![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 105106107108109 146> |
Автор | ||
OUST ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
тоа и јас го мислев... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
магдаленче, се надминуваш самата себе...во фаза на себенадраснување си...
![]() |
||
|
||
![]() |
||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
|
Super,super! I love it! |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Gi slusam tvoite cekori
mislam vrapci se sobrale po skalite, mislam sekoja skala e muzicka i deka orkestar te prati. Vo moeto srce lupaat tapani vo sklad so grizenje na usnite dodeka pot me obliva. A sepak na tuga vrata zvonis, sepak tuga nasmevka slusam sto ti se raduva i ceka so sigurnost za dobivka. |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
|
![]() ![]() Mojata prva MAKEDONSKA poezija, se nadevam za prvpat ne e losa ![]() ANGEL plavo, vitkano kose, svetlo, nezno lice, ukraseno so beli lkrija... tolku cisto, tolku nezno neopislivo ubavo i slatko mislev toa e Angel no gresev. temno,pravo kose, temno, nezno lice, nema krilja no, tolku cisto, tolku nezno neopislivo ubavo i slatko. so nasmevka me cekas, vo pregarka mi trcas. Angelce moe, toa si ti. |
||
![]() |
||
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
|
ajde malce i drug jazik
![]() za tie sto ne znaat... ova e na germanski ![]() Begreifst Du? Ich möchte dich fühlen, doch ich kann nicht. Ich möchte dich sehen, doch es geht nicht. Ich sage, “Ich liebe dich“, doch du verstehst „ich mag dich“. Du füllst meinen Liebestank Einem Satz, ein Wort Und ich bin hin und weg Ich kann es nicht beschreiben, wieso kannst DU es nicht begreifen? |
||
![]() |
||
|
МАГИЈА
Метастазите на магијата се расчаталиле низ зглобовите низ крвотокот фрчат експресните возови на последна рожба на сопствената прескакулица, на последното себенадминување, последното себенадраснување, очите на чинкифрлачката талкаат по хоризонтите на повампирената надеж таму кадешто оживуваат од здивот на великомачениците мртвите птици на замолчените илуминации Слушај, слушај како набабрува воздухот на пролетното утро од румените мириси на метафорите! |
||
|
||
![]() |
||
|
Dali za tebe sum nesto
so kopcinja polno, so boi i jacini razni po koi si igras za da vidis sto ke bide i kakov kopnez ke stvoris. Nekoj e svirac, a nekoj igrac kako roden e i kolku dadeno mu e. Smeata tvoja me smee i mene koga te dopiram so moite dve levi race i izmesani nisani. Sigurno si angel sto da pomogne e praten pravec da najde na izguben ko ja. |
||
![]() |
||
|
Znam deka e tuka,
do tuka srceto i go slusam koe cuka megu gradite sto brgu disat, megu mojot razum i ludosta. Znam deka me gleda niz zidovi i dalecini, znam deka me dopira zosto naezen sum bez prekin. |
||
![]() |
||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
|
Мултитаск момче за сите жени и времиња
Миксер, соковник, сецко, бор-машина, електричен депилатор, радио, микробранова... Изменето од filmadzijka - 15.Март.2008 во 19:44 |
||
![]() |
||
|
Nokva na tebe mislev
i tazen bev sred ligav priem, sred mrsni lica, pijani i sto plukaat dur zborat, zaradi idnina matna i so lagi polna. Poglednav nagore kon oblace malo i poznav pramen od kosa tvoja solza mi kapna vo casa so vino koja molkum ja zdrobiv. Cekav bolka da ne mislam na tebe, dodeka dlanka vo elka se stori, so staklenca crveni i razni, no bolka ja nemase, samo ti bese tuka i toa pecese gadno zosto vidliva bese duri i vo krvta moja. Dur darezlivo kapese nekoj od tolpata te vrza velejki mi deka me saka, a jas skripejki so zabite go izgovarav tvoeto ime. |
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
.....veruvam.... ![]() ![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 105106107108109 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |