![]() |
|
Дали македонците се нација што чита книги |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 8> |
Автор | ||
superbaby ![]() Сениор ![]() Регистриран: 05.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 184 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ne znam.. ne se site po knigite ali sepak treba da se cita
|
||
![]() |
||
Miriam ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
|
Добро, не е без ич, ама мноооогу ретко може да се види некој да си чита на клуп**ка во парк или во кафич со кафенце, а библиотеките не се баш најпосетени. Погледни го и форумов - темите, стилот на изразување, правописните грешки. Не се замислувам дека јас сум којзнае што, ама човек што повремено попрочитува некоја книга знае да напише граматички правилна реченица и да изрази аргументирано мислење. |
||
Try again. Fail again. Fail better.
|
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
MAKEDONCITE NE CITAAT NI DNEVNI VESNICI SEM SPIC, A KAMO LI KNIGA. STANUVAME SE PONEPISMENI I PONEINFORMIRANI.
|
||
![]() |
||
Miriam ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
|
Se zafrkavas so toa za makedonskoto skolstvo ili seriozno? Kazi mi samo koj del od makedonskoto skolstvo go pottiknuva citanjeto? 1. Prepisuvanjeto lektiri od kaj kje najdes - mnogu malku lugje znam sto si gi citale redovno site lektiri, a duri i tie sto go pravele toa, vklucuvajkji me i mene, prepisuvale vo tetratkite po lektira 2. Ucebnicite po literatura kade sto knigite sto trebalo da se procitaat se preraskazani - zemi nekoj ucebnik za gimnazija, kje vidis za sto zboruvam 3. Profesorite za koi edinstveno tolkuvanje na knigata e nivnoto sopstveno ili toa na nekoj od 3-4te poznati Mk kriticari 4. Ucenjeto stihotvorbi na pamet , bez da se znae za sto se zboruva vo niv 5. Dosadnite knigi sto se obrabotuvaat - se smetale za kvalitetni i podobni za vreme na soc-realisticniot period koga se izgotvile i ne se promenile nastavnite planovi... Moze i treba da se procitaat nekoi od tie naslovi, ama prva godina gimnazija da se sostoi od Crnorizec Hrabar, Tihiot Don, Vojna i mir - ne veruvam deka kje rezultira so ljubov na ucenicite sprema citanjeto ... i mnogu drugi primeri Ama da ne kritikuvam premnogu, na kraj i kraista ucilisteto ne moze kojznae kolku da ne natera da citame so sila - ili sakas da citas, ili ne.... |
||
Try again. Fail again. Fail better.
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
da makedoncite se nacija so cita knigi
blagodarejki na naseto skolstvo koe ne uci da citame od 1 oddelenije naprimer Eskimite se nacija so necita knigi no zatoa sushat riba Изменето од anakin - 23.Јули.2007 во 20:03 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
ako chovek sudi sprema mene,....bibloteki ke ima kolku i kina vo zemjava,....mozebi,...pet-shest pomalku,......= O..
![]() ![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
MENANY ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Јули.2007 Локација: France Статус: Офлајн Поени: 239 |
|
Mislam deka se najcitaniot narod vo svetot,mislam deka go procitav toa nekade
![]() |
||
![]() |
||
PAVLIN ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
|
Vrz osnova na sto ova go osozna |
||
![]() |
||
Професорот ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 921 |
|
ОД Булгаков е не е лоша.
|
||
Вера
Морал Родољубие Одговорност |
||
![]() |
||
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
|
Mona jas so zadovolstvo citam knigi i stvarno mislam deka se bogatstvo....mesecno citam po 2-3 knigi obavezno, a zavisi od vremeto-nekogas i poveke....i sekoja me nosi vo nekoj nov svet i mi otvara novi temi za razmisluvanje....od tamu i taa moja zelba za pisuvanje....
![]() |
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
|
sakam da prasam dali nekoj ja ima procitano "Majstorot i Margarita"? (mislam deka e toa tocniot naslov) ako nekoj ja znae, neka napise nesto za knigata.....porfavor |
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
|
Еве ти за тебе некоја книга
Страв од летање-Ерика Јонг.
Прочитај ја па ќе правиме муабет..... за книгата.
|
||
![]() |
||
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14599 |
|
Освен Палестинец, белег и Калина, не сум забележала други форумџии да читаат книги
Еве , лично и за мене да си кажам, јас читам секој ден блогови, а книги , многу ретко |
||
![]() |
||
![]() |
||
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
|
Читаат “Шпиц“- оти е гага.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |