![]() |
|
Дали македонците се нација што чита книги |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 8> |
Автор | |
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Македонците не читаат весници, а книгите се мисловна именка.
|
|
![]() |
|
Цаци Галапчарот ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
ЧИТААТ САМО КОГА СЕ ВО WC ПОДОЛГ ПЕРИОД.
|
|
![]() |
|
Tattoo Beauty ![]() Сениор ![]() Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
ne citaa kojznae kolku no na saem sekogas ima po nekoi koi so zelb idat i kupuvaat po nekolku knigi
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Miriam ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Сите се жалат дека не читаат затоа што биле скапи книгите - до некаде разбирливо, ама не сосема.
Има книги и во библиотека - добро не најновите, ама додека да ги прочита човек сите стари, ехеее... Се плаќа само симболична годишна членарина. И многу смешно звучи дека нема пари за книги од нација каде што пуши секој втор а кафичите се преполни. Повеќето книги се околу 200-300 денари, што за пушач е неделната доза цигари. Ама да не бидам толку критична, во последно време навистина ми се чини дека луѓето читаат повеќе. Најчесто се читаат поп-книшки од типот на Пауло Куелјо или Ден Браун, ама пак подобро нешто отколку ништо. Инаку вистина е она што го вика Аџија за читањето по автобуси и метро. |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
![]() |
|
angelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 117 |
Читаат и тука ама што читаат, треба малку поквалитетна литература да има, односно да се издава или преведува. кога читам на форуми последна прочитана книга од македонциве, не знам дали да се смеам или да плакам. е сега и јас сум видела како аџија слични примери. ама повеќе ме загрижува квалитетот отколку квантитетот |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
само две анегдоти...
влагам у Софија у трамвај, од луѓево, гарант едно 30% со книга влагам у Прага у метро, гарант едно 40% со книга влагам у Скопје у ЈСП, гарант книга нема да видиш, три години да се возиш... |
|
![]() |
|
Kroki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 169 |
Искрено, изиритиран сум од македонската нација, кога станува збор за книги..... Како што и во претходниот коментар прочитав, би било добро, макар и еротика да читаат, ви која што може многу добри нешта да најдете, а и Бога ми и да научите..... СЕПАК, ПОЧНЕТЕ ДА ЧИТАТЕ!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"Quod me nutrit, me destruit!" - Latin quote
|
|
![]() |
|
perinosi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Се поретко народов чита книги, повеќе читаат еротики.
![]() ![]() ![]() ![]() Па и јас каков сум, можеби и еротиките спаѓаат во книги.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
acelera, probaj na intrenet ima mnoguuuu knigi.
na primer http://www.gutenberg.org ili na google pisuvate nasov+pdf ja na kompjutero snima nogu knigi. a i ne e tolku loso u bibliotekite, ja primer u pocetok na 2005 negde pijanistka(die klavierspielerin) od jelinek ja najde u nasata. sega ti ako si zanesena po den brown ili slicni gluposti, poarno da ne gi ni citas. toa ti e kako spanski serii da gledas na tv. pa poubavo gladaj kasandri, barem spanski ke nauces |
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
да не се изгор скапи
сигурно во мојата библиотека би се нашле уште 20-ина книги сепак со мојава плата, ми остануваат малку пари за купување литература а во библиотеките често го нема она што сакам да го читам |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
jas se soglasuvam. pred nekoe vreme vide edna reklama za popus, ama knigite bea gubre. glupo e so citat takvi knigi pogolem del od makedoncite. treba da se znar so e kvalitet. ima makedonci so citat knigi so ne e se vikend romani (ili bestselleri pomoderno nareceni), ama mnogu malku. ima makedonci so citat knigi, ama opsto kako nacija ne citame mnogu |
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Da,citaat Pablo Kueljo i dr.takvi.Makedonskite pisateli mislam deka gi zapostavuvame za smetka na onie stranskite.
Vo globala ne sme bas po kupuvanje i citanje knigi. Da iskoristam forumov procitajte ja "ERVEHE" od Luan Starova |
|
![]() |
|
Tattoo Beauty ![]() Сениор ![]() Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Е да де кој што сака да чита ќе с4е снајде! Мнооогу ме нервираат кога ке кажат скапи биле книгите!
![]() ![]() Така е само желба треба за некоја добра книга кој ке ти помогне бар малце да се пренесеш некаде во некој друг свет и душа
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Читала и те како..
Два пати одам и чекам ред како мрдната за да купам книги.. Голема благодарност што се сетија да ги намалат изданијата новчано , да може секој да си приушти да си купи.. А и да нема пари има многу библиотеки со 10 денари си зима, и ете чита книга.. Кој сака да чита ќе се снајде ![]() Ништо поубаво ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |