![]() |
|
ЦАР САМОИЛ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 50> |
Автор | |
vargo ![]() Нов член ![]() Регистриран: 02.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ако беше од различна раса хан Телериг турко-монгол и монголоид-требаше ли император Лав VI да го направи патрици- Телериг-Теофилакт, а императорка да го омажи за својата братовчетка ??????
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Тој е од блгарите со кои Крум вдигал здравица.
Најди ја целата миниатура од Манасиевата летопис, од горе си пишува кој кој е. ПС или ајде јас да ти ја најдам ![]() |
|
![]() |
|
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Питам те конкретно за овоj Туркомонголин: ![]() |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Абе така сакаш ама нема -кажа БАН - ТуркоМонголи и тоа баш Персијанци
![]() |
|
![]() |
|
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Крум - както и да е... ама чоекот до Крум? Типични скандинавски черти - руси коси и очи. Сигурно е било верно што пра-Бугарите са били Фино-Угри (демек слични со денешните Финци) |
|
![]() |
|
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Абе Македоне, никаде немало ни крст ни ништо и го сметаат Самуил за богомил, демек прадедо на денешните Муслимани. Тоа го видов на еден помашки форум, па реков да те прашам. Што ќе кажат каноните? Може ли венчавка без крст? Изменето од Македон - 27.Јули.2010 во 00:57 |
|
![]() |
|
Јас пак доклоку имам видено монголоиди очите им се како цртица, едва им се гледа белото во окота, а Крум ми изгледа дури опулен.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Јас како што знам округли очи не се цртаат од слепоочница накај нос,тоа е монголоидна црта на око
![]() |
|
![]() |
|
Каде гии виде косите очи? Многу се некако дури тркалезни.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Ај руси и нека се ама со коси очи е бе - ете доказ за Монголоидност ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
![]() zasho se smeesh be |
|
![]() |
|
![]() А тука ханот Крум пие вино од чаша направена од кратуната на император Никифор. Се види расовиот облик на боилите кои са му сотрапезници. Многу са били руси тие Туркомонголи? ![]() |
|
![]() |
|
lav4eto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
crn, nisok, i pishiva presian na glavata mu
![]() ![]() ![]() Изменето од lav4eto - 26.Јули.2010 во 16:15 |
|
![]() |
|
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
opppaaa - napravih otkritie
dodeka si gledav slikite od Skilica i sosema sluchajno go otkriv Presian: crn, nisok, i pishiva presian na glavata mu ![]() evala na mene be ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 50> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |