![]() |
|
Подобар свет |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 9> |
Автор | |
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
се` додека и последниот од нас чека еден ден да се разбуди во подобар свет без самиот да поправи некој дефект кај себе, подобриот свет ќе биде само сон
|
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Koga sekoj ke misli i ke se grizi i za drugite,a ne samo za sebe...sto me doveduva do zaklucok deka kuceskiot zivot e podobar
![]() ![]() |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Se dodeka ne izlezeme od matriksot i ne mu pogledneme na realniot zivot vo oci...ke ni bide ubavo...Zatoa sedi tamu kaj sto si oti vakov kako sto si...za nikade ne si...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
zatoa nie ne mrdnuvame nadvor od nego
|
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Imaginarniot svet e najdobar.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
Neptun74 ![]() Сениор ![]() ![]() Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Za zal, dosta tocno...
Treba da go pronajdeme covecnoto vo nas i da se izdigneme nad seto toa. |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Kakvi se lugjeto denes?
Pogledni ja deneshnata potroshuvachka kultura koja e silno promovirana od strana na mediumite...pod seta taa silna shminka , haljini, odela, glamur prikazzan vo oblik na mediunski zvezdi koj treba da se primer za uspeshni lugje=eden vid ikona, shto ostanuva? Propadnati vrski,droga i site mozzni zavisnosti, nezadovolstvo i nervoza, bescelnost i bezsmislenoast= portret na deneshnava prostachka materijalistichka kultura =matrix ![]() Изменето од Anthony - 12.Декември.2008 во 18:40 |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
![]() |
|
Neptun74 ![]() Сениор ![]() ![]() Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Da, matix... Odlicen film, najdobar do sega. Nema "dupka" u filmot, najverojatno poradi toa sto vo nego ustvari se e fikcija, od koj aspekt i da gledas. Sto se odnesuva do poentata u filmot, t.e. poukite koi gi dava, porakite koi gi sodrzi, mozam da ti pisuvam cela nok... JAS ne ja konsumiram prikaznata od filmot kako edinstvena poenta, poraka. Filmot ima nivoa za razmisluvanje, Anthony, zatoa go sakam. Bidejki temata e druga ovde, ke se obidam nesto da ti prenesam koristejki go filmot - Vo matrix lugjeto, osvestenite, se borat protiv poznat kraj, veke viden. Ne se slozuvaat so "sudbinata". Veruvaat vo sebe, vo svojata sila deka mozat da go pobedat "zloto" i deka ne postoi nikakva "sudbina". Podobrata idnina zavisi od nas i kolku silno ja posakuvame. Ako postoi sudbina onaka kako sto te svakam deka mislis - pa zosto e sevo ova? Spored tebe nie sme kako voz na sini - so odnapred opredelena pateka, od koja ne mozeme da skrsneme nikade... aj da ne go tupam mnogu. Mojot stav e - Svetot ke bide podobar, blagodarenie samo i samo na lugjeto. Ama ne skoro. ![]() ![]() |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Подобар свет - само со подобри луѓе!
Повеќе духовност, помалку материјализам...
За жал, сеуште само утопија...
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
ja sakam od od dobrite amazonki
|
|
![]() |
|
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Shto kje ti gi?
Starogrchki a-mazos = bez dojka Si gi sechele desnite dojki za da upravuvaat so mechot podobro...da ne ti kazzuvam kako postapuvale so mazzite |
|
|
|
![]() |
|
mene mi zdosadi od planetava, ja bi na nekoja druga ako moze, nekoja so nekakvi amazonki
|
|
![]() |
|
Si go gledal Matrix? Mislish deka e sluchajno snimen?Razmisli malku...otvori gi ochite...progledaj kako sloboden chovek...trgni ja zavesta od pred tvoite ochi..koja nekoj namerno ti ja stava.
eve i sam za sebe velish -citiram--" seljak eden, pa gledaj malku kaj odis,ne zevaj u nebo "... a? a? u nebo? neli? a shto ti go odvleklo vnimanieto vo neboto? Shto e tolku neobichno vo neboto? Shto mozze da bide? Ajde sega kazzi deka e sluchajnost! Sam si prizna ![]() |
|
|
|
![]() |
|
"...Koj ne drzzi namerno na vaka primitivno nivo-pa se znae...iluminatite " Nekogo ocigledno drzat...
![]() ![]() ![]() Aj najdi mi logika vo ova - "...Edinstveniot razumen odgovor e deka nekoja neobjasniva sila namerno ne ni dozvoluva kako choveshtvo da evoluirame..." Ke prosetam po internet ako treba i ke ti najdam suma dokazi i slucai koi gi poddrzuvaat moite razmisluvanja. Ajde ako mozes najdi barem eden opipliv, veren dokaz za tvoite... Definitivno si nacitan premnogu za vakvi temi - "vishi sili"... I tvoj izbor e da veruvas vo toa. Ok. Ama ako nekoe kutre se olesni na trotoar a jas se ucapam, sigurno ke si recam -" seljak eden, pa gledaj malku kaj odis, ne zevaj u nebo"... Nema da si recam deka toa mi bilo sudbina ili deka nekoj iluminat me turnal radi shega... ![]() |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |