![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4041424344 146> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Legni dusice milo
i postela meka ti zagrej mi
se dodeka na tebe
ne zamirisa seta
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Nesto kako zenit,
a poveke lici na zajdisonce
dur se guskame strasno
dur sakame da trae
podolgo od starosta.
Dodeka te dopiram
vo pravecot na veterot,
kade kosata se stremi
nisto da ne pomesti ne moze.
Dali ova ljubov e ?
Dali ludilo e ?
Ili samo son
od koj ke se razbudam
koga togas
no cuvstvata ke ostanat moi
ako ne postois
ako te izmisliv
zosto morav
od tolku sto sakav.
|
|
![]() |
|
Pogledni se,
pogledni me,
za raka fati me,
levo e provalija
desno e livada rajska.
Peeme igrame
koga navidum se krupni raboti
solzi ronime za gluposti,
sto rece,
sto rekov.
I govorot e glupav
no sepak poveke go cenime
od baknezot
iako strasten
no samo za tie momenti namenet e.
Dovolno e sto sum tuka,
dovolno e sto si tuka
nesto u picku mater neka ide,
ostatokot moze da premolcime
duri i koga molcime.
|
|
![]() |
|
Gora zelena,
a tamu pceli po mene lazat dodeka na drvo sum potpren i zmija od dva metra so jabolko vo mucka me nudi. Okolu mene samovili igraat so proziren raskos na nivnite tela, a Zvoncica napnato go sledi sekoj moj pogled od moeto rame. Volsebni gravcinja pred mene frlam od kade dzinovski drvja niknuvaat se do oblacite, a princezata od kletva oslepena za raka me drzi se dodeka ne se zaljubi na nacin vistinski i sosem razlicen od onoj sto cula od nekoi sto nikogas ne osetile. A toa trae i boli se dodeka gubreto covecko od sebe ne go strese i vo mene pogledne do samata srz bez prasanja i somnevanja, znaejki se. |
|
![]() |
|
Od moe selo izbegav
kamenuvan i krvav za da odam do drugo sto so kopnez go gledav ovie sive godini zad trite planini od dalecina i silna koleblivost. Mislev deka tamu me ceka ona za sto kopneev kriejki solzi od onaa zaseda vo koja se rodiv i navidum ziveev. A tamu me doceka samo ruvo novo na ona sto taka dobro go znaev i begav od toa. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ПОДАРОК
Еве ти ги, пеперутко моја, Еве ти ги највисоките врвови На мојата гордост... За возврат ништо не барам - само шанаса да ти подарам уште многу... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Dancing,
with tears in my eyes, because, after eating chili I always have fire in my ass |
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Живот
Заспивам на морскиот брег на песочна постела под покривка од бранови гушкајќи ги школките. Престојувам под небесната таваница на овој раскошен дом капејќи се во коритото на животот. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ЧЕКАЈЌИ ГО ВЕТРОТ
Го дотуркавме каменот до врвот -песок сме, глочки во срцата... Наскоро ќе исчезнеме |
|
|
|
![]() |
|
КРАЈ
Студен пламен од очите му страши - неспокој некој под клада стутулен, од семка на претежнато лудило изртен, што мислата ја кине сред полноќна глувотија со прежежени заби... Улар нема да го скротиш под сенка спокојна од миризлива жена -на дланка бела бел бакнеж што меси... Песок жив сум за моето тонење оживеан, црна клада - сонот прегорен да го догорам... Не го сакам, но посилен од гласот мој е тој татнеж див од горите на скаменетите музики што за тебе ги создавав... Во крошната на магепсаното дрво ќе изгнијат плодовите на неодговорените прашања. |
|
|
|
![]() |
|
ПАГАНИНИ
Твоето детско бубалче на копнежот сеуште го бара Паганини по испуштените сижеа на приказната на твојот живот, јас, беден собирач на старо железо, одамана го изгубив слухот за музика... |
|
|
|
![]() |
|
wellcome ![]() Нов член ![]() Регистриран: 22.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Red Rose
Her Lips and her dress They're both passion red She thinks that's how she can hide the pain she feels inside And she comes out every night To soak-up the lights from the stars Her perfume just fills the air... ...consuming all the attention arround. But Red Rose is looking for the truth in someone's eyes wiling to believe in someone's lies Red Rose's petals have been crushed along the way... ...she's just growing sad, every day. One more drink, one more dance...one more chance She need someone to hold When the night is growing old She needs someone to keep her away, from the cold And if you dont mind the thorns She'll take you in and keep you warm Lyin' in the dark In a bed of red roses and broken hearts. Изменето од wellcome - 22.Август.2008 во 07:38 |
|
![]() |
|
Red`Black ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Angel close your eyes and in the dark find the light of moon to shine your dreems and to bring those which is value to get up ver
English version
|
|
![]() |
|
НЕШТО ЌЕ ОСТАНЕ
Нешто ќе остане... Нешто ќе остане да лебдее во воздухот на летата што ќе дојдат! Нешто ќе мириса со мирисот на неискажаните зборови во огнената пајажина на летните пладниња што ќе се нижат како монистри, една од друга поскожурени од долгата трка со неизодот! Нешто ќе ме допира со здивот на твоја прва насмевка на моето прво треперење - на нашетота прво откривање на румените водопади на зората ... Нешто ќе остане... Нешто ќе остане да пече: нешто што не допрев со срцето, нешто што не видов со душата, нешто што не помирисав со очите... Нешто некажано, а од кажаното поболно што било... Нешто сепак ќе остане... |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4041424344 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |