IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СОЖИВОТ - нешто доста чувствително
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СОЖИВОТ - нешто доста чувствително

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617>
Автор
Порака Обратен редослед
kojotovik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Мај.2007
Статус: Офлајн
Поени: 369
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kojotovik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 20:22
AK 47 ZASTO SE POJAVUVAS SAMO NA NOVI MESTA A NA DRUGITE TEMI IMA MNOGU PRASANJA ZA TEBE KOJ NE GI IMAS ODGOVORENO.
2. PRED NEKOE VREME PARITV EDEN LINK SO KLIPCE t.e. DOKUMENTARNA EMISIJA OD TV KISS TETOVIO MISLAM KADE POSLE TOA STO BESE VO 2001 godina makedonka kazuva deka kaj se tie sto ziveevme zaedno DA POMOGNAT, A NE OVDE KUJKAVA NI JA OPLACKAA, SVE LOSO NI NAPRAA, A SO NIV BEVME PRVI KOMSII, KAJ SE ALBANCITE. MOZES DA GO GLEAS I DA SE UVERIS VO TOA A NE DA MI SERES GLUPOSTI.
KOSOVARITE SE LOSI TOA E ZAKLUCKOT PR. TI.
SO ALBANICITE SE ZIVEE
NE ZNAM ZOSO TI SE NAREKUVAS ALBANEC NE MI E JASNO? TI SI KOSOVAR KOJ SAKA GOLEMA ALBANIJA ILI ALBANEC KOJ GLEDA PRVO DA SI JA SREDI SVOJATA DRZAVA (FAKT E DEKA TREBA DA SE RABOTI NA ALBANIJA ZASO SEPAK E NAZAD, A NE DA MI GLEA PUSKI PISTOLI I KANTER DA IGRA SO CIT)
OD PSIHOLOSKA STRANA ZA TEBE:
IMAS MNOGU RASEAN MOZOK, IMAS LUJGE OKOLU TEBE SO TI GO POLNAM MOZOKOT SO FILMCINA, ISTO TAKA IMAS I MNOGU GLUPI PODATIOCI VO MOZOKOT KOJ TI ZADAVAAT PROBLEMI, I MORA DA IDES NA FORMAT PA ZA DA SE STABILIZIRAS
Кон врв
ZoranSk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 05.Февруари.2006
Поени: 193
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoranSk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 20:14
Ова е добра информација за сожителиве.
И кажи им ја шемата.
Прво одбирате куќа која скапо ја плаќата и после се серете околу неа буткате цени на околните.
И она како е лелеее комшо мир да буде додека сте малку во малото а после Скендербег сите, пукате на сите страни.

Кон врв
AK47 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Октомври.2007
Локација: Albania
Поени: 286
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 20:14
I za pazarot spomna nesto , pa neli si smesen
Brojot na albanskite prodavaci vo pazarot e zgolemen duplo, i albancite gi imaat onie najdobrite mesta vo pazarot, tie sto se vednas do vlezot ,
Dali znaes nekoj sl.mk. sto prodava Banani ??? Site se albanci 100%
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 20:04
Bogie , pa zarem i za kumanovo ke mi pravis lagi.
Ajde odime so konkreti mesta , iminja , fakti.
Dali znaes ti deka kaj ucilisteto Naim Frasheri 99% bile sl.mk. a dali znaes kako denes se cisti toj del, dali znaes kako si begaat sl.mk.
Kaj ucilisteto Bajram Shabani, znaes li ti kolku kuki bile na sl.mk. a dali znaes denes uste kolku ostanale, Vo t.n. Diva Naselba ( Lagja e Trimave) znaes li kolku imalo sl.mk. a kolku ima denes. Vo Ciglanata znaes li kolku imalo, a kolku ima denes. Do zeleniot pazar znaes kolku imalo ??? Vo mojata naselba znaes li kolku imalo ??? Sum rekol i porano imalo nekolku kuki sega ima samo edno, ali oni si ziveat zakluceni, taka se nacionalisti ne sakat albanci, ali i kaj niv pisuva kukata se prodava, ali ima mnogu mala kvadratura i nema interesirani.
A dali znaes kade odat ovie Sl. makedonci , odat dalekuuuuu mnogu daleku, so avtobusi moras da odis do tamu, nakaj Zelen rid, Proevce natamu.
Celiot centar na gradot poleka postanuva albanski del. Pa zamisli kaj Dzamijata site prodavnici i objekti gi kupija albancite, onie kaj pazar gi kupija albancite, onie vo Garnizon gi kupija albancite ,
KAZI MI TI MENE EDEN < NE POVEKE< EDEN EDINSTVEN PRIMER< KADE ALBANCITE SE ISELUVAAT < A NA NIVNO MESTO DOAGJAAT SL. makedonci
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoranSk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 18:10
Ак 47 сега го прочитав, тука бил.

Ние учиме ние уште во сон бевме дека имаме сожители кои немаат задни намери.
Но сега оди фаза реорганизација па после тоа ти си знаеш, џабе фрлате пари во Македонијава, ќе ве голтне.
А и од црни пари знаеш дека нема многу аир.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoranSk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 18:05
Боогие, дали во нивното така речи купување на имот има организација која кажува каде и што да купи.
Имаат фази на освојување на терен.
ПРвиот што ви влегува во малото да купи влегува понизно и тој е мислиш англе од небото.
Следните веќе почнуваат со ситни провокации.
По нив оди гласни музики, шотиња, пукотници, паркирање пред влез, гласни групи шиптари кои урлаат, закачање девојчиња итн...
Не го сваќав татко ми кога ќе одеше на пазар и кога ќе промрмореше море од шиптар не купувам, покретото не им го финансирам.
Сите го оценуваа како националист и јас не го разбирав.
Тоа беше пред 20 години.
Денеска тој е наполно во право.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoranSk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 17:57
Прашајте го колегата мој кој 3 пати му ја палеа куќата во Арачиново дали е за соживот.
Прашајте ја другарка ми моја која и ја запалија викендичката во Матејче.
Вие не гледате дека се они во поодмината фаза на етничко чистење на Р.Македонија која е во делот на нивната голема Албанија.
Гледајте бројки, статистики, стории на луѓе.
Остајте филозофии соживот итн.
Јас гласав не затоа што мојата татковина е загрозена од организираниот механички прилив на шиптари во Р.Македонија.

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 17:28
Originally posted by GOLDFINGER GOLDFINGER напиша:

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Мислев да не коментирам ама ме испровоцира тоа што го спомна Куманово и еве да ја согледаме вистината.Шиптарите во Куманово се тотално отсечени и ставени во гето.Нивната економија зависи од Кумановците но тие воопшто не се замараат и не тргуваат со шиптарите туку свесно ги гетоизираат и ги враќаат назад во планините и селата.Шиптарите не ги пуштивме да учат со Кумановските средношколци баш поради фактот што компромис со нив нема,само барања и ништо повеке затоа и самите си купија зграда и се отсекоа од останатите средни школи,неквалитетно се образуваат и повторно како и пред 1-2 год. ке завршат копајки канали бидејки пазарот го одделивме и немаат повеке пазарна економија.Куманово стана показател дека шиптарите во Македонија можат да бидат победени и на економски план,сето она што пред 5 год. беше купено од шиптарите Македонците полека полека го откупуваат назад - пр.Стоковната,Мома,Гарнизон и полека полека ке ги преселиме шиптарите во селата каде што припаѓаат.намигнување

Никако соживот со нив.

За акцијата која подолго време ја правите во Куманово во почеток не верував, но кога пред една година лично присуствував на еден таков спектакал- тивок но сигурен (се работеше за имот на мој колега каде неговите биле присилени во негово отсуство да го дадат) пред скоро година дена кога гледав како хордата шипците се исели оти сила бога не моли, тогаш се уверив.
Секоја ви чест, поединачно и здружено. Тетовчани можат вода да ви носат.

Мора здружено да се работи,нема многу планирање бидејки само тој метод е успешен.Нема веке давање пари на шиптари туку само зимање,тие нека трошат пари на нас и нека не обогатуваатголема%20насмевка
Кон врв
GOLDFINGER Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 38
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GOLDFINGER Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 17:01
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Мислев да не коментирам ама ме испровоцира тоа што го спомна Куманово и еве да ја согледаме вистината.Шиптарите во Куманово се тотално отсечени и ставени во гето.Нивната економија зависи од Кумановците но тие воопшто не се замараат и не тргуваат со шиптарите туку свесно ги гетоизираат и ги враќаат назад во планините и селата.Шиптарите не ги пуштивме да учат со Кумановските средношколци баш поради фактот што компромис со нив нема,само барања и ништо повеке затоа и самите си купија зграда и се отсекоа од останатите средни школи,неквалитетно се образуваат и повторно како и пред 1-2 год. ке завршат копајки канали бидејки пазарот го одделивме и немаат повеке пазарна економија.Куманово стана показател дека шиптарите во Македонија можат да бидат победени и на економски план,сето она што пред 5 год. беше купено од шиптарите Македонците полека полека го откупуваат назад - пр.Стоковната,Мома,Гарнизон и полека полека ке ги преселиме шиптарите во селата каде што припаѓаат.намигнување

Никако соживот со нив.

За акцијата која подолго време ја правите во Куманово во почеток не верував, но кога пред една година лично присуствував на еден таков спектакал- тивок но сигурен (се работеше за имот на мој колега каде неговите биле присилени во негово отсуство да го дадат) пред скоро година дена кога гледав како хордата шипците се исели оти сила бога не моли, тогаш се уверив.
Секоја ви чест, поединачно и здружено. Тетовчани можат вода да ви носат.
,,CUM GRANO ET CUM SANO,,
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 16:14
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 16:09
Originally posted by AK47 AK47 напиша:

E glup si nema sto, pa neli vidis pravam komparacija ???
Tie lugje sami ni go prodavat tie kuki i zemja, ne gi prinuduvame nie, samo sto im plakame ceni duplo od prosekot

E PA NE PO VRAT PO SHIJA, RABOTAVA!!!  голема%20насмевка

A ke mi kazesh li sega zoshto tolku sakate da se shirite vo Makedonija i pravite golema Albanija tuka - sto ne si se proshirite na kaj Grcija malce pa na Tasos da se oprchite malku???  намигнување

Pa zarem taka nema da bide golema????  голема%20насмевка

Duri na dve morinja ke si iskachate, neli????  намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 16:00
E glup si nema sto, pa neli vidis pravam komparacija ???
Tie lugje sami ni go prodavat tie kuki i zemja, ne gi prinuduvame nie, samo sto im plakame ceni duplo od prosekot
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 15:59
Originally posted by AK47 AK47 напиша:

Pa vie gi pustate tie teritorii, Dali sum kradec ako nekoj sam mi gi dade parite ???

Duri i pari ti davaat da gi ZEMESH TIE TERITORII?????? смеење

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 15:55
Pa vie gi pustate tie teritorii, Dali sum kradec ako nekoj sam mi gi dade parite ???
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.