![]() |
|
Фрустрации |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ова се фрустрации..мило...
неможејќи по магарето... по самарот...
Изменето од којсумјас - 04.Јуни.2009 во 17:40 |
|||
![]() |
|||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
||
Сигурна сум
|
|||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|||
![]() |
|||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
||
сигурна си дека не зборуваш за комплекси...???
|
|||
![]() |
|||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
||
се надевам дека сфати која е општата дефиниција за ФРУСТРАЦИЈАТА |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
е како де... како тое е општо прифатена... живо ме интересира... за која дефиниција кажуваш...???!!! |
|||
![]() |
|||
||
Нема потреба јас што да измислувам нова дефиниција за фрустрацијата. Како е дефинирана - така ја дефинирам и јас.
Една дефиниција е, општо земена и прифатена
Сега кој како ја сфаќа - тоа е друго нешто! Изменето од Lithium - 04.Јуни.2009 во 17:15 |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
ајде ти кажи ми мила... како ти ја дефинираш фрустрацијата... Изменето од којсумјас - 04.Јуни.2009 во 17:07 |
|||
![]() |
|||
||
А како интелигентниот човек правилно би ја дефинирал фрустрацијата?
....Стереотип
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
не сакам да претерувам...
ама само некој кој е доволно интелегентен може... да ја сфати гламурозноста... на стереотипот наречен фрустрација... се' друго е дискусија на апсолутно непозната... димензија на антистереотипот... ![]() ![]() ![]() Изменето од којсумјас - 04.Јуни.2009 во 17:06 |
|||
![]() |
|||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
||
Кога егото не е во состојба да го издржи притисокот на совеста (супер его; затоа што иако се однесува патолошки и му личи исправно, сепак длабоко во себе знае дека е шутрак) се ствара издувен вентил наречен “ Проекција на сопствени негативни психички процеси“ или по нашки “ Иш муво иди кај друг “ и во главата му бруи песмата “ Удри јаче манијаче “ и “ Ти си крива због мог пива “. Он не сака така туку “ Мучеју га светци “и сите нешто не му чинат; ова нешто како што често слушам од љубителите на кучиња како велат : „ Кучињата се добри, мили, не знае лошо да ти направи...бла, бла. бла, а луѓето се ѓубриња, ти ќе му направиш добро, он ти враќа со лошо...бла, бла, бла“ , а кога ќе го загледаш подобро, немаш повеќе желба да го сретнеш повторно. Ако не можеш да го прикриеш изразот на гадење од него, зад себе ќе слушнеш тивок шепот како му се обраќа на кучето : „ И овој е ист како и другите, уффф, мило мое кученце, среќа што те имам, цмок “ А кучето ќе зацвили демек му е мило, но крадешкум ќе погледне кон тебе мислејќи си : „ Среќно копиле, ќе си оди “
|
|||
![]() |
|||
||
Потполно се сложувам со тој психолог затоа што многу често исфрустрираниот првото нешто што го прави е да се истури на друг, макар што овој другиот нема апсолутно никаква допирна точка со неговата фрустрација. А што е уште полошо, исфрустрираниот дури може да го направи и другиот виновен за тоа што не успеал да си ја оствари замислената цел. Таквиот не успева да се соочи со својот проблем и ги криви другите.
![]() Изменето од Lithium - 04.Јуни.2009 во 15:18 |
|||
|
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
Црвче, баш вчера ја гледав темава и сакав да ја актуелизирам малку
![]() Мислата ми беше од еден психолог, кој викаше вака некако: обично тешко исфрустрираните луѓе, кои не сакаат самите пред себе да си признаат, своите фрустрации ги препишуваат на останатите, во очајнички обид да се излечат од нив т.е. да ги истресат некаде попат... |
|||
![]() |
|||
||
Јас исфрустрирана....ма неее
![]() Ретко се фрустрирам, скоро никогаш... Тоа што некогаш ќе се случи да бидеш спречен во задоволувањето на своите мотиви не значи дека треба да земеш и сите околу тебе да ги третираш како вреќа за бокс на која ќе го истураш гневот Изменето од Lithium - 04.Јуни.2009 во 17:20 |
|||
|
|||
![]() |
|||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |