![]() |
|
Бугарски фалсификати за Македонскиот народ!! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 47> |
Автор | ||
Каснаковски ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 130 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Зошто да е пропаганда? Мисирков сам си пишува кое како е и што е. Мислиш „За македонцките работи“ е фалсификат? Па нели на таа книга се темели македонскиот национален идентитет? Само изгледа никој ја нема читано од вас таа книга. Ако некој сака да ја прочита, да му дадам линк. |
||
![]() |
||
морски ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 178 |
|
Уште Бугарски фалсификати - неделен весник "Глобус"
![]() http://www.globusmagazin.com.mk/default.asp?ItemID=F0C89757B28284419C7024231FFE8164 |
||
Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval
|
||
![]() |
||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
|
ако и ти како грциве под бугарски разбираш македонски тогаш си во право |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
![]() |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
od 5 falsifikati vo svetot , 6 se bugarski .......... prosto ....... pet se vekje storeni a 6 - ot e vo izrabotka
![]() |
||
![]() |
||
Рисот ![]() Нов член ![]() Регистриран: 02.Јануари.2009 Локација: Burkina Faso Статус: Офлајн Поени: 23 |
|
А зошто ги избришахте бугарските фалсификати?
Нели е за фалсификати темата ? ![]() п.с Platenik, не сум jас Каснаковски, а Рис |
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Чинам едно време и ти се претставуваше како Рис. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
Каснаковски ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 130 |
|
Имаш грешка, овој пат сум си Каснаковски, а Рисот не го знам кој е. Поздрав!
Провери ги ИП адресите или што сакаш, ама си во грешка. Можам да променам идентитетот само кога не ми се дозволува да пишувам со овој. |
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Рисот или Каснаковски, дали повотроно почна да користиш двојно име? Малку ли ти беа оние 5-6 идентитети во минатото? Волкот влакното го менува, ама природата не! Бугаринот може да го смени системот, ама полтиката и пропагандата во однос на Македонија никако. Плитко! |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Па и ти кажуваш дека дедо ти и прадедоти биле Бугари ама од друга страна несакаш да си од ТуркоМонголите на Аспарух и викаш Игенеа тврдела некакви тракиски крвни зрнца кај тебе.Дали тоа значи дека си Потурчен - ТуркоМонголизиран Тракиец ![]() |
||
![]() |
||
depo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 501 |
|
http://homepage.mac.com/paulstephenson/trans/lpd1.html The text commonly known as the Ljetopis' Popa Dukljanina has often been dismissed out of hand by historians. Whether the longer Latin, or the shorter Slavic text is more reliable has been the subject of much discussion. Значи историчарите го отфрлаат како невалиден извор т.е. најверојатно е фалсификат или слободна интерпретација (манипулирани факти) на некој си човек во 16 век бидејќи има многу историски невистини. И тој препис и фалсификуваната плоча за Самуил се продукт на пропаганда која некој што е платен за тоа ја врши постојано. Како и тогаш и денес има примери за манипулатори и одродени души како Татаров каснаковски. Изменето од depo - 28.Март.2009 во 22:57 |
||
![]() |
||
BG Tatar ![]() Сениор ![]() Регистриран: 06.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 146 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
zabegan
дали си толку забеган и не можеш да се соочиш со вистината. И Мисирков ти кажува за тоа што татко му и дедо му и прадедо му биле Бугари, ама тој се освестил и разбрал која е неговата народност. По тоа се откажал од своите прозренија, ама било доцна, го проправил патот на новиот идентитет. |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
а и не сум знаел дека сите вие сте самоуки ![]() Изменето од zabegan - 28.Март.2009 во 20:01 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 47> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |