IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мода и убавина
  Активни теми Активни теми RSS - Депилација - поткожни влакна!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Депилација - поткожни влакна!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака Обратен редослед
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2009 во 13:25
Originally posted by blackeye blackeye напиша:

domasen losion za potkozni...100 ml medicinski alkohol 70% i 10 zdrobeni aspirini...go procitav pred nekoe vreme na eden srpski zenski forum, rekov aj da probam nekogas lekot vredi 5 pari, sekako maka macam so tie potkozni...se mackav redovno sekoj den, eve veke mesec dena i se zabelezuva golema razlika...kaj mene deluvase.

auuu i ja moram ova da go probam....se depilirav pred 3 dena i nozete mi se kako da me iskasale osi,uzas
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 22:25
domasen losion za potkozni...100 ml medicinski alkohol 70% i 10 zdrobeni aspirini...go procitav pred nekoe vreme na eden srpski zenski forum, rekov aj da probam nekogas lekot vredi 5 pari, sekako maka macam so tie potkozni...se mackav redovno sekoj den, eve veke mesec dena i se zabelezuva golema razlika...kaj mene deluvase.
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
picky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2009
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај picky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 21:42
Neznam kolku pari e, ali mozes kaj ancevski da otides za lasersko vadenje, konsultaciite se besplatni.
No expectations, no disappointments!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 13:14
Леле што глупости сум изнапишала....

Добар пилинг пред депилацијата и подоцна во тек на туширањата би требало да помогнат.
Сега има и лосиони/креми кои кога смем тука го забавуваат растот на влакната што остава повеќе простор од една до друга депилација, но иако верувам во нивниот ефект, не сум сигурна во нивните медицински последици.

Изменето од maria_magdalena - 23.Мај.2009 во 00:23
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 09:15
relativna stvar. odi na pregled i ke ti kazat.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 14:53
a kolku pari e brisejne na kapiliri od liceto dobieni od mnogu niski temperaturi?
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 21:04
posle depilacija se masiraat preponite i mestata kade sto si depiliran i pri sekoe banjanje isto taka. vo kruzni potezi.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2009 во 11:26
Originally posted by picky picky напиша:

Е вака, помина поприлично време, мачкав се и сешто, стискав, пиев некои антибиотици у случај да не било влакно туку лојна жлезда, и ништо не ми помогна!!! Последна надеж ми беше да отидам на хирургија, пошо од влакново ни трага ни глас, престана и да ми гнои, и ми беше само како тумба црвена...Почнав да пијам алое вера гел пред една недела, и за два три дена ми изби, со малку стискање ми илазе и влакното...Незнам дали е до алео вера гелот, ама ете баш сега ми помина...И така...само сакав да го споделам искуството...големо%20гушкање

ne znaev deka do tolku moze da bide seriozna rabotava so tie glupavi potkozni vlakna ........sepak dobro e da se informirame
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај picky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2009 во 11:18
Е вака, помина поприлично време, мачкав се и сешто, стискав, пиев некои антибиотици у случај да не било влакно туку лојна жлезда, и ништо не ми помогна!!! Последна надеж ми беше да отидам на хирургија, пошо од влакново ни трага ни глас, престана и да ми гнои, и ми беше само како тумба црвена...
Почнав да пијам алое вера гел пред една недела, и за два три дена ми изби, со малку стискање ми илазе и влакното...
Незнам дали е до алео вера гелот, ама ете баш сега ми помина...
И така...само сакав да го споделам искуството...големо%20гушкање

Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 18:30
па за еден ден мислам
јас обично ноќно време си ставам
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај picky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 13:45
Sega ke go probam i toa :) za kolku vreme treba da ima efekt otprilika?
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 13:03
И мене ми се појавуваат,претежно околу препоните зошто таму се поти најмногу кожата.
Дробам аналгин,може и пола апче и ставам неколку капки вода колку малку од малку да се растопи.
Премечкај го вака местото и ќе видиш дека влакното само ќе излезе
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај picky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 10:50
Abe da, ama iam edno kako bubuljica...i mi gnoi celo vreme i mi stoi kojznae od koga...
a od ovaa mast kao izbivale na povrsina...
hmm...aj ke probam so acidi borici (poso go ima u sostojki vo masta) pa ke vi kazam ako ima efekt!   
Кон врв
Biolica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 808
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biolica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 10:35
Piling od morska sol ili nesto slicno , pogrub mozi i zrna od jagodi , tie crnite dobro grebkaat
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,235 секунди.