![]() |
|
„Спознај се себеси“ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 8> |
Автор | ||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
go tupam?
pa da neli ova e podforum filozofija so bi se pravelo tuka psim tupenje ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
Prefrlanje od suplo vo prazno a?
I ti sea ja tupis epten... Spoznanieto si doagja so 'ranzada,ne so kokos.... ![]() Изменето од Joshua_Tree - 01.Мај.2010 во 20:11 |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
isto mleko u mondensko pakuvanje
da bide vanprirodno ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
covek se znae sebesi
potreba da se spoznae povekje , za mene nejasno so e toa... mi lici na ova ![]() |
||
|
||
![]() |
||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
|
а што си барал таму? ![]() ај назад на темата, да не си ја изгубам мислата сите ние сме поврзани со една божествена енергија, само финтата е свесно да ја канализираш и препознаваш кај другите ![]() |
||
![]() |
||
|
МЕНЕ еднаш ми забравија да влекувам во женски тоалет
за филозофија не станало збор, барем не до сега |
||
|
||
![]() |
||
|
sekoj se znae bez golemi napori i filozofii , zivotot go naucil da primeti kakov e
vo poznati situacii vo nepoznati situacii nitu Gandi ne znae kakov e ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
I na krajot osoznavame deka jas sum TOA, ti si TOA, tie se TOA, onoa e TOA.. i nema nishto drugo osven TOA. S'e e TOA.
I TOA e TOA. ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
|
тоа е ТОА ![]() |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
A toa e ... ?
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
|
Кога ќе дојде тој момент, кога човек ќе се спознае, сите работи кои досега ги научил, ги доживеал, ги почувствувал, ги видел, целиот свој живот, цел еден универзум се сплотува во еден мал момент, во една вистина
|
||
![]() |
||
|
п.с.
„јас по природа не сум таков“ е само термин да се каже со други зборови, си имам јас веќе поставено граници и не одам понатаму. во англискиот јазик има еден многу добар идиом, верувам дека го знаеш и ти е познат, вели:Скај из лимит ![]() |
||
![]() |
||
|
има време меси, ќе научиш
![]() можеби сепак си сеуште „млад“ за некои работи ![]() |
||
![]() |
||
|
Ako toa beshe navedeno kako nekakov kontraargument na onoa shto go rekov, togash pogreshno e razbrano onoa shto go rekov. ![]() Chovekot ne e kreiran kako zhivotnite i negovata priroda (kako makeup na negovata sevkuponost, a ne kako del od prirodata vo koja spagjaat i zhivotnite ![]() Spored toa imam isto mislenje kako i Shakespeare, za razlika od onie na Gandi. Изменето од Messenger - 30.Април.2010 во 14:51 |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |