IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Занимливости околу исхраната
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Занимливости околу исхраната

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 181920
Автор
Порака Обратен редослед
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2009 во 12:48
Британка има фобија од зеленчук


Една млада Британка има необична фобија, лаханофобија, односно паничен страв од зеленчук.

Вики Ларије (22) од Портсмут е натерана на специфичен режим на исхрана бидејќи се храни исклучиво со месо, компир и житарки.

Таа монотонија ја пресекува со по некое јаболко, пишуваат локалните медиуми.

- Секој пат кога ќе погледнам во зеленчук не само во мојата чинија и кај кого било друг, добивам панични напади, се препотувам и срцето забрзано ми чука, вели Ларије.

Уште од како мала го одбивала зеленчукот. Кога воочиле дека има вистински проблем, родителите ја однеле на лекар каде што и дијагностицирале лаханофобија.

Кога била дете, фобијата и била добар изговор дека не јаде зеленчук. Меѓутоа, сега како возрасна личност често посакува да го осознае вкусот на некои зеленчуци.

Таа вели дека поради лаханофобијата често се наоѓа во непријатни ситуации на обични места како што се супермаркетот и рестораните каде што купувањето и излегувањето со пријателите лесно се претвора во вистински пекол.


Изменето од Valerija - 09.Мај.2012 во 08:40
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 181920
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.