![]() |
|
Збор два околу исхраната на милениците |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
И после некој ќе зборува за “кучешки живот“ ![]() Изменето од maria_magdalena - 18.Декември.2009 во 13:23 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Се извинувам за оф топик, но на сликава мачката ми изгледа како да го куцала постот и сега позира, слатко нема што
![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Veke dobro e poznato deka hranata t.e. primarnite konzervi za milenicinja se mnogu pozdravi od nasite salami i pasteti. Ako vaseto milenice e na zdrav rezim cel svoj zivot, dajte mu salama...ke se rasturi piejki voda....sto od kiselini sto od teskotija zasto tesko se vari..
Mojata macka koja ima 6 god (i momentalno mi spie potprena so glava na lap top) 80% e na zdrav rezim na ishrana od svojot zivot. Znae nekogas da si kasne maslinka, znae da si kasne pire i jogurt (cisto od sto gleda kako drugite jadat) no nejzina glavna hrana e zajacka, govedska, rakcinja ili pak misirkina primarna konzerva. Suvata hranai ja davam kako uzinka so zelencukov sos (vo koj ima i govedsko meso) od Whiskas... I se na se dnevno jade okolu 300 gr primarna hrana i okolu 80-100 gr suva ![]() ![]() ![]() |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Јас конкретно мојата кучка ја хранам со дехидрат т.е класична кучешка храна претежно на база пилешко и зеленчук или јагнешко, пилешко и зеленчук од производителот Hill`s.
Нормално целата исхрана не се сведува на тоа, туку во текот на една недела кучето добива и домашно приготвена храна специјално за неа, која содржи, парчиња говедско месо, пилешко месо, говедски коски, компир, моркови и ориз. Сето тоа убаво зготвено без никакви зачини, бидејќи сите знаеме дека зачините се многу штетни за кучињата. Инаку покрај главните оброци, кучето дневно добива млеко со рендани јаболка и моркови, или кисело млеко или јогурт со јајце и малку пивски квасец. Како адитив понекогаш користам од општо познатите препарати СА-37 или Кафортан. |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
![]() |
|
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Ајде малце да продискутираме за тоа со што ние ги храниме нашите миленичиња, колку е тоа квалитетна исхрана, а колку е исхрана ради реда.
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |