![]() |
|
Поуки од Светото Писмо |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 111213 |
Автор | |
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Блажен е човекот кој не оди по советот на нечесните, и не стои на патот на грешниците, и не седи во седиштето на потсмевачите;
туку волјата му е во Господовиот Закон и за Неговиот Закон размислува деноноќно.
Тој е како дрво засадено покрај водни потоци, што донесува плод во свое време; неговите лисја никогаш не венат; сe што прави, во сe успева.
(Псалм 1:1-3)
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
И додека тие уште зборуваа за тоа, Сам Исус застана меѓу нив и им рече: „Шалом алеихем!”
(Лука 24:36) |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Кој ве прима вас, Мене Ме прима: а кој Ме прима Мене, Го прима Оној што Ме пратил.( Ев. според Матеј 10.40
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Навистина, блажени се оние што го слушаат словото Божјо и го чуваат
Изменето од Lithium - 12.Февруари.2009 во 22:26 |
|
|
|
![]() |
|
Кога даваш милостина да не знае левата рака што прави десната
( Ев. според Матеј 6.3 ) |
|
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
*А Јас пак ви велам: не противете му се на злото!
(Исус Христос Мат.5:39) |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
"Oд преполнувањето на срцето зборува устата."
(Исус Христос во евангелието по Матеј 12:34)
|
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Ајде малку да се поучиме и од Светото Писмо. Повелете цитирајте
поуки од него. Но заради прегледност, ве молам цитатите да не бидат предолги па оваа тема да премине во некаков блог како што е тоа случај со православните теми. Доколку сте импресионирани од некоја поука која е подолга во Светото Писмо, извлечете ја главната тема од неа, а посочете ја целата наведувајќи референца каде се наоѓа целата поука (од кој стих до кој, или од кое поглавје до кое).
Пример:
"Постапувајте со луѓето онака како што сакате тие да постапуваат со вас"
(Исус Христос во евангелието по Матеј 7:12)
|
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 111213 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |