека каже..... но не верувам дека имам потполна контола над својот живот, па макар велела дека за себе сум личност со голема самоконтрола, да ја имам но во одредени моменти...(како и да е човечки е и да се погреши) Ништо не се случува со причина, се се случува случајно... |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
![]() |
|
ASTRIX ![]() Сениор ![]() ![]() OBSESSIVE DREAMS Регистриран: 18.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 763 |
нема последица без причина.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Za se postoi objasnuvanje no toa zavisi od nas, za nekoi raboti ne sme dovolno pametni odnosno psihicki razvieni da gi objasnime.
|
|
![]() |
|
angelmk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
некои нешта и не можат да се објаснат туку -така.не може да се најде причина за све.ногу работи се случуват без некое разумно образложување.ја стојам зад идејата дека се е базирано на среќа или малер.не можеме се да предвидиме,а откога се случи тогај ни светне сијаличката
|
|
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|
![]() |
|
Tattoo Beauty ![]() Сениор ![]() Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Нема последица без причина - Волтер
![]() Се букавално има некоја можда провиднаили скриена причина
![]() |
|
![]() |
|
soncence ![]() Сениор ![]() Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: American Samoa Статус: Офлајн Поени: 2341 |
Pa sigurno se se slucuva so pricina...moralo da ima pricina da ja povredam nogata pa celo leto da si sedam doma...ali koja e taa pricina samo Gospod znae...mozda sakal da me zastiti od nesto poloso...
|
|
|
|
![]() |
|
ivana_zi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 206 |
It never works out like it is planned, it always works out like it should.. Не е ова моја мисла, ама не знам баш кој ја кажал.. =)
|
|
Ништо не е таинствено освен за да биде разоткриено, и ништо не е скриено освен за да биде откриено...
|
|
![]() |
|
mara ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Koga veke ste kaj lepceto so margarin so ako ti se slizne od raka bez da sakas, toa bese slucajno ti padna bez da saks no ete se stori.
Ne sekogas ni se ispolnuva ona sto posakuvame da se stori, duri nekogas kolku i da se trudime moze da izlezi nesto nepredvideno.
jas mislam deka ima slucanjo. ako sekogas dobivame sto sakame i posakuvame kako sto veli acerela togas nemase da imame nikakov problem.( bez navreda acerela sto ti se obrakam ne e namerno) samo sakav da go napisam ona sto jas mislam.
|
|
Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Taka e se e nasa sudbina i zatoa se se slucuva so pricina
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
да а причината сум јас -- ако некам нешто да се случи нема...
јас избирам во кои ситуации ке влезам.ако излезе добро тоа е зашто јас така сум одбрала и обратно. секој си го креира животот.
нема ништо случајно . што правиш и посакуваш тоа добиваш
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |