![]() |
|
Дали го спомнувате БОГ и кога ви е убаво? |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Често кога пијам свежа вода навистина се заблагодарувам за тоа чудо од два атома водород и еден кислород што ми се достапни секојдневно. Лошо им е на оние во пустини или пренатрупани населби врз реки како во делови на Кина, водата измешана со отпадни води ја вадат со кофи ја варат и ја пијат. Бактериолошки ОК ама хемијски...
Фала ти навистина Боже што имаме вода за пиење! ![]() |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
"Daj Boze" i "Fala Bogu" tolku mnogu se koristat vo narodot, znaci i vo maka i koga nesto ubavo se slucilo.
nema da komentiram dali lugjeto navistina gi upotrebuvaat vo smisol na vistinskoto i celosnoto nivno znacenje, ili kako navika i izrazi koi mnogu cesto se upotrebuvaat . |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Интересна поента Емили. За жал некои го третираат Господ како келнер и го викаат само кога имаат потреба од Него. Го третираат како резервна гума во нивниот животен сообраќај и Го призиваат само кога ќе им се дупне гумата. Но Бог не е ниту келнер, ниту резервна гума.
Тогаш кога ќе Го направиме Бог ВОЛАНОТ во нашиот живот, дури тогаш нашите молитви ќе бидат услишени од Бог и работите ќе тргнат нагоре
![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
emilyXX ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 05.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 53 |
Mnogumina Gospot go tretiraat kako advokat go spomnuvaat se molat samo togas koga im treba. A kade e koga vi e ubavo dali voopsto pomisluvate na nego?
Dali vi e sega jasno zasto ni se slucuvaat losi raboti? zatoa sto dokolku gi nema vo celost ke go zaboravime! |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |