![]() |
|
Ве навредува ли вистината? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516 30> |
Автор | |||||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Зависи ако е вистина тоа што ќе ми го кажат од страна може да ме замисли, а ако не е-ме забавува.
Но секогаш помислувам исто и со презир, било да е вистина или не: Како може луѓево да не си ги гледаат своите работи? |
|||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||||
![]() |
|||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||||
ма јок .......... што има да ме навреди нешто што си знам ....... а тоа е дека сум неодолив , шармантен , инспиративен , убав на мајка
![]() |
|||||
![]() |
|||||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||||
вратката се прифаќа еве ти и тебе една ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
||||
P.C da ti vratam edna guska ![]() |
|||||
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|||||
![]() |
|||||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
||||
а тие кои jа кажуват навредени ли се ?
или знаат дека само теоретски другиве сакаат да jа знаат па те кажуват хипотетична вистина?? Изменето од pagane - 28.Јули.2009 во 23:00 |
|||||
![]() |
|||||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||||
теоретски |
|||||
![]() |
|||||
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
||||
|
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
||||
не е голем кеjф да гаташ..
|
|||||
![]() |
|||||
||||
не ![]() има ситуации кога не сакаш да ја знаеш вистината |
|||||
![]() |
|||||
||||
moze da me navredi ama poveke sakam da mi kazuvaat vistina otkolku laga
|
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
||||
Dali me navreduva?
![]() |
|||||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Браво! |
|||||
![]() |
|||||
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
||||
Забораву, ги проголта ли сите навреди кое сум ги претрпил во животот, сите страдања и сите болки, сите стравови на животот? Ги проголта ли, забораву, немирот и трката на изминатиот животен пат, сите негови ништавни преживувања, недоразбирања, празни зборови, непотребни расправии и грижи?... Само на она поле кое е очистено со заборавот од животните немири, расте мудрост.
Забораву смел, ти, како вода од чист извор, ја однесуваш прашината на земјата и ја потопуваш во себе, не губејќи ја својата светкава чистота. И човек може да биде само оној, кој мудро се заборава себеси, памтејќи Го Бога и Неговата вистина и Правда. Со светлиот заборав и светлото паметење свое ние влегуваме во реалниот живот. |
|||||
![]() |
|||||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
||||
koga e vistinata -ne
|
|||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |