![]() |
|
Стравот предност или не? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 171819 |
Автор | |
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
samo budalite nemaat strav od nishto!
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
BiG_kIsS ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Мана дефинитвно...
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Najloshoto sto mozhes nekomu da mu pozhelash e da bide strashliv.
Stravot e rezultat na neznaenje i sekogas vodi na pat so ednosmerna nasoka: paraliziranje, begstvo i prepustanje na sudbinata. Najgolemata tragedija e koga stravot, so vreme, prerasnuva vo karakterna osobina.
Problemot e sto stravot chesto pati po greska se poistovetuva so vnimatelnost, pa lugjeto mu prepishuvaat vrednost sto voopsto ja nema.
Stravot ne go stiti uplasheniot, tuku onoj koj uspeal da mu go nametne toj strav. Ja znaete pogovorkata:
"Stravot go chuva lozjeto!"
Ako nikogas do sega ne ste razmislile za porakata na ovie zborovi, napravete go toa sega.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
GUOL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 131 |
strav???hmmmmm ne ali ipak sum pazliv u nekoj situacii......
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tattoo Beauty ![]() Сениор ![]() Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Понекогаш мислам дека сттравот ме спасува во некои ситуации се повелекувам и ја избегавам можноста да ми се случи нешто лошо ....
но некопгаш и .. |
|
![]() |
|
Tattoo Beauty ![]() Сениор ![]() Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Дали стравот кој сите го имаме и помалку или повеќе го чувствуваме, може да го наречеме наша предност или мана?
Не спречува да живееме послободно и поавантуристички (со што на некој начин ни штети) или е добар дека доколку го имаме, сме позаштитени од многу опасни работи за нашиот живот општо? |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 171819 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |