![]() |
|
Влез на компјутерот од било кој друг компјутер |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | |||
timer_is_off ![]() Нов член ![]() Регистриран: 31.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
preku irc
![]() |
|||
![]() |
|||
чаир ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
||
Преку интернет
|
|||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|||
![]() |
|||
ultra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
||
На вакво прашање биди среќен ако некој ти одговори... Малку да разгледаше низ форумов ќе најдеше ваква тема, па ако не е тоа што бараш, тогаш можеше и тема да отвориш и прашањето поубаво да го формулираш. Имено за каков вид на поврзување те интересира (преку интернет, домашна мрежа), дали меѓу PC со windows OS или и linux, и на крај дали те интересира само трансфер на фајлови или X Windows (визуелизација на десктоп/от).... Изменето од влечка - 19.Мај.2007 во 07:36 |
|||
![]() |
|||
LouWeed ![]() Сениор ![]() ![]() I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
||
so kabel...
|
|||
![]() |
|||
nikec ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 06.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 12 |
||
kako mozam da se vrzam so drug kompjuter
|
|||
sreken den
|
|||
![]() |
|||
Митко ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ![]() Регистриран: 05.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 38 |
||
А ти trafik ако ми се обраќаш на мене тогаш говори МАКЕДОНСКИ!
|
|||
Mitko
|
|||
![]() |
|||
black-eyes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
||
iiiiiiiiiiiiiiiisssssssssssssssssssss!so plais tuka?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
zigi ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
||
Адресата е пред очи одма на крај:) Ај баш да видиме дали "обични корисници" ќе можат да ја најдат Значи ја бараме IP адресата: Дека е разбираш:) Connection-specific
DNS Suffix . : Description .
. . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface Physical
Address. . . . . . . . . : 00-59-33-00-00-00 Dhcp Enabled.
. . . . . . . . . . : No IP Address. .
. . . . . . . . . . : 209.441.77.555 Subnet Mask .
. . . . . . . . . . : 244.355.995.222 Default
Gateway . . . . . . . . . : 103.331.66.222 DNS Servers .
. . . . . . . . . . : 309.213.22.112 432.224.34.22 Изменето од zigi - 15.Април.2007 во 14:28 |
|||
REBEL CODE
|
|||
![]() |
|||
trafik ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ТатароТурко-Монгол Регистриран: 10.Декември.2006 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 0 |
||
Remote Desktop е по труден за конфигориране когато влезеш в компютара се прекратява работата на работещия на самия компютар докато UltraVNC няма такъв проблем Изменето од trafik - 15.Април.2007 во 14:15 |
|||
![]() |
|||
Митко ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ![]() Регистриран: 05.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 38 |
||
И оп, одма делува збунувачки за обични корисници кога ќе видат 20 реда непознати информации (зборувам за ipconfig /all) :) Официјални информации: Windows XP Media Center Edition 2005: Remote Desktop and Encrypting File System support are still included. Во продолжение за forilhan: Нема потреба да го ре-инсталираш оперативниот систем, таман работа. Од тука можеш да го download-ираш "Remote Desktop Connection" програмот за Windows или да прочиташ инструкции како да го инсталираш ако го немаш: http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/tools/rdclientdl.mspx Поздрав :) |
|||
Mitko
|
|||
![]() |
|||
zigi ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
||
На пример XP home верзијата нема Remote Desktop(а ете и Media center нема).Значи треба да си спуштиш додатни апликации и тие не мора да се Microsoft:). А за IP адресата не мора да одиш на никој website за да си ја дознаеш туку оди на start/run - внеси cmd и потоа внеси ја командата: ipconfig /all. Изменето од zigi - 15.Април.2007 во 02:07 |
|||
REBEL CODE
|
|||
![]() |
|||
ultra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
||
![]() |
|||
forilhan ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 15.Март.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
||
ок фала многу другарчиња а посебно за МИТКО да се е ок само јас имам проблеми на компјутер на работа имам Windows Xp Media Center 2002 и нема " Remote Desktop Connection " ке треба да го преинсталирам на Windows Xp Proffessional за да функционира добро
|
|||
>> ILH <<
|
|||
![]() |
|||
trafik ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ТатароТурко-Монгол Регистриран: 10.Декември.2006 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 0 |
||
допалнителната програма Hamachi ти трябва ако компютъра в който искаш да влезеш няма реално IP и не е от твоята мрежа
ако знаеш друг начин да влезеш в друга мрежа и компютъра да няма реално IP кажи как става Изменето од trafik - 14.Април.2007 во 17:38 |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |