IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали верувате?? Дали сте виделе демон или
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали верувате?? Дали сте виделе демон или

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8910
Автор
Порака Обратен редослед
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2008 во 07:18
Shaxito - темата е одлична и ти благодарам и на тебе и на Ев за личните приказни кои ги споделувате тука.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Shaxito Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Поени: 260
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Shaxito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2008 во 03:21
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Јас верувам во демони. Не сум видел лично демон, но сум видел како тие делуваат преку некои луѓе. Информациите за нив ги црпам од мојата света книга - Библијата.

Последното и најсвежо искуство ми е со еден дечко кој беше опседнат од демон. Тој јавно се декларираше како анархист, користеше и продаваше дрога, често се опиваше, имаше оружје, хулеше на Бог и сл. При обидите на еден мој брат да му сведочи за Божјата љубов и сл, овој му велеше цитирам: "Не ми зборувај за Бог, во мене е ѓаволот!". Ова го велеше сериозно, а не на шала. При обидите да чита Библија, чувстуваше огромен немир и веднаш прекинуваше. Исто така има и епилепсија - нешто што според Библијата е еден од знаците за опседнатост од демон (иако не секој што има епилепсија е опседнат со демон!).

Shaxito, твојот пример ми е познат. Познавам една личност која ги имаше истите симптоми како и ти. Сериозен сум. На оваа личност "гласовите" ја тераа на многу лоши работи, но заради дискреција не би сакал да ги дискутирам тука на форум.

Кога една ноќ силно се молев за ослободување на оваа личност, слушнав ржење (како од големо куче). Верувам дека тоа беше демонот кој негодуваше заради моето молитвено застапништво кон оваа личност. Сепак тој не ме уплаши и продолжив да се молам за неа. Потоа таа личност престана да ги слуша тие "гласови".

FALA mnogu za OVA sto OD iskustvo go kaza. KE se prepoznaam sebesi NA nekoj nacin. I jas imam MNOGU DA KAZAM ZA OVAA TEMA OD LICNO ISKUSTVO i radi toa ja postaviv ... Ali ne sakam BAs CELOSNO DA ISPISAM NAEDNAS ..... koga ke procitam poveke mislenja mozda ke ispisam sto se mi se slucilo. ALi mozam da kazam deka e strasno.
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2008 во 03:13

Јас верувам во демони. Не сум видел лично демон, но сум видел како тие делуваат преку некои луѓе. Информациите за нив ги црпам од мојата света книга - Библијата.

Последното и најсвежо искуство ми е со еден дечко кој беше опседнат од демон. Тој јавно се декларираше како анархист, користеше и продаваше дрога, често се опиваше, имаше оружје, хулеше на Бог и сл. При обидите на еден мој брат да му сведочи за Божјата љубов и сл, овој му велеше цитирам: "Не ми зборувај за Бог, во мене е ѓаволот!". Ова го велеше сериозно, а не на шала. При обидите да чита Библија, чувстуваше огромен немир и веднаш прекинуваше. Исто така има и епилепсија - нешто што според Библијата е еден од знаците за опседнатост од демон (иако не секој што има епилепсија е опседнат со демон!).

Shaxito, твојот пример ми е познат. Познавам една личност која ги имаше истите симптоми како и ти. Сериозен сум. На оваа личност "гласовите" ја тераа на многу лоши работи, но заради дискреција не би сакал да ги дискутирам тука на форум.
Кога една ноќ силно се молев за ослободување на оваа личност, слушнав ржење (како од големо куче). Верувам дека тоа беше демонот кој негодуваше заради моето молитвено застапништво кон оваа личност. Сепак тој не ме уплаши и продолжив да се молам за неа. Потоа таа личност престана да ги слуша тие "гласови".
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Shaxito Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Поени: 260
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Shaxito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2008 во 02:28
DAli veruvate deka DEMONITE ili NEKOI Ubavi duxovi stvarno vo JAvnosta postojat? DALI NEKOMU MU SE SLUCILO TAKVO NESTO? TAKVO ZIVOTNO ISKUSTVO?

Ovaa tema ja otvaram i postavuvam prasanje do sekoj sto moze da kaze nesto POUCNo radi toa sto MNOGU ME INTERESIRA?
JAs kako licnost NE VERUVAV vo nisto! Gi pocituvav site verski Prpovedi ali DLaboko vo sebe negirav deka toa e vistina (ne iskazuvav javno) ALi vo sebe CUVSTVUVAV. No eden den se sluci nesto sto me natera da pocnam da veruvam deka stvarno nesto postoi ... deka stvarno IMA nesto podilno od lUGEto.

1.NAjprvo vo son
2.KAj i da odev slusav GLASOVI sto me teraa da pravam nesto sto ne sakam.

DAli veruvate vo ova nesto??? ili slicno? VASE iskustvo???

DO moderatorite ako temava ne e OK slobodno Ponistetea... samo sakam da znam ME INTERESIRA.
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8910
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.