![]() |
|
Спасение |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | |
vili2121 ![]() Сениор ![]() ![]() Papa Bear Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5628 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Да Го прифатиш Исус за твој Спасител кој умре место тебе
i desete bozji zapovedi |
|
![]() |
|
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Дрзниците(ако зборуваме за луѓето во материјалниот свет). Изменето од Majkl - 04.Октомври.2008 во 20:01 |
|
![]() |
|
AlDra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Кој може за себе да рече дека во целост ја исполнува волјата Божја и дека живее совршено?
|
|
![]() |
|
fileo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Isus rekol:
" ne sekoj koj mi veli Gospodi, Gospodi ke vleze vo carstvoto Nebesno, no onoj koj ja ispolnuva voljata na Mojot Tatko." ne treba samo da priznaes deka si Go primil Isus za Spasitel, no da zivees sprema ucenjeto koe Toj go propovedal. sega prasanjeto e dali ti ja ispolnuvas Bozjata volja? |
|
![]() |
|
stevompc ![]() Сениор ![]() Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
jas ne rekov nisto, prasaj si ja sestrata maranata.
|
|
![]() |
|
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
aman sega koj vi rekol dek parite se za spasenie, parite se za da ja pomognis crkvata, zs ne znam dali znaete ima struja, voda, plakaat danok na drzavata, odrzananje, pa za plata na lugeto vo crkva, zs i tie imet familija za izdrzavanje, a nikade ne vika deka parite se zadolzitelni tuku za pokrivanje na tekovnite trosoci na crkvata i ne prajte se sega site na budala kao ne vi e jasno
|
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
|
![]() |
|
AlDra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Верата треба да произведе дела во човекот. Верата во Исус е она што не спасува. Инаку немаше потреба Исус да умре на крстот. Ќе беше доволно секој да запали свеќа и да му биде простено. Ниедно наше дело не ќе не спаси ако немаме вера во Божјиот Син- Спасителот, ако не веруваме дека Тој не спаси, ако не Го поканиме да дојде и да живее во нашето срце како наш Господ и Спасител.
Патем, само една молба до сите православни: работете малку со оние чијашто вера е слаба. Како дозволувате вашите браќа и сестри да немаат основни познавања од верата? |
|
![]() |
|
stevompc ![]() Сениор ![]() Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
edno e da davas pari vo crkva, a sosema drugo e da imas pogresno veruvanje koe sekako na popovite mnogu im odgovara, deka i toa e neophodno za spasenie. taka siromasnite spored vas nema da vlezat vo Carstvoto Bozjo, a jas kako da se sekjavam deka Isus kaza "Blazeni se siromasnite/bednite". znaci Bog veli blazeni, mpc veli prokleti. za sekoja edna rabota ste naopaku. |
|
![]() |
|
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
I ovaa anketa voopsto ne ti e realna, zatoa ne mi postavuvaj prasanja na ovaa tema - ne me interesira!
|
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
![]() |
|
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Според ставот кој јас го имам(учењето на прахристијанската заедница Универзален живот) ниедна од опциите наведени во анкетата.
Спасението се одвива само преку остварување на небесните закони: Десетте Божји заповеди и Исусовата Беседа на Гората, активно во практичниот живот на поединецот. А тоа не оди преку ноќ... Изменето од Majkl - 04.Октомври.2008 во 17:10 |
|
![]() |
|
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Ne rekov deka ne treba da se veruva deka Hristos umrel za nas - Bog da me cuva od takvi raboti!!!!
Anketata ti e Sto treba da storis za da bides spasen? A jas ke se nadovrzam - ako samo veruvas a nemas dela - mastaj si deka ke bides spasen, ama nema. Pokazi mi gi delata za da ja vidam tvojata vera! Poznato ti e ova??? I da, i da se davaat pari vo crkva. Jas sakam da dadam pari v crkva zatoa sto potoa jas sum taa sto ke odam i ke se molam vo nea. Sakam da mi bide sredeno tamu kade sto ke se molam, a ne da tleni so godini, za na kraj da se rusi i da se cudam kade ke se molam. By the way, nemoj da mi kazes deka vie ne davate pari v crkva, i deka opstanuvate od vozduh! |
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
![]() |
|
И ти ли сега Маранатке пак ќе бегаш од прашањата? Мислев дека си достојна и дека ако си згрешила ќе си признаеш и ќе се покаеш но гледам тоа изостанува. Не знам и зошто се мачам со вас, кои сте глуви и слепи имајќи и уши и очи!
|
|
![]() |
|
Маранатке од каде најде ти дека не е доволно са да веруваш дека Исус умре место тебе и те спаси, туку дека треба и да постиш, да палиш свеќи, да даваш дарови... за да бидеш спасен? Основен предуслов е токму тој, како што Самиот Исус рече. |
|
![]() |
|
pak tebe ne ti e dovolno evangelieto, pa ke dodavas amandmani, kako sto dodavaat vo momentov tvoive sefovi vo kalista?
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |