![]() |
|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 170171172173174 295> |
Автор | ||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
слободно можат да ни се потсмеваат кога самите се местиме
имали тука некој кој навистина си ја сака македонија??? ![]() ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
Jас не можам да разберам што толку лошо кажа Маршалот??
Само рече дека празникот е на сите македонски грагани, односно jас ако сум бугарка , но живеам во Македониjа и имам и вашето државjанство ке ми биде неприjатно да ме дистанцира некоj од македонското општество...и ке ми биде чест и мене да ме поздрават со празникот, ако и да не сум македонка. Истото е и во Бугариjа... 3 март се честита примерно на сите бугари, но венци на почит пред споменикот на "Александар Невски" ставjат и бугарски грагани- етнички турци... Истото е киго чествуваме денот на гибелта на Васил Левски...некако ко историски парадокс е, но етничките турци, бугарски грагани исто ставjат цвекjа на почит пред споменикот. |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Не "нека е и така", туку така си е, таква графа нема, побарај на интернет, има се што содржи македонската лична карта и пасош, а графа националност нема ни во двојазичните пасоши! Јас разликата одлично ја сфаќам, никому не наметнувам ништо, ама ти не ја разбираш разликата, затоа треба да земеш, како што ти кажав, Уставно право, па да ја разбереш разликата меѓу етничките Македонци и македонската политичка нација, како нација, која нема етнографски карактер туку државноправен. |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
нека е и така ... како што велиш .... дека нема ... меѓутоа не можам да сватам како така да еден учен човек не може да е свати разликата помеѓу ГРАЃАНСКА и НАЦИОНАЛНА држава
![]() |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Има на интернет, нема потреба од скенирање, прочитај си целосно кои податоци ги содржи личната карта и пасош, па најди ја таа националност во неа, која секако не постои! ![]() |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
во грција или бугарија , поради националниот карактер на државата , македонското национално малцинство има проблем да го докаже својот етнички идентитет .... ќе повторам , поради НАЦИОНАЛНИОТ карактер на државата .... за разлика од нив , кај нас е обратно .... РМ е држава на граѓаните од различнно етничко потекло ....... лесно е да се свати кога би се ослободиле од желбата за национална држава .......
за лични карти или пасоши , немој да мислиш дека сега ќе седнам па ќе ти искенирам неколку ![]() Изменето од МАРШАЛ - 09.Септември.2009 во 13:54 |
||
![]() |
||
|
При вадење лична карта апликантот има право да избере дали ќе е двојазична, а не дали ќе има графа со националност. Графа со националност во личната карта нема! Ајде, баш покажи една таква со националност....ако воопшто постои! ![]() |
||
![]() |
||
|
не знам зошто си се мачел да е скенираш кога поубаво знам отколку што мислиш дека нешто ќе докажеш со тоа .... при вадење на лични исправи , пасош и лична карта , апликантот има право да избере дали сака да е двојазично и дали сака да има графа со националност ....... мислам дека е губење време да се обидуваш да докажеш дека уставот е едно а праксата друго
![]() |
||
![]() |
||
|
Не знам каков пасош и лична карта имаш ти, ама во мојот пасош и во личната карта никаде нема етничко потекло, туку само државјанство Еве ти примерок од новите лични карти, ако досега не си имал можност да ги видиш. ![]() |
||
![]() |
||
|
објасни ми зошто во пасошот или личната карта стои ГРАЃАНИН НА РМ а посебно има националност ? ....... зошто не стои само МАКЕДОНЕЦ ??????
|
||
![]() |
||
|
За да не одиме во недоглед, земи Уставно право, таму многу јасно е протолкуван и објаснет Уставот во однос на нацијата, односно постои јасна дистинкција на етничките Македонци, од концептот на македонската политичка нација. |
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
|
.....mislam deka ne e umesno sekoj na svoj nacin da si go tolkuva Ustavot na RM!
...sto se odnesuva na komentarot ,vidov deka tamu stoi ...CIT:..na site Makedonci...
..ostajte svicarci i germanci.
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
|
би биле да беше НАЦИОНАЛНА ДРЖАВА ........ меѓутоа не е ..........ГРАЃАНСКА е ........ а тоа е ОГРОМНА РАЗЛИКА ......... не можеш со сила и на таков начин некого кој не сака да го прогласиш за Македонец само поради тоа што е граѓанин на РМ ....... тоа е случај само во државите со национален предзнак во уставот .... никако со граѓанско уредување ........ Изменето од МАРШАЛ - 09.Септември.2009 во 13:30 |
||
![]() |
||
|
има смисла да се објаснува за да не се живее во заблуда ......... РМ е држава на ГРАЃАНИТЕ од рано етничко потекло .............
токму од вакви причини не требаше да и се дозволи на дијаспората да гласа .....
а тоа дека се по основ државјанство ГРАЃАНИ на РМ а не Македонци свати го ти ![]() Изменето од МАРШАЛ - 09.Септември.2009 во 13:27 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 170171172173174 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |