![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3738394041 146> |
Автор | |
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Градови
Сите битки ги завршувам со спуштен меч, штом ветрот ги залепува на стаклото твоите воздишки, лишени од мислата за мене. Му плаќам на сонот да ми го избрише ликот од очите на странците, што поминуваат покрај мене, без да трепнат. Не дишев. Се заклучив во одајата, од чија клучалка се гледа пламен. Надвор допира звукот од металот што го расчешлувам и рикањето на вулканите што хефестовски ги скротувам. Таму, од темел ги подигам градовите под чии светла се гушкавме. п.с Се извинувам што ме немаше. Имам многу за пастање, па ако сакате да прочитате нешто повеќе бујрум на стариот блог (www.transcendence.blog.com.mk) и новиот (www.poetryandbeyond.blog.com.mk). Изменето од Quentin - 05.Октомври.2008 во 15:37 |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Pulvis et umbra sumus
(Прав и сенка сме) За воздухот меѓу паузите од говор се раскрилив со восочни крилја... За допир со видливото меѓу два духа се испружив со раце од песок... Вечност ли ти треба за да дознаеш дека никој не тргнува од станиците и никој не полетува од аеродромите? Ѕвезда е збор измислен од поет, кој трагајќи по светлина, мерел агли на влажни подруми. Поезија ли ти треба за да дознаеш дека љубовта е небесна храна што ветрот ни ја раздава во трошки, оти секогаш лакомо ја јадеме...? Изменето од Quentin - 05.Октомври.2008 во 15:05 |
|
![]() |
|
Stojadin Lord ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
evo mene u sumicu,
u c-duru muke tegnem, ruke mi do zemlju svisle kolenice mi sve u stari septik skisle A ja, sve tako u c-duuuuuuuuuuruuuuuuuu jao, prijatelju muka je to golema.... slaninu i ono malo ovce glave stomak su mi pokidale od one mrsne slave Ah, da me je bar baba malo za mev stisla... |
|
![]() |
|
Stojadin Lord ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Krtarica
Mala je to zivotinjka puna buve i smrada al tola danu i nocu, tola do posljednjeg dana |
|
![]() |
|
Stojim tako sm
usran od paniku i stra stojim.. a kd tamo daleko vidim jednu zutu mrlju........... da prijatelju, pa toj s enase sunce sja! |
|
![]() |
|
mileg ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Нерези
Во секој заглед занемена големина во сека мисла победа над невремето и одвед ваше сум вчера |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Галениче
Те накитив како новогодишна елка, Како свадбена торта, Како влашко муле, Со суперлативи и епитети, Со потенцијали и капацитети, Со вештачки цветови и лажни медали. Те китев и тормозев Како разгалена татина маза На која и подариле кутре Што ќе го трпи демонскиот садизам На неговата слатка господарка Која со невин глас Му пее последна приспивна Стегајќи ја свилената панделка Сè поцврсто. |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Штрковите заминаа
штркот ја изеде змијата змијата ја изеде жабата жабата го голтна клучот и да сакам не можам да те пуштам на слобода ![]() |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
недостижен херој
да достигнам недостижносамо еден денсите ќе знаат дека сум херојносамо јас ќе знам како еда си недостижен херој
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Студот доаѓа
онака како знае и може заповеднички и строго љубоморен на топлина и насмевка широка онаа истата што исчезна од твоите очи толку сепофатни што ме погледнаа како да сум гол под замрзнат водопад искубан корен од силина и величенственост некогашна препуштен на силината на струјата што како љубов ја чувствував додека ме вртеше и влечеше кон тајните длабочини. А сега мизеријата по раме ме тапка со нокти некастрени на раце валкани, смеејќи се на темната завеса додека ме прекрива. Изменето од zbunet - 21.Септември.2008 во 18:25 |
|
![]() |
|
Заспивање
Шлунакот закрцка под нечии ѓонови, маалските кучиња залајаа кратко, клучот извежбано штракна во бравата, зашушка палто налегнато на столот, тој е се` поблиску а јас се` подалеку - дојде со друштво - го донесе сонот. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ИНКАРНАЦИИ
...на крајот ќе ги обојам спомените со музиката на твоите очи и ќе заминам во мојата четврта инкарнација да те сретнам повторно во некое друго време во некое друго место, посреќна од овој живот за сите насмевки што ти ги украдоа, Со белегот на моите недоречени зборови, место бакнеж за добредојде, ќе те дочекам, па ќе се сторам вечност а ти време без крај... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Da ponudam nemam sto,
da izmislam ne znam sto, sem onie kapki ljubov od listovi adami sto gi sobrav so vrvovi od usni sekogas zedni. Samo dopir od vetrot najtivok sto go nauciv niz tebe da minuvam i da ne prestanuvam zaboravajki na vremeto zaboravajki go prostorot ne mislejki dali e soodveten momentot znaejki deka drugo sem tebe i ne postoi. |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
ushte edna shajka vo kovcegot
son se rushi za brzo vreme akteri mnogu na bojno pole site sakaat da bidat na tronot no samo pola od niv ke stojat tamu nekoj go spomna macnoto vreme koga site lutaa od mesto do mesto dali ke zavrshi toa denes za kogo ke bide vrvot na krajot na bojnoto pole vremeto leta za nas e mracno za drugite svetlo krajot se blizi nemilosrdno ide za nas sudbina za drugite sreka nekoj se smee od drugata strana oblaan so slava i lovorov venec tie stojat na vrvot od svetot nie so taga go gledame toa. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3738394041 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |