![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 111112113114115 146> |
Автор | |
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
за секој лош збор не лути се ти си причина и за добро и за лошо но и двете се убави кога си тука до мене на овој или оној начин до облаци и право долу и тоа е убаво кога е од тебе и болката е слатка и тагата е сочна како зрело овошје од градината рајска погледни што направи. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Dodeka spies,
dodeka si vo son, te gledam i uzivam, baknuvajki go sekoj del kade e mirisot tvoj. A sepak se plasam dali koga ke se razbudis istata ke bides, dali koga oci ke otvoris prvo vo mene ke poglednes ili nekade niz prozorecot daleku onamu kade da dosegnam ne mozam. Sakav svetot da to go podaram, a samo bledi kopii ti nudam i parcinja od srce moe ronlivo. Se nadevam, silno se nadevam deka i denes ke me sakas. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Me igras,
kako da sum kutre i sum, me sakas kako milenice za razonoda, dur si tazna, dur si zamislena, koga navistina druga rabota nemas. Me hranis kolku mislis deka treba i na toa blagodaren ke bidam, samo do tebe da bidam, na nacin bilo koj, vo moment bilo kakov, kako sreka sto ja cekam, kako nagrada za toa sto sum. |
|
![]() |
|
Te dopiram,
a ne znaes deka si doprena, si velis, deka ti se pricinilo, deka veter te golica. Niz prozor ti vleguvam, mislis zrak soncev e malku cuden. Nova nota slusas vo pesna stara, si velis, kako za nea, ne si slusnala do sega. Si velis, denes denot ne mi e, zosto ist ne e kako drugite. |
|
![]() |
|
Majstorot,
Vele - Majstorot - Zmejot, a veli majstorce e za da ne podmizuvame mnogu koga go gledame kako lebdi gore visoko, iako se obiduva da ja prikrie svetlinata, sepak silno sveti. Znae da nabere koga i samo zreli plodovi vo kosnica nosi, velam, i Brus Li seuste ziv ke bese, majstorot da go znaese zosto kako nego ke umeese, zosto Jin - Jang za nego, samo sega i igracka za mali deca se. Radosta dur trae nasa e, dur Majstorce e nase, a nie Majstorovi. |
|
![]() |
|
и од трнот ке израсне цвеќе
и од бара ќе стане рајска вода мирот во себе со тебе да го најдам да се смирам од сите лаги да одморам ум од сите тие изопачени зборови во кој твојот збор е единствено нешто убаво за мене како песна ангелска која носи огромна радост а сепак толку реална....исто како ти! |
|
|
|
![]() |
|
Namesto pot,
dlankite lepak mi lacat a se plasam deka nekogas ke sakas da si odis, a da sakam da te pustam nema. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ГО СПОМНАВ 30 МАРТ И НЕКОЈ МАНИЈАЧКИ СЕ РАСПИШУВА. ПА НЕМАМ
ЧЕТИРИ ОЧИ ДА ПРОЧИТАМ СЕ, ЧОВЕКУУУУУУУ |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
го следеше секој упатен збор некому или никому
или пак таа сама што си го кажуваше продолжуваше иако ти рече да застанеш ја допираше, не ја повредуваше како есенски лист падна од дрвото толку лесно а ти ја дофати за кога ќе ја фрлиш да останат твоите отпечатоци! Изменето од blueprayer - 09.Март.2008 во 01:40 |
|
|
|
![]() |
|
Solza po solza,
reki i ezera bidnaa, son po son sedum kralevstva se rodija, nabrckan na tronot kruna dur mi paga, potpren na prozorec mislam cekori slusam, mislam deka ides. Ovde se me potseka na mene, dali ti kazav, dali te prasav, deka svetov sto go stvoriv crno bel go bidnav vo sivilo sto se preliva, dur te nema, dur te cekam. |
|
![]() |
|
Се губам себеси го губам и тлото
Се препуштам на ветерот како на твоите раце уживам во темнината во која ги замислувам твоите очи Не ме отргнувај од себе! Знам ке те барам...не сакам да те нема Остави ме да уживам во она што го носи помислата на тебе Остави ме повторно да се плашам да бидам слаба а сепак силна да бидам цврста а толку мала да те научам да го слушаш и она што не знаеш да ме научиш да бидам и она што не знам јас биди тука! |
|
|
|
![]() |
|
Dali da te molam treba,
da ne mi dozvolis, da ne mi go davas ona sto ocajno mi treba, ona od sto se gubam, ona sto da me natera moze da se zaljubam, zagubam i prepustam na brzacite da me povlecat i odnesat daleku od ona se sto poznavav i mrazev. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 111112113114115 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |