![]() |
|
Односот кон домашното милениче |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Му го одземале далматинецот затоа што го претворил во прасе![]() Сопственикот
на далматинецот Барни го хранел својот миленик со истата нездрава храна
која и тој ја јадел. Кучето се здебелило 45 килограми за само три
месеци... |
|
![]() |
|
super babicka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
imame tri zivotincinja-milenicinja doma/i uste dve koi ni doagjaat na gosti da gi pricuvame koga e potrebno/ znaci se sobiraat 4 kuci i eden macor. koga velam deka imame i sekogas sme imale doma obavezno najmalku dve milenicinja , mislam na zaednicko ziveenje vo ist dom,zimo-leto postojano sme zaedno bidejki sme semejstvo. ne samo da go imas no tie baraat ljubov,hrana,odrzuvanje na higiena ,setanje,ceslanje ama navecer pa i preku den,kaj da sedneme nie tie se do nas dali e toa fotelja ,trosed,vo dvor -prvi skokaat na stolica da si fatat mesto.ke otvoris vrata od kola da zemes nesto tie vednas se vnatre mislat ke odime nekade. za patuvanjese kralevi-uzivaat.no koga gi boli uvo,ili se bocnale pri prosetka vednas trcime na veterinar a za mene bogami ke razmislam dali vednas ke odam na lekar.e e e ova ako cita nekoj sto nesaka zivotni ke rece ovaa zabegala,aj dosta, gi sakame toa e posilno od nas i tie ne sakaat nas! ljuvov e vo prasanje a od ljubov ne se bega!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Секој љубител на домашни миленичиња треба да се постави као заштитник на своето милениче, односно да го третира како свое дете, не е во празно речено-Ако не знаеш своето милениче да го чуваш нема да знаеш ни своето дете да го чуваш! Како прво и основно правило би го декларирала начинот на кој ние го оформуваме карактерот на миленичето. Самото тоа почнува од кога ке се земе милениче дома. Ке дадам пример за мачка и исто така ке објаснам како мојата мачка е израсната во толку убаво суштество на изглед и толку паметна.
Ја земав кога имаше само 40 дена, пред тоа мајка и се омачи со моја помош. Роди 4 маченца а Мили (моето маче значи), беше најпроблематичното во процесот омачување, затоа и решив тоа да биде мое. ![]() ![]() Апчињата за прочистување од глисти може убаво е да се зимаат на 3 месеци но не е ни толку штетно ако се даваат 2 пати годишно. Мили откако се омачи 2 пати ја стерилизирав нормално поради фактот да се зачува мачката поздрава, поради надворешниот изглед и поздрав начин на живот. Значи осети мајчинство 2 пати и мислам дека тоа треба така да е со секоја мачка која сакате да ја заштитите патем тоа им го продолжува векот на животот. Како малечка ја бањав, но потоа доби навика редовно да се мие сама себеси (огромна педантерија е), значи пред да излезе надвор се мие, кога се враќа пред врата се мие, кога ке влезе внатре повторно се мие, пред и после јадење се мие, пред и после спиење се мие. Што би рекла јас само се мие ![]() ![]() ![]() ![]() Миленичето нема никогаш да го воспитате правилно ако-го тепате, казнувате, затворате, не му обрнувате доволно внимание, не пазите на неговата исхрана, не му се посветите целосно. Изменето од blueprayer - 02.Март.2008 во 14:14 |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
CONTESSA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1620 |
|
|
![]() |
|
SummerLove ![]() Сениор ![]() ![]() verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
[QUOTE=Biserna_Devojka] а имате ли сретнато сопственик што не си го чува миленичето... ??
Imam za zal ![]() |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
а имате ли сретнато сопственик што не си го чува миленичето... ?? колку мразам такви... комшијата кај мене зел куче,... а јас му го ранам
![]() ![]() |
|
![]() |
|
CONTESSA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1620 |
ZBESNUVAM KOGA KE VIDAM LIGE KOI CUVAAT MILENICI KOLKU DA SE RACE.JAS IMAM TRI PEKINEJZERI I UZIVAM.TIE SE DEL OD FAMILIJATA I TAKA I SE ODNESUVAME KON NIV.GI NOSIME NA ODMOR,NA VIKEND,VO GRAD.CELO VREME RAZGOVARAM SO NIV I OD CELATA TAKVA KOMUNIKACIJA RAZBIRAAT SE,SAMO ZA ZAL NEMOZAT DA TI ODGOVORAT.KOGA KAJ NAS IDAT GOSTI TIE STO GI POZNAVAAT GI OIBOZAVAAT, A ONIE KOI NE SE TOLKU BLISKI MASLAT DEKA SME LUDI. TADURI I MOITE VNUCI IM PRAKAAT CESTITKI ZA NOVA GODINA.SMESNO.SAKAM DA KAZAM SO DRUGI ZBOROVI DEKA FAMILIJATA NI E POSREKNA VO SEKOJ SLICAJ, I MISLAM DEKA TREBA DA BIDES DOBRA LICNOST DA SAKAS ZIVOTNI I TIE TEBE.NEKAKO OD SEKOGAS SUM MISLELA DEKA TIE STO NE GI SAKAAT ZIVOTNITE NE GI SAKAAT NI LUGETO.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
snegulka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 3201 |
домашните миленичиња се живи суштества кои носат обврска,доколку се нема време за да се исполни обврската,кон нив во поглед на нега исхрана,па и внимание,заради недостиг на време и сл. подобро е воопшто да не зимаме милениче на чување.
инаку мојот мачор изгледа е среќен мачор зошто по дома го третираме као член во семејството,може би некој од страна да ме гледа као му зборувам ќе си мисли сум одлепила со памет,но што да правам кога едноставно го сакам најмногу на свет ![]() |
|
![]() |
|
Цаци Галапчарот ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
bezobrazan |
|
![]() |
|
SummerLove ![]() Сениор ![]() ![]() verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
![]() |
|
![]() |
|
Ena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 798 |
Ako nekoj mi go povredi macorot, abe mislam deka me povredil i mene. Za macorot ubivam
![]() |
|
Рај за очите,пекол за душата, а чистилиште за џебот сме ние жените ....хахахах....
|
|
![]() |
|
naum 1518118 ![]() Сениор ![]() ![]() GayLord f**ker Регистриран: 13.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 312 |
izvinite doktori dolittle... na polovi odnosi se mislit ili kako>>???
|
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
sekoj shto cuva domashno milenice
treba da se grizi za nego...i za ovie
shto se na ulica treba da se najde reshenie...
postoeja nekoi zdruzenija za zashtita...
ne znam kako funkcioniraat sega...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
моето милениче си го сакм, но и се грижам за него како да е мое дете.
Изменето од orlov - 11.Јануари.2008 во 02:31 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |