![]() |
|
НОВИ КАМЕРИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 51> |
Автор | |
Sanja84 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 643 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Najmilo mi e sto nema CMOS. E za nesto ako mi e milo, toa e ova! Ajde cestito, izleze prvata asalna kamera.
Moze taka da ja reklamiraat. LeicaS2, the first asalna still camera. Изменето од mdeni - 23.Септември.2008 во 11:49 |
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
zulu, mislam deka e krajno vreme za Leica da napravi neshto poseriozno ako saka da ostane aktuelna pod fotografskoto nebo. Iako tehnichki perfekcionistichka, taa sepak tehnoloshki ostana so minatoto. Nekolkute obidi vo digitalnata tehnologija ne bea mnogu uspeshni, pa tuka lipsa ushte na prvite obidi da sozdade seriozni kameri spored svoeto renome.
Ovoj poteg go gledam kako edinstveno ispraven vo momentov. Taa ja zagubi trkata so Canon i Nikon na nivnoto pole i sekoj obid da im konk*rira tamu ke bide neuspeshen, kako sto vprochem se sluchuva i so site ostanati firmi. Edinstveno Sony so svojot ogromen kapital, tehnologija i iskustvo vo proizvodstvoto na elektronski uredi i senzori, zaedno so Minolta, mozhe da im se priblizhi malu poseriozno. Zatoa Leica go prevzela ovoj kritichen i rizichen poteg. Da napravi neshto sto, barem za sega, ne ke mozhe da se sporeduva so Canon i Nikon (ke vidime koe iznenaduvanje podgotvil Nikon za skoreshno obelodenuvanje). Ova me potsekja na edno vreme, koga BMW beshe na rabot da ischezne od svetot na avtomobilite. Kako Leica denovive, taka i toj togash prigotvi eden model vo koj gi isturi site pari, tehnoloshko znaenje i nadezh... nemajkji sto povekje da izgubi, pikna najsilen motor vo malo pakuvanje, go stokmi volanot da bide maksimalno precizen, amortizacijata ja podesi kako za trkanje i taka go lansira svojot verojatno najuspeshen model - BMW 2002. Za nivna srekja taa beskompromisna davenichka slamka uspea da ja zadrzhi glavata na BMW nad vodata i mu dade shansa denes da stane edna od najuspeshnite avtomobilski fimi. Dali toa ke i uspee i na Leica, ostanuva da vidime... Изменето од Zoran K - 23.Септември.2008 во 14:24 |
|
![]() |
|
zulu ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ![]() Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 57 |
pa pa pa pa...
kolku ubav aparat. bravo Leica. kolku hrabar poteg a kristalno jasno deka e pravilen. da razvie cel nov sistem od nula so takva slaba finansiska polozshba vo poslednite godini - hrabro, vizionerski, teshko. respekt. ne deka kje imam pari da si go kupam, ama ednostavno mi e keif shto vakvo neshto se sluchuva. Leica S2 (a shto e so S1) zaedno so nekoi proizvodi na Apple, otskoknuvajki odluchno od siviloto naokolu, davaat indikacii deka korporativniot management zabegal vo pogreshna nasoka vo poslednite 15 godini. mnogu retko vo erava na corporate governance imame shansa da vidime vaka chist, bezkompromisen proizvod. se gleda deka ne e napraven vrz osnova na market researchi ili focus grupi. ova e materijalizirana pasija. bravo i za noctilux 0.95. ![]() ![]() ![]() Изменето од zulu - 23.Септември.2008 во 04:24 |
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Ivo, spushti malu topka... ![]() Pa ne e pogolema od Canon i Nikon oti nema motor na nea... ![]() Do koga ke gi zakopuvame DX i FF senzorite ??? Nebare povekje nema da gi ima... ![]() ![]() Za CCD senzorot, simnuvam kapa! Tuka ne trosham zborovi nepotrebno. Se e kazhano porano. Za dual shutter koj ke ovozmozhi sinc i na pomali brzini, simnuvam kapa! Koj ne koristel neshto takvo ne znae sto e toa. Za prajmovite, toa ne e nishto revolucionerno, no e pozhelno, kako sto se pozhelni i zumovi kade sto Leica ne e tolku silna. Neka izleze, neka se pokazhe, pa ke pravime muabet. ![]() |
|
![]() |
|
ivotoyota ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Da be uste blic da kupuvam! Skapi se na Oly. Ali ke vidime so ke se desi dali ke ima ili ke nema blic...
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Olivo e umetnicko delo nasprema Pana g1. Mada zadniot del mozele da go doteraat poarno. + ima shoe za blic. Taka da nemas gajle. :) |
|
![]() |
|
ivotoyota ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Ne stvarno kamerava e grom. Ne e pogolema od Nikon D3 ili Canon 1D MkIII a ima MF senzor. Navistina e quantum leap vo fotografijata kako sto velat i samite Leica. A brzinata ke bila dupla od dosegasnite MF digital backs. Ludo! Prekrasno! I sega komentari? FF senzorot e mrtov!!!
![]() ![]() ![]() A objektivcninjata? Sve primeovi! A senzorot so e CCD a ne e CMOS! A dizajnot (mi se svigja so nema milion kopcinja)! Ima i dual shutter! Zakon! I weatherproof e! A zamislete bokeh so ovie objektivi! Nema sto po mene ova e najinteresnoto sto izleze do sega godinava! Mi se dopagaat vakvite revolucionerni izleti! |
|
![]() |
|
http://www.dpreview.com/news/0809/08092301_leica_s2.asp
Nisto, ne snima video. A tamam se napaliv! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
DreamCatcher ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Niceee
![]() |
|
"Не напрегај се да ме гледаш,јас имам свој тек,тешко да ме разбереш.
Јас сум како подземна река,под белиот варовник на дните, изворот ми е - далечна детинска ноќ." |
|
![]() |
|
Leicava e eden od najdobri dizajni na aparati sto sum gi videl vo posledno vreme! Tolku cisti linii... Papapapapapa. Ludilo! I fenomenalna izrabotka! EVERGREEN!
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
A bas neso vakvo sanjav pred nekoj den :D:D:D |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
epa ajde.. prodavajte kukji stanovi race noze... dobro mozda race ne ;):D:D
|
|
![]() |
|
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Edna strana ponazad toa go zboruvavme. Eve uste od leika:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од mdeni - 22.Септември.2008 во 23:39 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 51> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |