![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 102103104105106 146> |
Автор | |||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Учам...
Учам да пуштам долга коса учам да пуштам брада учам да исчезнувам во општеството од време на време ме посетуваат службите за бричење и службите за шишање ме подбричуват ме потстрижуваат ме учат да ги исфрлам од употреба зборовите што значат чисто самољубие ме подбричуваат со уверувањето дека насекаде ме следат невидливи растенија Ме потсетуваат дека во автобусот со број 24 до мене седи еден безгрижен бог потоа останувам во општеството во автобусот во природата недоучен како се пушта коса или воопшто како се пушта брада во мислите ми останува сликата на нож вбоден во парче овчо сирење |
|||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|||
![]() |
|||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||
ОВА МИ ЛИЧИ НА ЕДНА СИМПАТИЧНА ИГРА „ПРОДОЛЖИ ЈА ПЕСНАТА“ КОЛКУ МИ Е ЖАЛ ШТО НЕ СУМ ВО ФОРМА, АЈ УТРЕ... |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
![]() |
|||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
||
А јас, небаре стар и опитен алхемичар сакав да и' вдахнам здив на душата што како дим од цигара, брза да се прегрне со небесата. Попрво, од катран - злато ќе сочинам. ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Средба со болката
на сите што изгубиле сакан Во рани мугри, ја сретнав болката на старата патека што води до твојот дом. Во рацете држеше црни цветови. На вратот имаше алка од човечки солзи. Ме гледаше со провиден поглед. Беше тоа вчудовиден поглед, близнак на ноќната сенка. Мирно стоев спроти болката и јасно го гледав нејзиниот издлабен лик. А таа полека ги пружаше кон мене своите ковчести раце испреплетени со трње. Како да сакаше да ме допре, да се увери во моето постоење. Во тој миг се распара небесната утроба и силни дождови ја полија патеката што води до твојот дом. Со чекори кои повеќе наликуваа на лет, болката ме напушти пред една голема бара, да го проколнувам дождот што не ми дозволува да дојдам кај тебе. И тогаш го видов својот лик во барата. Во рацете држев црни цветови, а на вратот имав алка од човечки солзи. Дождовите секнаа. Со калливи чекори, стигнав до твојот дом. Го оставив моите црни цветови на твојот гроб и потрчав назад за да избегам од изгрејсонцето. Не сакав другите да видат дека сум се престорил во болка. Изменето од Quentin - 15.Март.2008 во 00:44 |
|||
![]() |
|||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
||
Воинствените јавачи го најавија денот
Никогаш толку сенки друг пат немало на едно место Солзите не капеа зашто тој ги задржа туку немо во сивилото во внатрешноста се сливаа толку длабоко, во недопрената убавина. На главите на тие што судеа висеше клетва, заради една забранета љубов многу солзи и пар затворени очи. |
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
![]() |
|||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
||
Ti si poveke od se
i ne sakam nikoj da doznae zosto ke te ukradat volci vo nokta, a takva tajna da se deli so nikoj ne smee. A sepak ladno mi lazi niz rbet od misla izdajnicka deka ti ke spoznaes deka oci ke otvoris i togas dobro ke me zagledas so prezir ke me poglednes i zasekogas ke zamines. A jas megu bubalki ke legnam kon zvezdi ke gledam so zelba zasekogas da zaspijam. |
|||
![]() |
|||
||
сефтосување на англиски
Before Before the ruins start telling stories about my city, i want to pass it by with the strenght of an ant. Before my home turns into a spiders' kingdom, i want to gouge my signature in every corner of it. Before our looks stay captured on old pictures, i want to invent eyes who won't close up in the middle of those terrifying winds of time. Where are we headed to? Every new sunrise is a step towards the final sunset. |
|||
![]() |
|||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
||
...dobrodojde vodolija 1977...mnogu ubavo, imash stil kako na Zak Prever slichen vo poezijata tvoja...:)
|
|||
![]() |
|||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||
ОВДЕ, СОНЦЕТО ГНЕЗДО ТОПЛО СВИЛО, ОВДЕ, ПОВЕЈОТ СЕТА МИЛНОСТ ЈА ИСТУРИЛ, ОВДЕ МОЖАМ СИДРО ДА ФРЛАМ И ДА ЗЕ ЗАКОТВАМ ОТИ ДУШАТА СПОКОЈОТ ОВДЕ ЌЕ ГО НАЈДЕ, А ЈАС, ПРОКОЛНАТ ОД БУРИТЕ СУШТЕ ТАЛКАМ ОТИ ОСТРОВОТ ОВОЈ НА ХОРИЗОНТОТ УШТЕ НЕ ГО ГЛЕДАМ. БРАВО, КВЕНТИН... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
![]() |
|||
||
Самоосуда
...посветено на првата љубов На далечни акорди од пијано босоног газам како неутешна сомнамбула, што на сон музиката ја учи. И преполнет и празен од еднолични дефиниции за болка, наоѓам причина да верувам дека стихови ќе ме лечат. Што ли си мислев кога срцето слепо го затворав во плик и секогаш го испраќав на погрешна адреса? Ангелите на сон ми го враќаа, со пердув наместо поштенска марка. И мислев тогаш дека силни ветришта кога дуваат, за тлото ме држи само тежината на мојата душа. Знаеше погледот дека позади јоргованите нема да ги сретне стапките од твоите чевли. Затоа самиот себе се затвори во ќелијата на очните капаци. Се самоосуди на смрт - никогаш да не се љуби со светлината. Изменето од Quentin - 14.Март.2008 во 22:30 |
|||
![]() |
|||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
||
Тага за изгубените
Цветови овенати, зар толку бргу згаснавте? Кој ве вдахна со живот за после толку кратко време да ви го одземе? Кој е тој кој ви го даде и последниот здив? Зар јас со овие очи да ве гледам како ве снемува? Кој ве набра мои слатки од градината на животот и ве однесе со возот на небесата, во светот на вечноста? Местото каде што растевте, ќе го полевам со солзи, со надеж дека ќе се родите повторно, дека ќе огреете некој повторно со вашата љубов, со вашата искреност. Мојата молитва нека биде Сонце кое ве грее, нека биде утешение и спасение, мојата тага која решив да ја обојам во сино нека биде ваше небо, а детскиот искрен плач, капки дожд кој ќе ве освежуваат, полеваат во вашата градина каде ќе најдете љубов небеска. |
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
![]() |
|||
vodolija1977 ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
||
Slovenska Beseda
Slovenska Beseda Posadil sam seme na damnesno vreme, Poslal sam zbor da naricham ljubov, A kaj da pishem , za kaj nemam tebe? Rad bi ti napisal za kaj zelim samo sebe, Za kaj mrak mi srce izel, I poslal bi vjaz kak pozdrau, Za kaj zelim da ti kazem dobri den , Za kaj velicham Slovensko zelishche ma kaj delam ,pisal bi samo za tebe si doma ostala, il mozda te mrak gorko izel Kje si ljubov , zelim samo tebe na slovenski jazik-posvetena na site sto ljbat, na slovenci vo MK, jazikot nema granici |
|||
![]() |
|||
vodolija1977 ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
||
Slovenska Beseda
Za poetot Razveze tanec od zboroj cinis igra -pletot -glagol e krojot, go plete prirokot -so pridavka sonot , go oznaci vremeto-utrina , mestoto-sonot Razveze poetot ,razvrza vreme zarobi pesna ,epiteti od zboroj zashkripi peroto na hartijata bela go ispisha zdivot , poetski naredi zboroj Go raskaza cuvstvoto , go zapecati so rima go razgore plamot , feniksot da se rodi taka ja sozdade ubavata pesna sostavi vecna kovanica od zboroj sonce-zunica, cvet-peperuga snaga-okovi , prangi -jadovi belina-utrina, taga i bolki vrtipop-sonchogled, sreka i ljubov, reka ,sonce,zvezdi solzi Napisi poetu , uste dva tri reda zapisi zboroj, napisi pesna naredi zboroj , tvori za luge za novite deca-poeti sto ke se rodat Da go prodolzat zborot, da iskazat misla da nastavat tamu , kaj sto zborot ti sekna da tvorat za sudot, za sloboda vecna za covecka maka, da sozdadat pesna Predadi poetu perodrshka , da zapishe nova strana vo kodot, da ne zgasne zborot,nastavi ja lozata redot na poet ,da ne zgasne rodot Sal ti mozes , da zarobis zboroj da bidat vecni i vo idno vreme igraj so zborot, naredi go rodot sodadi pesna, kovanici od zoroj Posveteno na site poeti, riceri na poezijata, ljubiteli na pishaniot zbor |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 102103104105106 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |