![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 213> |
Автор | ||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
![]() |
||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|
Од сите постови овој ми падна во очи како „бисер“. (Додуша имаше и други, но на нив веќе се дадоа коментари и не сакам да се повторувам) Значи со овој твој пост сакаш да кажеш дека ти, иако си многу по млада од мене, поради твоите „добри и чисти извори на информации“, многу си по упатена од мене за тоа како јас сум живеел 30 години во СФРЈ, и како сега во последниве 17 години живеам во Македонија? Навистина незнам ![]() ![]() ![]() Добро, одејќи по таа твоја логика, јас (од моите „добри и чисти извори наинформации“) знам како си живеела ти во твојата земја. Или тој принцип на „чист извор“ сега во овој случај не важи, а? ![]() ![]() ![]() ![]() btw. добро е што ме потсетивте за уште еден аргумент во корист на југоносталгијата. Како студенти (1981-1985) со цимерите одевме на одмор во БГ (Поморие, Несебр и Сончев Брег) Цел одмор од 14 дена го миневме со продавање на 3-4 пара фармерки (д’нки) 1-2 кутии гума за џвакање (д’вки) и 15-20 дигитални саати (претходно шверцувани од Италија). Ние тројцата цимери со девојките бугарки (значи 6 лица) за добра вечера во отмен ресторан плаќавме 15-20 лева. А девојкиве ... пресреќни ... па после тоа .... ![]() Мореееее, ај де не претерам за да не ме прогласат за „бугароносталгичар“! ![]() Изменето од Zlatnik - 31.Март.2009 во 23:53 |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
![]() |
||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|
Zosto?ako nie znaeme za Bugarija,Albanija,Romanija....
|
||
|
||
![]() |
||
FLooK ![]() Група ![]() Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 69 |
|
Реално гледано ништо убаво. Мислата ми е друга - разбирам ги лугето што са югоносталгичари. Прво - са били по-млади (на младите години е наj убавиа живот, дури во сиромашиа), второ - не само што са били по-млади, ами са били и по задоволени, шетали са де сакат без визи и т.н. Оваа не значи што не ги разбирам и овие кои са недоволни от истата. Ова е исто како при нас. Jaс не сум комунист ни социалист, ама ги разбирам старите луге кои са носталгичари по комунизмот. Виж младите социалисти не сакам да ги видам. |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
Темава е за Jугославиjа. А Бугариjа постои. Не е минато.
|
||
![]() |
||
|
mnooogu.
a sto ostavi bugarija?
|
||
|
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
Да те питам... што остави зад себе си Jугославиjа? |
||
![]() |
||
|
realno.
|
||
|
||
![]() |
||
FLooK ![]() Група ![]() Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 69 |
|
Нема што да се сборува. Jугославиа си беше No1. Ни Унгариа, ни Чешка, ни коя да е друга земjа от источниот блок можеше да се мери со Jугославиа. Па нормално е да има носталгиа по таа. |
||
![]() |
||
Boho ![]() Група ![]() Регистриран: 30.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 32 |
|
Nemaha postojanna baza bre. Koga sa idvali e drug zbor. |
||
![]() |
||
|
odnos 1eur=nacionalna valuta ...nisto ne znaci
sto moze da se kupi za 1 euro...mnogu znaci
i togas zosto go imate okupirano Pirot i Dimitrovgrad, Surdulica itn...?
|
||
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
nikako .......... vo sozopol ruskite voeni brodovi doadjaa so romanska posada
![]() |
||
![]() |
||
|
Тука веке тресеш зелени на квадрат. Во България немаше руски морнари и войници. |
||
![]() |
||
|
1 EUR = 94,59 Din. za 31.03.2009.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |