![]() |
|
Евангелие по Бернаба (Варнава) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Автор | |
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
?
Изменето од Anthony - 22.Февруари.2008 во 16:51 |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
![]() |
|
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
5
OBREZANJE ISUSOVO Kad se ispuni osam dana prema zakonu Gospodnjem, kao što je zapisano u Knjizi Mojsijevoj, oni uzeše dijete i odnesoše ga u hram da ga obrežu. I tako oni obrezaše dijete, dadoše mu ime Isus, kao što je anđeo Gospodnji rekao prije no što je on bio začet u utrobi. Marija i Josip su primjetili da dijete mora biti za spas i stradanje mnogih. Oni su se zato bojali Boga i čuvali dijete bojeći se Boga. 6 TRI MAGA DOVEDENA ZVIJEZDOM NA ISTOK JUDEJE, I NAŠAVŠI ISUSA IZRAŽAVAJU MU POŠTOVANJE I DAJU POKLONE Za vladavine Heroda, kralja Judeje, kada je Isus bio rođen, tri maga su u istočnim krajevima osmatrali zvijezde na nebesima. Tad im se pojavila zvijezda visokog sjaja, našto zaključivši međusobno dođoše u Judeju, vođeni zvijezdom koja se kretala ispred njih, i došavši u Jerusalem pitali su gdje je rođen kralj Jevreja. A kad je Herod čuo ovo, on se prestrašio, a sav grad je bio uznemiren. Herod zato pozva zajedno svećenike i pismoznance, govoreći: “Gdje bi trebalo da je rođen Krist?” Oni odgovoriše da bi on trebao biti rođen u Betlehemu; jer tako je pisao prorok: “A ti Betleheme, nisi mal među prinčevima Jude: jer iz tebe će izići vođa koji će voditi moj narod Izrael.” Herod zato sazva magije i raspita ih o njihovom dolasku: a oni su odgovorili da su vidjeli zvijezdu na istoku koja ih je dovela dovde, zbog čega su oni željeli da obožavaju sa poklonima ovog novog kralja pokazanog zvijezdom. Potom Herod reče: “Idite u Betlehem i ispitajte sve pažljivo o djetetu; a kad ga nađete, dođite i to mi recite, jer bih ja takođe došao i obožavao ga”. A on je ovo govorio obmanjujući. 7 POSJETA MAGIJA ISUSU I NJIHOV POVRATAK U NJIHOVU ZEMLJU, SA ISUSOVIM UPOZORENJEM DATIM IM U SNU Magi napustiše Jerusalem, i gle, zvijezda koja im se pojavila na istoku, kretala se pred njima. Videći zvijezdu magi su bili ispunjeni radošću. I došavši tako u Betlehem, van grada, oni vidješe zvijezdu kako stoji iznad svratišta gdje je Isus rođen. Magi zato priđoše bliže, ušavši u nastambu nađoše dijete sa njegovom majkom i naklonivši se, oni mu izraziše poštovanje. I magi mu iznesoše začine sa srebrom i zlatom, prepričavajući Djevici sve što su vidjeli. Poslije, dok su spavali, dijete ih upozori da ne idu Herodu: tako odlazeći drugim putem, oni se vratiše sopstvenim kućama, objavljujući sve što su vidjeli u Judeji. 8 ISUS ODNESEN U BIJEGU U EGIPAT, A HEROD MASAKRIRA NEVINU DJECU Vidjevši da se magi nisu vratili, Herod je vjerovao da su mu se oni rugali; zbog toga on naredi da se usmrte sva djeca koja su bila rođena. Ali gle, dok je Josip spavao pojavi mu se anđeo Gospodnji, govoreći: “Ustaj brzo i uzmi dijete sa njegovom majkom i idi u Egipat, jer Herod hoće da ga ubije”. Josip ustade sa velikim strahom i uze Mariju sa djetetom i oni odoše u Egipat gdje su boravili do smrti Heroda, koji je vjerujući da su ga magi izigrali poslao svoje vojnike da pobiju svu novorođenu djecu u Betlehemu. Vojnici su stoga došli i pobili svu djecu koja su bila tamo, kao što im je Herod naredio. Time su bile ispunjene riječi proroka koji je govorio: “Lelek i veliki plač je u Ramahu. Rahela kuka za svojim sinovima, ali joj utjeha nije data, jer ih nema”. |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
![]() |
|
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
?
Изменето од Anthony - 22.Февруари.2008 во 16:52 |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
ни јас не разбирам босански а тоа не ме прави неписмена патем што има да знам босански....знам мајчин јазик, англиски, шпански и италијанскиот ке да ми е во тек....! па не е универзален босанскиот јазик !
Изменето од blueprayer - 30.Јануари.2008 во 09:47 |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
steta za tebe, se gleda tvojata pismenost, a kje mora da plakjas k*rs za "stranski jazici"!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
![]() |
|
Pustinski-Lav ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
INTERESNO SO OVA EVANGELIE... Sum go procital celo (neodamna, mu blagodaram na bratot efendija sto mi go isprati na e-meil),, i me vcudonevide faktot sto tolku mnogu se razlikuva od drugite cetiri evandzelija koi sto ja socinuvaat Biblijata,, a od druga strana premnogu stihovi na ova evandzelie ima bliski so ona sto se govori vo k*ran!
Bi sakal da se proiznese nekoj Hristijanin (kako EvAngelos ili Sard) vo vrska so ovaa tema??
|
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
![]() |
|
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
3
ČUDESNO ROĐENJE ISUSA I POJAVA ANĐELA KOJI SLAVE BOGA U to vrijeme je u Judeji je vladao Herod po dekretu Cezara Augusta, a Pilat je bio guverner za sveštenikovanja Anaa i Kaife. Zbog toga je dekretom Augusta sav svijet popisan; zbog toga je svako otišao u sopstvenu zemlju i oni su došli sa vlastitim plemenima da bi se popisali. Josip je u skladu s tim otišao iz Nazareta, grada na Galileji, sa Marijom svojom ženom, sa djetetom nosećom, da bi otišli u Betlehem (jer ovo je bio njegov grad, a on je bio iz roda Davidovog), da bi se on popisao prema Cezarovom dekretu. Josip - došavši u Betlehem, jer grad je bio mali a velikog mnoštva onih koji su tu bili stranci - on nije našao mjesta zbog čega se smjestio van grada u nastambi načinjenoj kao pastirsko sklonište. Dok je Josip boravio tamo, ispunili su se dani Mariji za rođenje. Djevica je bila okružena svjetlošću blistavom i rodi svog sina bez bola, kojeg (ona) uze u svoje ruke i zamotavši ga u povoje položi ga u jasle jer nije bilo mjesta u svratištu. Tad dođe sa radošću veliko mnoštvo anđela svratištu blagosloveći Boga i najavljujući mir onima koji se boje Boga. Marija i Josip su hvalili Gospoda zbog rođenja Isusa i sa najvećim zadovoljstvom su ga odgajali. 4 ANĐELI NAJAVLJUJU PASTIRIMA ROĐENJE ISUSA, I ONI POŠTO SU GA NAŠLI, NAJAVLJUJU GA U to vrijeme su pastiri čuvali svoja stada kao što im je običaj. I gle, oni bijahu opkoljeni blještavom svjetlošću iz koje im se pojavi anđeo koji je blagoslovio Boga. Pastiri su bili ispunjeni strahom zbog iznenadne svjetlosti i pojave anđela: nakon čega ih anđeo Gospodnji utješi, govoreći: “Gle, ja vam navješćujem veliku radost jer se u gradu Davidovom rodilo dijete koje je prorok Gospodnji, koji donosi veliki spas domu Izraelovom. Dijete ćete naći u jaslama sa njegovom majkom, koja blagosilja Boga”. Kad je on ovo izgovorio, tad dođe veliko mnoštvo anđela slaveći Boga, navješćujući mir dobrima. Kad su anđeli otišli, pastiri su pričali međusobno, govoreći: “Hajmo čak u Betlehem i vidimo Riječ koju je Bog svojim anđelom navijestio nama”. Mnogi pastiri dođoše u Betlehem tražeći novorođenu bebu, i nađoše van grada dijete koje je bilo rođeno prema riječi anđela, ležeći u jaslama. Oni zato izraziše poštovanje njemu i dadoše njegovoj majci šta su imali, govoreći joj šta su čuli i vidjeli. Marija je stoga sve te stvari sačuvala u svom srcu i Josip (isto tako) hvaleći Boga. Pastiri se vratiše svojim stadima, najavljujući svakom kako su krupnu stvar vidjeli. Tako je čitava zemlja brdovita Judeja bila ispunjena strahom, a svaki je čovjek stavio ovu riječ na svoje srce, govoreći: “Šta mi mislimo da će ovo dijete biti?” |
|
|
|
![]() |
|
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Brat Efendija!!!
Nemoj sega i ti vaka,mozebi sega ke otvorat i tema Predupreduvajne za Efendija.... ![]() ![]() Selam Alejkum..... Insallah se citame utre... |
|
![]() |
|
2
UPOZORENJE ANĐELA GABRIELA DATO JOSIPU O ZAČEĆU DJEVICE MARIJE Marija je - znajući volju Božiju, bojeći se ljudi da je ne bi vrijeđali zbog toga što je trudna sa djetetom i da je ne bi kamenovali kao krivu za blud - izabrala za prijatelja iz svoje sopstvene loze čovjeka po imenu zvanog Josip, besprijekornog života: jer on se kao pravičan čovjek bojao Boga i služio mu postom i molitvama, živeći od rada svojih ruku, jer on je bio drvodjelja. Poznavajući takvog čovjeka Djevica ga je odabrala za svog druga i otkrila mu božansku namjeru. Budući da je Josip bio pravednik, kad je primjetio da je Marija krupna sa djetetom, pomišljao je da je makne, jer se on bojao Boga. Gle, dok je on spavao prekorio ga je anđeo Božiji, govoreći: “O Josipe, zašto si namjerio da smakneš Mariju, svoju ženu. Znaj da je sve što je urađeno u njoj učinjeno voljom Božijom. Djevica će roditi sina kojeg ćeš zvati imenom Isus, kojeg ćeš čuvati od vina i žestokog pića i svakog nečistog mesa, jer on je sveti Božiji, iz utrobe majke svoje. On je prorok Božiji poslan narodu Izraela, da bi on okrenuo Judu srcu svom i da bi se Izrael vodio zakonom Gospoda, kao što je zapisano u zakonu Mojsijevom. On će doći sa velikom moći koju će mu Bog dati, i učiniće velika čuda, čime će mnogi biti spašeni”. Josip je ustavši iza sna zahvalio Bogu i ostao je sa Marijom čitav život, služeći Boga svom iskrenošću. |
|
|
|
![]() |
|
EVANĐELJE PO BARNABI
ISTINITO EVANĐELJE ISUSA ZVANOG KRIST, NOVOG PROROKA POSLATOG OD BOGA SVIJETU: PREMA OPISU BARNABE, NJEGOVOG APOSTOLA Barnaba, apostol Isusa Nazarenca, zvanog Krist, svima koji borave na zemlji želi mir i utjehu. Dragi, veliki i čudesni Bog nas je za vrijeme proteklih dana pohodio Svojim prorokom Isusom Kristom u velikom milosrđu pouke i čudesa, zbog čega mnogi, postavši prevareni od Satane, pod izgovorom pobožnosti, propovijedaju najbezbožnije dogme, nazivajući Isusa sinom Božijim, odričući se obrezivanja koje je Bog naredio za svagda, i dopuštajući svako nečisto meso: među kojima je Pavle takođe obmanut, o čemu govorim ne bez žalosti; iz tog razloga ja pišem tu istinu koju sam vidio i čuo, kroz vezu koju sam imao sa Isusom, a da biste vi bili spašeni, a ne obmanuti od Satane i stradali na Božijem sudu. Zato se pričuvajte svakoga ko vam propovijeda novo učenje suprotno onome šta ja pišem, da biste bili vječno spašeni. Veliki Bog neka je s vama i neka vas štiti od Satane i od svakog zla. Amen. 1 U OVOM PRVOM POGLAVLJU JE SADRŽANA NAJAVA ANĐELA GABRIELA DJEVICI MARIJI O ROĐENJU ISUSA U ovim posljednjim godinama je Djevicu, zvanu Marija, iz loze Davidove, plemena Judinog, posjetio anđeo Gabriel od Boga. Ova djevica živeći u svojoj svetosti bez ikakvog prekršaja i bivši besprijekorna i stalno u molitvi sa postom - bila je jednog dana sama, kad uđe u njenu odaju anđeo Gabriel i pozdravi je, govoreći: “Bog neka je s tobom, o Marijo”. Djevica se prestraši na pojavu anđela; ali anđeo je utješi, govoreći: “Ne boj se Marijo, jer ti si zadobila milost Boga koji te je izabrao da budeš majka proroka kojeg će On poslati narodu Izraela, da bi se oni vodili Njegovim zakonima istinskim srcem”. Djevica odgovori: “Pa kako ću rađati sinove, ako nisam spoznala čovjeka.” Anđeo odgovori: “O Marijo, Bog koji je stvori čovjeka bez čovjeka, u stanju je da u tebi stvori čovjeka bez čovjeka, jer Njemu ništa nije nemoguće”. Marija odgovori: “Ja znam da je Bog svemoguć, zato će njegova volja biti izvršena”. Anđeo reče: “Neka se sada u tebi začne prorok kojem ćeš dati ime Isus: a ti ćeš ga čuvati vina i žestokog pića i svakog nečistog mesa, jer dijete je svetac Božiji”. Marija se nakloni sa poniznošću, rekavši: “Gle, rukom Božijom stvoren, neka bude prema Tvojoj riječi”. Anđeo ode, a Djevica je slavila Boga, govoreći: “Znaj o dušo moja, veličinu Božiju i uzdiži, dušo moja, Boga, mog Spasitelja; jer On je cijenio poniznost svog rukama stvorenog, toliko da ću ja biti zvana blaženom od svih naroda, jer On koji je moćni, učinio me je velikom, i blagoslovljeno neka je Njegovo ime sveto. Skinuo je moćnike sa njihovih sjedišta i uzvisio ponizne. Onog ko je bio gladan, On je ispunio dobrim stvarima, a bogate je On odaslao ispražnjene. Jer On drži u sjećanju obećanja data Abrahamu i njegovom sinu za svagda.” |
|
|
|
![]() |
|
Pustinski-Lav ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
штета за темава, не разбирам босански
![]() Da sekako, koga nesto ne ti pasira ni makdonski nema da razbiras ne samo bosanski, a koga ti pasira i kineski razbiras
![]() |
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
![]() |
|
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
штета за темава, не разбирам босански
![]() |
|
![]() |
|
Kolku sto jas znam ovaa tema ne e nitu ednas otvorena,ako mislis ti deka e otvorena posoci mi KADE? |
|
|
|
![]() |
|
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
abe dosadni ste ko muvi!
pa 5 pati e otvarana ovaa tema............................. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |