![]() |
|
Српска пропаганда и окупација на Македони |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223 33> |
Автор | |||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ama bas N I K O G A S...!!! ![]() |
|||
![]() |
|||
Buggyman ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
||
А дали биле Македонците Малтретирани? |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
![]() |
|||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
||
Ednas da stane jasno... Srbija ne OKUPIRALA nisto vo Makedonija... Vo toa vreme ovoj del od TERITORIJATA, povtoruvam T E R I T O R I J A T A narecena Makedonija bil pod Kralska Srbija... Srbija za da ja okupira Makedonija Makedonija prvo trebala da postoi kako drzava so svoja vojska i site drugi raboti... No bidejki nemalo nisto takvo TAA TERITORIJA se podelila na Srbija, Bugarija i Grcija... A edinstveno Bugarite ne bile zadovolni so podelbata i ovde na ovie prostori vrsele ogromna propaganda protiv Srbija, na koja i se prikljucile site onie koi se osekale Bugari... Zatoa ovde e pogolema borbata, otkolku vo Pirinska Makedonija...
Koga ova ke go svatite, togas mozeme da pravime muabet za nekoja si Srpska "propaganda" vo Makedonija... Изменето од DelijaSkopje - 29.Јули.2009 во 16:30 |
|||
![]() |
|||
||
E tuka si greska... Srbite pravele zulumi samo na onie koi se kazuvale za Bugari i tolku, a Turcite pravele zulumi na onie koi bile HRISTIJANI... Pa sega ti vidi... A ako tebe ti se pomili Turcite od Srbite, toj problem... Jas nemozam da ti pomognam duso... |
|||
![]() |
|||
Buggyman ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
||
Да ја “ОСЛОБОДАТ“ Македонија од Турците ... ![]() Интересно е што секогаш се негира ОКУПАЦИЈАТА на Македонија од страна на србите, и кога и да се навлезе во полемизацијата, веднаш се прфрлаат темите од ПРОПАГАНДА на потекло на Бабунски, Шаторов и др. Со тоа се избегнува ТЕМАТА и Српската пропаганда. Грешка имаат и нашите историчари па дури и МАНУ која ниакко да објави ДО ДЕТАЛ нашинот на Србизацијата на Македонија. Имаме само малку детали од колонизацијата на Македонија од страна на Србите и сем приказните од нашите дедовци и баби за монструозното малтретирање и присилување на Македонското население, нашите институции за наука и историја молчат. Тоа е знак дека сеуште сме под “контрола“ на српската пропагандна машинерија и да не го “навредиме“ северниот сосед. Јас мислам дека е подобро да се отворат архивите за историската “дупка“ од периодот 1913-1991 година, а што се однесува до северниот сосед, ако е навистина сосед кој го почитува нашиот Македонски народ, ке си ја признае грешката која лесно може тогаш да се прости. Следејки некои коментари, мислам дека некој тешко ја прифаќа вистината за Српската пропаганда во Македонија што дури оди до таа мерка да ИНДИРЕКТНО го негира нашето Македонско битие. Тоа е јасен сигнал дека некој НЕ МОЖЕ да ја прифати вистината дека Македонија постои како држава и џабе се нарекува Македонец. |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
![]() |
|||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
||
Абе мене тоа прашање одамна ми е у крв и ме боли, ама да не праам мешајнци по форумиве.
Колку српската жандармерија што има правено зулуми во Македонија толку не направиле ни Турците. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
![]() |
|||
Владо ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 185 |
||
Е браво бе девојче, секоја чест! Најпосле некому да му текне да го постави тоа прашање. Според некои овде, тие не ослободувале. Веројатно од самите нас.
|
|||
![]() |
|||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
||
Што мајка барала сета таа четничка жандармерија во Македонија? |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
![]() |
|||
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
||
verovatno te svatile pogresno.....................................
![]() ![]() ![]() i mene me ......,,ignoriraa,, vcera.....a jas samo priloziv interesni dokummenti za srpskiot okupator.......?????????.......
ama ne sum ja za srbite.......ali me obrisaa.......
|
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Па истиот се борел и против Бугарите,учествувал во востание против Бугарите во Пиринска Македонија а подоцна и против Бугарските окупатори во Кумановско - некако не ти држи муабетов,да го консултираш другар ти Љубчо може ке те подучи нешто поразлично од Србољубецот Бабунски
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Normalno deka toj ne bi bil Makedonec... Toj sto se borel protiv nego avtomatski se borel za Bugarskata kauza... |
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Хе - Србите и Бугарите имаат голема љубов затоа и секогаш се тепаат - нели според Српското „ко се воли тај се бије„ - со години наназад си рушат споменици - но тоа е тоа
![]() Не ми даде одговор дали е Македонец тој што пукал во Бабунски и лично војувал против Србите низ Кумановско се додека не го избркал истиот од Македонија како одродник - го сокриле инаку Бабунски во утроба на вол за да може жива глава да извадив - како глушец ![]() |
|||
![]() |
|||
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
||
jas se zacudiv koga gledam vakov tekst na strana na edno ministerstvo......znaci li toa deka srbite ne se otkazale seuste od ,,jovana,,?
|
|||
![]() |
|||
||
Epa...??? se e tocno i na mesto... Bugrskite okupatori mu go rusat spomenikot vo Veles 1941 godina... Neka mi odgovori booqie, zosto tokmu Bugarite mu go rusat spomenikot...??? Изменето од DelijaSkopje - 28.Јули.2009 во 16:41 |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |