![]() |
|
Бременост |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Автор | |
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Штом си читала за симптоми тогаш ќе си прочитала дека тоа е 99,9 проценти невозможно. А уште посигурно е дека до сега ќе си земела тест за бременост.
Троловска работа. |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
![]() |
|
katerina116 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 24.Јануари.2014 Статус: Офлајн Поени: 3 |
moze-li-da-mi-pomognete-neznam-sto-da-pravam-ne-sum-sigurna-koga-imav-odnos-dali-momceto-mi-sfrsi-vatre-toj-mi-veli-deka-ne-e-n-se-plasam-gi-citav-simptomite-za-bremenost-i-mislam-deka-gi-imam-no-menstruaciata-mi-dojde-na-vreme-duri-i-dva-dena-porano-dali-ima-sansi-da-sum-bremena?
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
а да си земеш од аптека еден тест за бременост....
![]() |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Симптомите се кај секого различни. Мирисот може да се промени и од присуство на бактерија.
Следен пат кондомче или пилули и мирна глава. |
|
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
![]() |
|
MMira ![]() Нов член ![]() Регистриран: 23.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Здраво, сакам да прашам нешто, во голема паника сум, па да ми кажете од ваше искуство. Со дечкото имавме незаштитени односи и се плашам да не сум бремена. Кога најрано се забележуваат симптомите за бременост..и на пример, дали промената на миризбата на урината е некако знак или можеби се работи за некоја инфекција или бактерија. Ве молам за мислења. Голема благодарност од напред.
|
|
![]() |
|
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Барај го Хаџи Лега во Ремедика.....
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
![]() |
|
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
сигурно и во Битола имате добри лаборатории, не мора да доаѓате до Скопје. Ако имате вишок пари за трошење, испитувањата можете да ги направите и во Систина или во Свети Лазар, се разбира со претходно закажување.
И еден пријателски совет од мене....ако е се во ред, ако нема некој здравствен проблем, немојте да си го губите времто по разни гатачки, гледачки и надрилекари....верувај дека природата ќе си го направи своето...кога - тогаш... среќно...
![]() |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
![]() |
|
Radmila Rada ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 12.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Здраво иди види форумци,
Ве читам подолго време, но ете собрав храброст да се регистрирам на форумот, да се најавам и да Ви се обратам. Подолго време со мм се обидуваме да добиеме бебенце но ете никако да успееме. До сега се што сме пробале било од читање по интернет и разговор со матичната. Живеам во Ресен каде баш и немаме услови каде можам да направам и испитувања за физичката состојба на двајцата по што после две и пол години безуспешни обиди -веројатно е ВРЕМЕ да се испитаме да не има некој проблем со некој од нас. Ве молам за препораки каде можам да се обратам и без многу чекање и патување да ја испитаме темелно нашата состојба.Се сомневам дека ако одам по болници ќе можам освен патот и да чекам со саати пред секоја врата (а ќе ги има многу). Однапред Ви Благодарам |
|
![]() |
|
Anonimys ![]() Нов член ![]() Регистриран: 01.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Da, deteto ne ni bese planirano, no poradi pregolemata glavobolka, kakva do sega ne sum pocuvstvuvala, pomisliv da ne e toa eden od simptomite, iako dosta procitav okolu toa. Ti blagodaram
|
|
![]() |
|
Здраво Анонимке, Има разлика од тест до тест за бременост. Оди до амбуланта нека ти земат крв и ќе знаеш 100%. Инаку, најверојатно не си. Ама провери си за секој случај. Тешко дека сте планирале бебе по пишаното, затоа следен пат носете си капчиња, шалчиња и ракавички.
|
|
|
![]() |
|
Anonimys ![]() Нов член ![]() Регистриран: 01.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Здраво на сите. Нова сум тука, и немам искуство во процесот на забременување и речиси се поврзан со тоа. Се надевам ќе ми кажете нешто во врска со мојот проблем. Последната менструација ја имав на 6.11, следната треба да биде околу 4.12. Во меѓувреме, имавме незаштитени односи со мојот дечко. Градиве ми се како потечени и ме болат (а тоа ми се случува и кога сум во ПМС). Минатата недела имав силни главоболки, па се плашам да не се тоа симптоми за бременост. Да напооменам дека изминатава недела направив тест, се покажа дека е негативен, но мислам и за него да не било рано.
Благодарност за секое мислење. |
|
![]() |
|
Haha, ushte da mozeshe chovek da si napravi detence po merka :-) :-)
Toj pol, takva kosa, crnko... Mozebi nekogash i toa kje izmislat, kako ova so zelenchukot :-) |
|
![]() |
|
saguaro ![]() Сениор ![]() Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
![]() ![]() Изменето од saguaro - 17.Март.2012 во 20:35 |
|
![]() |
|
Изменето од evangeline - 17.Март.2012 во 14:10 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |