НАШИТЕ ТАКСИСТИ
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Забава, разно, игри, интима
Опис на форумот: џиџимиџарница
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7878
Датум на принтање: 04.Мај.2025 во 18:31 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: НАШИТЕ ТАКСИСТИ
Постирано од: bpre
Наслов: НАШИТЕ ТАКСИСТИ
Датум на внесување: 12.Јуни.2007 во 10:43
За темава сум испровоциран од нашиве одвратни таксисти. Работата ми е таква да постојано имам гости од странство, и навистина ме нервира кога ке чујам дека за такси им зимаат и по 10 евра од автобуска до центар ( јас кога се возам ме кошта 50 денари). Најстрашното е што не се поединечни случаи туку тоа се случува во 99,9% од случаите. Имало случаи кога се насилни ако не ја добијат сумата која ја бараат. Еднаш еден се осмели да ми се јави, ( откако јас на мојот гост му кажав дека ке го кошта најмногу 2еу!!!) и ме праша како тоа јас сум им кажувал на странците колку ќе го кошта, дури и се закануваше. Долго време размислувам што да направам, зошто тоа е ужасна реклама за нашата земја, а таксистите се првите со кои се среќава странец кога пристига во Скопје.
Помагајте, како да ги превоспитаме???!!!
------------- 2012
|
Коментари:
Постирано од: Carnation
Датум на внесување: 12.Јуни.2007 во 13:08
nemat so da naprajs,to ne e samo sega i ne e samo tamu,ti pak bidi srekjen so im zemet samo po 10 evra,dojdi buk*rest da te vidam ko ke te oderat edno 50 evra minimum za distanca od 100 metri pa ke prajme muabet
------------- Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 12.Јуни.2007 во 16:54
Вози се со нив      Или научи ги македонски ба нека кажат „До центар“ или така нешто и ако ги прашуваат нешто друго нека кутат... Они кога ќе видат странец гледаат да го ошурат... Нема друг спас 
------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 22.Јануари.2008 во 17:37
избегнувам да се возам со такси
а на темава сакав да пишам дека многу девојки фаќаат дечковци таксисти, за да ги возат бесплатно
-------------
|
Постирано од: Biba_G
Датум на внесување: 22.Јануари.2008 во 20:14
Мислите дека нив некој може да ги превоспита?
Па тоа се најневнимателните,најопасните и најнепредвидливите возачи во градов,башка хигиената во возилата им е на најниско можно ниво заедно со нивниот обичај да те испрашаат за целата биографија,таксимерите им се наместени најверојатно со работата на моторот,а не со километражата-и кога стојат тоа врти ли не врти...и т н ништо позитивно.Упс,пардон, позитивно е што сите се сложни кога штрајкуваат за уште поголеми тарифи и против фискализација!
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 22.Јануари.2008 во 20:17
,.....ke zastanat kaj ke im "prdne" .....pa i nasred raskrsnica,...ako im kaze "molzenikot".
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 22.Јануари.2008 во 20:20
Jas zatoa ne se vozam so taxi, gi bojkotiram poradi nivnata soobrakajna nekultura, smrdlivite vozila, turbofolk muzikata koja ja pustaat vo vozilata i drskoto odnesuvanje vo soobrakajot.!!!
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Постирано од: IQ
Датум на внесување: 22.Јануари.2008 во 21:44
moira напиша:
Jas zatoa ne se vozam so taxi, gi bojkotiram poradi nivnata soobrakajna nekultura, smrdlivite vozila, turbofolk muzikata koja ja pustaat vo vozilata i drskoto odnesuvanje vo soobrakajot.!!! |
tochno taka, i jas zatoa gi izbegnuvam i epten koga moram togash se vozam so taxi
------------- http://imageshack.us">
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 22.Јануари.2008 во 21:53
редовно се возам со такси...може да се рече два пати минимум дневно...се навикнав на тарифата. ама нешто што ме остави скептик е кога бев во Прилеп..за 40 денари ке го свртиш што се вели Прилеп а кај нас 50 ти е стартна цена...освен тоа...еве друг пример..во Струмица од центар на градот до Добрејци е 25 денари...патот е колку јас што одам од дома до работа а ме чини минимум 70 денари...
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: IQ
Датум на внесување: 22.Јануари.2008 во 21:57
e taka e vo sk epten skapo e za taxi za razlika od drugite gradovi, iako sk e pogolem grad, za mnogu pomala relacija ke ti zemat poveke pari, otkolku vo nekoj drug grad, za pogolema relacija pomalku pari zemaat
------------- http://imageshack.us">
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 15.Март.2008 во 09:50
Нашите таксисти се влезени во филм дека се политички коментатори. Ги оставам да уживаат во своите монолози.
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 01:05
Јас пак ги разбирам. Од цел ден што се сами сакаат да си направат моабет со некого.
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: NiNa1
Датум на внесување: 11.Октомври.2008 во 09:32
nasite taksisti mesto da ti zastanat na pesacki premin use i ke te izgazat
-------------
|
Постирано од: Командантица
Датум на внесување: 11.Октомври.2008 во 15:12
избегавам да се возам со такси, ептен ме нервират се нешто пцујат,акат волан па уште еднаш за малце сообраќајка ке настанеше кога се возев, не би се качила никогаш повеќе!
------------- ..Живеам за да умрам..!
|
Постирано од: Keri
Датум на внесување: 11.Декември.2008 во 07:22
Да, точно е дека постојат такви таксисти што ќе те напнат со муабети што не те интересираат, што пцујат, што внатре кога ќе влезеш те опива мирис на пот, лук и сл., ама има исклучоци, ќе те насмеат,расположат...Често користам такси и не можам без нив!
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 11:13
ne gi pocituvaat pravilata vo soobrakkajot,
ne davaat zmigavci, preteknuvaat kade sto e zabraneto, zastanuvaat kade im tekne,
neznat da izlezat vrata da otvorat, pa zatoa mnogu vozat so otvoreni vrati od kade visat mantili kaputi salevi,
pusat vo kola, a i dozvoluvaat da se pusi.
non-stop se zalat, taka mislat baksis da pridobijat itd...
|
Постирано од: LSFC
Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 09:58
Насекаде таксистите са груби и невазпитани.
Ама то се пак си е и до човек
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 23.Септември.2009 во 14:32
me nervira shto ne e unificirano sve.....
i boja na taksito i nacin na naplata ......
da se znae od-do granicata na god na taksisto....
i pak doagjam do konstatacija .....
deka drzavata da ne recam zakonot e kriv .....
-------------
|
Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 23.Септември.2009 во 19:50
bpre напиша:
За темава сум испровоциран од нашиве одвратни таксисти. Работата ми е таква да постојано имам гости од странство, и навистина ме нервира кога ке чујам дека за такси им зимаат и по 10 евра од автобуска до центар ( јас кога се возам ме кошта 50 денари). Најстрашното е што не се поединечни случаи туку тоа се случува во 99,9% од случаите. Имало случаи кога се насилни ако не ја добијат сумата која ја бараат. Еднаш еден се осмели да ми се јави, ( откако јас на мојот гост му кажав дека ке го кошта најмногу 2еу!!!) и ме праша како тоа јас сум им кажувал на странците колку ќе го кошта, дури и се закануваше. Долго време размислувам што да направам, зошто тоа е ужасна реклама за нашата земја, а таксистите се првите со кои се среќава странец кога пристига во Скопје.
Помагајте, како да ги превоспитаме???!!!
|
Сите таксисти што стојат на автобуска и под железничка се диви без таксиметар и наплаќаат многу повеќе од легалните со табли од фирма со име,зарем не го знаеш тоа? Јас лично сум немала никакви проблеми.
|
Постирано од: Командантица
Датум на внесување: 23.Септември.2009 во 21:56
Ретко користам такси, само во ектремни ситуации кога ептен се брзам.. причина: преку глава ми е нивната дрскост и невоспитаност, пола од нив да ти го упропастат денот..а уште едно нешто поради кое никогаш пак нема да влезам во такси е нивната неупатеност, има многу такви кои не ги познаваат нај општите локации во градот..каков срам!..
------------- ..Живеам за да умрам..!
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 06.Октомври.2009 во 12:29
....se unikati svetski!
sekade gi ima!  ..na trotoar,na avtobuska ,na pesacki..na velosopedska pateka...na trevnik..najrasprostranet vid na zivot vo biosistemot!
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Датум на внесување: 06.Октомври.2009 во 12:37
ziti makedonskite taksisti !
samo ednash sum se kachil vo taxi tuka,.i toa , samo zatoa shto vo avtobus ne mozev da vlezam so kuche!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
|
Постирано од: Lucky lu
Датум на внесување: 10.Октомври.2009 во 15:06
nasite taxsiste se bez mal mozok se razbira deka sekoj saka da zaraboti ama ne se zastanuva na sred partizanska da se zeme patnik....znaci podaleku od niv i do zena sofer..pogotovo koga ide u rikverc :)
------------- zenite mozat da odglumat orgazam ali mazite mozat da odglumat edna cela vrska..:))))
|
Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 10.Октомври.2009 во 15:10
Со стари таксити ми е подобро да се возам и повеќе внимаваат и по маабет има со нив, а и имат разбирање ако им кажеш дека ти смета што пушат во автомобилот.
-------------
|
Датум на внесување: 06.Март.2010 во 00:20
.....se vistinski derikozi !
|
Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 08.Март.2010 во 08:45
Повеќето се простаци и идиоти. Ама има и некои со кои муабетот е супер и ти е мерак да те возат. 
------------- What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
|
Постирано од: stigmata
Датум на внесување: 08.Март.2010 во 20:17
taksistite se smesni imam raboteno vo taksi kompanija kade sto bev zadolzen za gorivoto i se raspravas bukvalno vo denot so sto dusi i te vadat od takt ama ne e strasno ke gi maltretiras na nekoj nacin oti se mnogu pametni se pravat a se tolku katastrofa ljuge so mora da gi maltretiras non stop
------------- nikada nije bilo kao sto je bilo
|
Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 19.Јуни.2010 во 15:56
досега не сум имала никаков проблем со нашите таксисти
|
|