![]() |
|
НОВИ КАМЕРИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 51> |
Автор | ||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Taznoto e sto ovie modeli tesko deka kje bidat dostapni vo MKD. Panasonic Lumix nikogas ne nosat poskapi modeli, a Olympus ima prodavnica sproti Dom na Gradeznici, ama kolku sto pamtam cenite im bea previsoki. Ne znam mozebi smenile nesto
![]() Inaku vrednosta na site digitalni uredi pagja mnogu vednas po kupuvanjeto, a ne pa za godina - dve ![]() |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
![]() |
||
Војдан ![]() Нов член ![]() Регистриран: 05.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8 |
|
Па тоа кажи, супер, со два збора значи е одличен избор. И ако видеото е со кавлитет како на рекламниот спот, тогаш дефинитивно таков апарат навистина вреди да се има !
Пари за пиво имам ![]() ПС. За Тегла пиво и 10-ка со кромид за препораката да се претпочитува камера која покрај квалитетните слики има и ХД видео, супер е тоа.... туку во Скопје ја има оваа камера (мислам претходната верзија, одвреме навреме влегувам во продавнициве ама не сум ја забележал) или сеуште се чека да пристигне ? Изменето од Војдан - 09.Ноември.2009 во 13:26 |
||
![]() |
||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
|
Panasonic i Olympus imaat vo momentov najdobra ponuda za entuzijasti. Mali i kompaktni koi davaat seriozni rezultati. So 17/2.8 ili 20/1.7 vo golemina se kako P&S na steroidi. Vakvo nesto nemaat Nikon i Canon. Aj Canon se trudi nesto so G11 ili S90, ama toa e mobilen telefon kamera vo odnos na Panasonic i Olympus. Nikon nikad nemal dobar P&S, osven 35Ti, i 28Ti.
Za lugje na koi ne im treba DSLR, sakaat dobra kamera micro 4/3 e odlicna varijanta vo momentov (dodeka ne izleze APS-C kompakt ![]() Sto e najbitno, i dvata snimaat ODLICNO HD video. Za doma e odlicen, i mal, i seriozen, i foto, i video........................Ludnica! Изменето од Tegla - 09.Ноември.2009 во 10:59 |
||
|
||
![]() |
||
kapo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 126 |
|
A ovie slikaat ili ne???????
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
ivotoyota ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
|
Me погоди со пивото ![]() Ако веќе го гледаш овој, погледни го и Panasonic GF1, апарат со многу слични карактеристики (и двата се засноваат на истиот стандард, основан токму од Oly и Pana), но со вграден блиц, побрз автофокус и поголем екран. Едино кај Panasonic-от, стабилизацијата не е вградена во телото, туку ја добиваш кај објективите (скоро сите имаат) Иначе и на двата апарати можеш да ставаш Pana или Oly објективи, како и разни постари објективи со дополнителен адаптер... Кажи ти колку пари имаш на располагање ![]() |
||
![]() |
||
Војдан ![]() Нов член ![]() Регистриран: 05.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8 |
|
Благодарам за одговорите на моето прашање, а особено на сугестијата на ивотојота, за квотираново имаш пиво од мене:
ОК, сега на порталов на идивиди гледам интересантен Олимпус, видеото што е дадено има кавалитет глава боли, а исто и фотографиите. Што класа е овој апарат (генерално), но ако може да се посочи и во споредба со еден обичен компакт, и дали цената соодејствува на квалитетот ? http://www.idividi.com.mk/Futurama/Tehnologija/559812/index.html Изменето од Војдан - 07.Ноември.2009 во 17:04 |
||
![]() |
||
branko_k ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
|
ejj, mi se svigja ova "multifunction scrolling wheel"... nekade kako da go imam videno prethodno... ![]() btw i silver shutter e dobar moment.... ![]() kako i da e, dobra zaebancija... Изменето од branko_k - 28.Октомври.2009 во 23:14 |
||
![]() |
||
mobicom ![]() Група ![]() Регистриран: 24.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 65 |
|
jas nekade citav deka namesto d700x ce izleguva d800. tocno e toa?
![]() |
||
![]() |
||
fichot ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
|
dobro izgleda na 25k. ama ne i na 50. za 100 muabet da ne praime.
|
||
![]() |
||
|
Ova za fotoreporterite kje im brka rabota. Ubavi fotki se bravat so ISO 25-400, normalno so svetlo. Bez svetlo nema fotografija. I kje zaboravev novive foto kameri osven za video sega so tolkava osetlivost mozat da se koristat za nadzor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од Tegla - 28.Октомври.2009 во 12:10 |
||
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
|
Добро, чисто како идеја ги спомнав, пошо човекот сакаше компактност и квалитет, а не спомна нишо за буџет. ![]() |
||
![]() |
||
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
|
![]() |
||
|
NIKON RUMORS!
August 4 introduction: (Apparently the end of July presentation is for compact cameras)
October 15 presentation:
Q1/2010:
Q2/2010:
Q3/2010:
Q4/2010:
I assume all VR-lenses are actually VR II even if it is not stated. SITE NOVI MODELI IMAAT HD VIDEO! VREME E DA GI ANGAZIRAM RODNINITE VO USA |
||
|
||
![]() |
||
GEMINI ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 311 |
|
E so sme u prednost. Vidi u BM foto Canon 5d mark vo kit so objektiv 24-105 II kolku pari e (3300 evra) a u amerika e 3500 dolari ili presmetano u evra 2500, a u GENEL kojznae kolku e ?
|
||
http://www.youtube.com Chesma Sharena
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 51> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |