Како да се совлада осаменоста?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=5020
Датум на принтање: 08.Мај.2025 во 17:50 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Како да се совлада осаменоста?
Постирано од: mara
Наслов: Како да се совлада осаменоста?
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 11:33
Sekoj nekogs se pocustvuval osamen. Nekoj za podolg nekoj za pokratok period. No koga veke si osamen koj e najdobriot nacin da ja sovlads osamenosta
Gi cenam vasite komentari 
------------- Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
|
Коментари:
Постирано од: mikus
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 11:36
SO ZATVORENI OCI
------------- Unidentified Flying Object-- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba ,neka i taka nee nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 11:43
Pa jas mislam deka najlesno da ja sovladas osamenosta e da pocnis da se zanimavas so nesto kako na primer hobi, sport, slikarstvo itn, A i vo drustvo na prijatelite da se zabavuvas
------------- Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 11:47
drustvo na prijatelite?
TOA GO KARAKTERIZIRAS ZA OSAMENOST?
------------- Unidentified Flying Object-- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba ,neka i taka nee nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 11:48
ne ama vo drustvo na prijatelite mozis najlesno da ja sovladas osamenosta
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 11:52
osamenosta e relativna rabota
covek ima imaginacija
ako saka nikogas ne e osamen
sekogas se megovite misli i vizii i fantazii so nego
ako covek e nesovrsen no po ova prasanje e epten mokjen
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 12:06
E pa da vo pravo si deka imaginacijata e sekogas vo tebe
Lugeto fantaziraat po nesto sto mectaat
No sepak nekogas nesto nedostasuva sto te tera da bidis osamen
mozebi zelba za razgovor so nekogo da mozis da ja podelis imaginacijata
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 12:07
SO ZATVORENI OCI NAJDALEKU SE GLEDA
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 12:12
Se gleda ama ne cista slika
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 12:14
CISTA E CISTA
MOZE DA BIDE NAJ NAJ NAJ SLIKA
SO PRIRODATA NEDAVA
STO SUDBINATA NESAKA
STO MOMENTOT IGNORIRA
IMAGINACIJA DAVA
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 12:26
Vo pravo si
No sepak ne e realnost.
Koga ke gi otvoris ocite se e iluzija
Nemozis samo so zatvoreni oci
Treba i da gi otvoris, koga togas
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 12:31
pa tema e kako da se sovlada osamenosta
ne kako da se sovlada zivotot
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 12:36
Sepak koga si osamen gi zatvoras ocite i odis vo drug svet koj go zamisluvas kako sakas i koga ke gi otvoris ocite i ako seuste se custvuvas osamen togas.......
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 12:43
zatvori gi pak
osamenosta nemoze vecno da trae
|
Постирано од: nindza
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 13:06
Zatvoreni ochi?
Da , ako sakash da pojdesh na pat od koj teshko , mnogu teshko mozesh da se vratish.
Treba da poglednesh vo svoeto srce i da vidish kolku si SILEN. Srceto ne lazhe.
Potoa treba shirum da gi otvorish ochite i da ne se lazesh ... da i rechesh na sudbinata vo momentot : KOJ TE EBE ... jas ke pobedam bez ogled na se.
E togash ke se pushtish vo zivotot povtorno i ke GRIZESH , KE SE BORISH... nekogash ke ti bide teshko , ke sakash da plachesh, ke gledash kup nepravdi , ke vidish kolku se lugeto bedni, sebicni no so tek na vreme ke pocnesh da se smeesh na seto toa, i ke vidish kolku e seto toa BANALNO i kolku ti si bil preoptereten so nepotrebni raboti. Ke uvidish deka greshkata e vo tebe ne vo drugite i ke pocnesh da se menuvash , ke uvidish deka moze da bide i poinaku ako ti toa go POSAKASH.Ke uvidish deka si bil SEBICEN i MRZLIV i srekata si baral da ti ja dadat drugite , da ti dadat del od sebe a ti da ne im vozvratish so ista mera , zatoa sto si slab.
Ke navlezesh dlaboko vo sebe i so sekoj pominat den ke stanuvash se poveke i poveke SILEN , POSILEN i NAJSILEN ...ponasmean i posreken ...zatoa sto znaesh od kade izvira silata na covekot...pojaka i od najjakiot neprijatel OSAMENOSTA.
Ke sfatish poleka poleka deka drugite ne ti ni trebaat tolku silno kako sto si mislel porano i togash samo togash nestata ke pocnat da se sluchuvaat samite od sebe.
No, covek mora da se pobedi prvo SEBE , za da moze da se bori so predizvicite od zivotot . Koga toa ke go razberesh , zapomni rekov morash da se BORISH, da se stavash vo situacija da ne bidesh osamen, da i dadesh shansa na srekata da te pronajde i togash se ke ti se raspostele pred tebe tokmu onaka kako odsekogash si posakuval.
Nikogash ne ja gubi verbata vo sebe , vo Boga i toj ke ti pomogne PATOT DA TE NAJDE TEBE ne obratno.
Ete taka se pobeduva OSAMENOSTA.
------------- OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 13:12
wow
|
Постирано од: chuchuliga
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 13:54
Кога сум сама, влегувам во вистински контакт со себе си....ја допирам реалноста...тоа ми го носи самоста. а тоа не е осаменост....
има луѓе кои многу радо си остануваат сами и им пречи гужва, народ, движење. дали е тоа осаменост?
има пак луѓе кои секогаш трчаат по друштво и луѓе околу себе и не можат да бидат сами. дали е тоа ок?
што е всушност осаменост (не е реторичко прашање)?
мене лично ми се потребни и двете - и богат социјален живот но и повлекување, осамување....
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:17
Osamenost e nemir, neravnoteza...koga covek nema dopir so sebesi i ne e zadovolen poradi toa.
Koga se izrazuva a nema koj da go chue , ne go slusa bidejki odekot na negovite zborovi ne dopiraat najprvo vo negovata dusha i koga najposle ke doprat ostanuvaat tamu...
Tuka nastanuva cuvstvoto na nesrecha... krikot od dushata ne go slusha nikoj ...se odbiva od zidovite i se vraka ...povtorno i povtorno. A osameniot kako covek iskacen na planina vika glasno i poglasno a dobiva samo EHO.
Ete toa e osamenost. Milijoni luge se osameni i pokraj iljadnici luge pokraj sebe , bez razbiranje i primanje na ehoto i slusanje drugi zborovi od ispratenie... Toa e najtazno... da ziveesh so luge... a da si osamen. Koga povrshnosta ne e veke dovolna da go ispolni srceto , koga so denovi , meseci se cheka vistinski zbor namesto EHO ete toa e osamenost.
Najdete se sebesi i nikogash nema poveke da bidete osameni
------------- OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:32
Да, тажно е колку се луѓето осамени. Особено во големите метрополи кадешто ги има најмногу. Бомбардирани од сите страни со милиони информации, реклами, работа, трка во неа по пара, позиција, престиж, слава, го прави човека толку преоптеретен пто на крајот е уморен, презаситен и нема ни воља ни интерес за никого и ништо....останува сам и празен...тоа е апсурдот на денешново време....
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:34
Osamenost koga si megu luge...
Ima luge koi se vo brak , vrska , sekojdnevno ziveat, rabotat , konverziraat kako site ostanati hmmm normalni .
Megutoa ne se srekni , osameni se ...nema feetback...ili istiot se izgubil ...ili nikogash ne postoel...
I tie poleka go cuvstvuvaat toa... i toa boli...mnogu boli... i pocnuva kompenzacija... najcesto se posegnuva po materijalnoto... se kupuvaat obleki , cuda vragovi koi po den dva povtorno ne se dovolnio da se nadopolni prazninata...
Nekoj kompenzira so sexualni avanturi... i povtorno... se vraka od seto toa osamen i poosamen od prethodno... a pak bil megu luge... i tesko e nisto veke ne go dopira...nisto veke ne moze da kompenzira...pa se odi kon alkohol , droga i se bara spas...spas od osamenosta...dobro drustvo alkohol , sex, droga ...megutoa sto da pravi covek koj razmisluva podlaboko ... i ne go ispolni ni toa ??
Blazeni se tie sto ne razmisluvaat , srekni vo svoeto postoenje. No sto so ostanatite, osameni vo tolpata ... kade e izlezot ??
Izlezot e vnatre vo sebe , vo mirot i harmonijata na svojata dusa, vo cuvstvoto na toplina koga ke Ve obzeme koga ke doprete do sebe. Samo taka ke mozete da doprete i do ona sto e vistinskiot izlez ...a toa e vistinskata ljubov...ljubov bez zadrshki koja definitvno e najjako oruzje protiv osamenost. No, ljubovta e samo za hrabrite i nesebicnite ... tie nikogash ne se osameni bidejki patot gi pronasol niv.
Licno sum bil vo situacii , da bidam i so nekoi devojki no sum se cuvstvuval poosamen od momentite koga sum gledal samiot vo nokta vo moreto pred mene ...
Sum bil poosamen i vo drustvo vo kafana , vo prepolna diskoteka ... gledajki ja trivijalnosta na postoenjeto okolu mene ...
Vtoriot spas e da ne se razmisluva...premnogu...i da ne se bara odgovor ponekogash ...da se pretopish vo tolpata ... zatoa sto lugeto mozat da ti prostat ako si podobar od niv , no nikogash nema da ti prostat ako si razlicen...
Znaci ili vistinska ljubov ili nerazmisluvanje treto nema 
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:39
Во љубовта - врска со партнер? Или Љубов како генерална состојба?
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:41
Interesno prasanje ... i dvete po mene 
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:49
chuchuliga напиша:
<FONT face="Georgia, Times New Roman, Times, serif" size=2>Во љубовта - врска со партнер? Или Љубов како генерална состојба? |
izgleda sum tup
pojasni go prasanjeto mila
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:54
Prekrasno kazano.Isto kako poet da go pisese. Bravos i fala na tvoeto mislenje. Se slozvam so tebe 100% 
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:55
draga mara...
fala...ama zasto toa ISTO KAKO ???
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:56
abe ne se zanesuvaj
isto si kako i gotovo
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:57

|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:57
So sakas da me prasas?
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 14:59
Dali si osamena i ako si zosto ?
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:00
???????????????
koj sto zosto?
mare?
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:02
Тешко е да се објасни...барем мене. Знаеш, тоа е она што некои умни чичковци го опишуваат на оној начин: сонцето сјае и ги грее и добрите и лошите, и грдите и убавите, и цветот и коровот; ружата му мириса и на човекот и на творот :).... тоа е онаа внатрешна состојба на духот и душата кога едноставно си отворен кон светот , полн со почит кон се то постои....(од најмалата мушичка до средината во која живееш, семејството, партнерот, пријателите, комшиите, цвеќињата дома, кучето или мачето или некој непознат што ќе ти заѕвони на врата да те праша нешто) ....
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:03
aha
a da ne e toa
ZDRAVO I DOBRO UTRO SONCE , SREKEN SUM STO SUM PAK NA OVA PLANETA?
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:05
Pa da ponekogas sum. Nekogas mi treba vistinski prijatel so koj mozam da razgovaram otvoreno no deneska takvi prijateli ne postojat i treba da pazis so da zboras pred lugeto. Zatoa bideki nemozam bas so nikogo da razgovaram otvoreno se custvuvam osamena- ne im vervam na drugarkite bas. Golema usta imaat
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:07
Pa eve ti zbori tuka...nikoj ne te znae i ne moze da te doznae ...zbori kolku ti dusa sama i ne se lazi ni sebe ni drugite i super ke ti bide
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:07
E GLEDAS TUKA MOZES DA RAZGOVARA STO SAKAS
USTITE NI SE BEZPOLEZNI
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:19
Ne, ne sum jas od tie sto nasilno se dopinguvaat so slatki zborcinja polni so cvekjenca i srcenca...ne, ne, ne....toa e edno mnogu obicno cuvstvo, ama jas go narekuvam sostojba, bidejki cuvstvata najcesto imaat minliv karakter, a ova e - sostojba.
mi treba pomos - mi se svrkna tastaturava - kako da si ja vratam kirilicata nazad?
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:20
mikus напиша:
aha
a da ne e toa
ZDRAVO I DOBRO UTRO SONCE , SREKEN SUM STO SUM PAK NA OVA PLANETA? |
ne mi odgovori dali e toa toa?
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:23
da, ti odgovoriv - ne e toa, ne na takov nacin. tesko se objasnuva....
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:24
tesko e?
tesko?
da toa e koga covek ima problem so gravitacijata
togas e tesko
sostojbata se vika
sostojba na povisena gravitacija
togas e problem treba da se sovlada
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:26
Ej aj drug pat koga ke ti nabavljaat roba neka svrtat i do kaj mene
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:31
tesko e ona sto ne e lesno. no toa se za nas relativni nesta...znaes, moze da recam deka taa sostojba e svoeviden - stav, no toa e mnogu kruto, bidejki toa e sostojba koja ima izvesna perspektiva na gledanje na nestata...oh, ako objasnuvam popdrobno pocnuvam da zvucam mnogu ..ratorski, a toa ic ne go sakam....
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:32
ne zvucis malku alegoricno
no inaku e ok
preporaka za denes
edna nasmevka naj naj naj
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:37
isto taka
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:38
so za alegorijata ili nasmevkata?
|
Постирано од: igor_smf
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 15:52
IZLEZI OD DOMA
------------- igor_77
|
Постирано од: mishel
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 23:03
OSAMENOSTA E MOJA STRAVOTNA BOLKA, NO I EDINSTVEN LEK PROTIV NEA!
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 23:19
mikus напиша:
so za alegorijata ili nasmevkata? |
za nasmevkata.alegorija nemase (taka-reci)
|
Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 02:07
so mnogu druzenje-ako se raboti za osamenot na ljuboven plan a na drugarski nisto smo novi poznanstva
------------- http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com
http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion
|
Постирано од: antonijo
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 08:47
samo so vibrator i doma da sedi i pak da ne si sama
|
Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 08:52
Ne dozvoluvam nikogas da me sovlada osamenosta,sekogas si naogjam interesni nesta:shopping,frizer,prosetka niz park,kafence so mili licnosti:)
------------- Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 09:25
[QUOTE=Valerija]Ne dozvoluvam nikogas da me sovlada osamenosta,sekogas si naogjam interesni nesta:shopping,frizer,prosetka niz park,kafence so mili licnosti:)
Ако имаш „мили личности“ (илимити пријатели) значи не си осамена.Она за што ти зборуваш е досада. Осаменоста е чувство на напуштеност, на одвоеност, на неразбирање од страна на светот и сите во него, нешто како на пример „секој си има некој, само јас - никој“.
|
Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 10:12
mara напиша:
Sekoj nekogs se pocustvuval osamen. Nekoj za podolg nekoj za pokratok period. No koga veke si osamen koj e najdobriot nacin da ja sovlads osamenosta
Gi cenam vasite komentari  |
...ima mnogu nacini....eden od niv...seti se na iskrenite prijateli ...javi im se :)
|
Постирано од: natalija
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 10:42
Понекогаш ни милите луѓе, ни пријателите, роднините, родителите, другарите да не набројувам, Не можат да ја надополнат осаменоста во одредени ситуации..
Кога фали едната половина од х причини душата и срцето се осамени, тоа е состојба која не се поминува така лесно..
Не да се журка човек, не да се занимава или чита книга или иде на патување или шопинг или било што..Тоа чувство на празнина, на осаменост ќе се врати за многу кратко време..
Претежно доага како последица на моментална сопстојба на умот или како невозвратена мисла, дело збор итн..
Доколку се открие причината и најде разумното дејство таа ќе помине во исполнетост..
-------------
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 10:58
tocno e
osamenosta e sostojba na umot
ne mnozestvo na edinki okolu tebe
taka da preporaka izlezi vo grad nema znacenje
ili druzi se isto taka
mnogu od nas okruzeni so kup kupista lugje se custvuvat osameni
pa nekogas e dovolno da se sretne so edinka
edna edinstvena
i da imas custvo deka od tolku lugje (eden) nestigas se da dozivees vo zivot
|
Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:05
nekoj chovek nekogash e osamen i sam po svoja vina....togash koga ke bidesh bezobrazen,egois sprema site, koga srceto ke ti bide zlobno i rasipano sigurno vo zivotot ke ostanesh sam...
A za site onie koi se osameni a ne se vo gornava kategorija veruvajte samotijata e samo period koj ke pomine 
-------------
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:06
Така е микуш....
Кога ќе ја имаш таа една единствена единка до себе и кога ќе се разделиш пак има осаменост и упатена мисла кон таа единка..
Понекогаш и таа единка да е тука пак со мисли стремиш према нешто и се јавува тој дел на осаменост..
да се преброди сам делот на состојба осаменост, многу полесно ќе биде исполнетиот дел да го преиначиме веќе во среќа и задоволство..
-------------
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:15
beleg напиша:
nekoj chovek nekogash e osamen i sam po svoja vina....togash koga ke bidesh bezobrazen,egois sprema site, koga srceto ke ti bide zlobno i rasipano sigurno vo zivotot ke ostanesh sam...
A za site onie koi se osameni a ne se vo gornava kategorija veruvajte samotijata e samo period koj ke pomine  |
znaes so kazuva istorijata
takvi gorni sto gi okarakterizira voglavnom se
opkruzeni so isto takvi i si go zivejat zivotot naj naj naj za niv taka da voopsto ne custvuvat samotija
toa sto go kaza nedrzi nitu voda nitu vazduh
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:16
site tie gornite zavrshive na Sv.Elena ili na nekoj drug takov ostrov
-------------
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:19
hahhahahahahhahaahhah
samo Napoleon go znaes kako losko
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:23
osamenosta sekako ima vrska so aktivnosta ....
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:25
Nema vrska so aktivnosta ...bas do tolku ... ama ja rekov veke ... sea ne mi teknue vise sto
|
nema delfin nema
|
Како мислиш Делфи со активноста??
-------------
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:28
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:29
nema nema
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:29
Ај сеа грабнете се како малине деца
Не е цел да се заинатиме и темава да отиде бестрага..
Прашав каква активност и да продолжиме понатаму
-------------
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:34
kako ke kazes
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:36
Pa kazi be delfin kakva aktivnost ti preporacuvas...
Ja vikam sportuvanje i toa zdravo po 2-3 sata u denot
Nema ni da ti tekne na drugo toas bidejki imas nekoja cel u nesto so toa sportot ma koj i da e , i umot ne ti prai zbrchki za toa vreme , a baska koa ke zavrsis umoren si ko kuce , ti se spie.
Ama ova pod uslov da imas volja i da ne si otiden premnogu.
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:40
Jas sum cesto osamena navecer pred da saspijam, togas custvuvam golema potreba za razgovor so nekogo,
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:41
pa mozesh da bidesh na forum i da si muabetish so forumdziite...veruvaj osamenosta ke ja snema
-------------
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:42
Да но сигурно не си арогантна, себична, лоша да би отишла на пуст остров нели??
Осанменоста секој ја чувствува доколку треба, само ретко кој признава нели мара?
-------------
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:43
hmmm ISKRENO bravo... imas resenie... daj broj na nekogo 
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:44
055 856856 866
hot lajn
biraj ja taa crnka vo kozno
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:45
mikus напиша:
055 856856 866
hot lajn
biraj ja taa crnka vo kozno |
hahhahahahaha budala
malce i na sala da udrime ama vidi ne e losa ideja
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:50
mara напиша:
Jas sum cesto osamena navecer pred da saspijam, togas custvuvam golema potreba za razgovor so nekogo, |
ova mi lici na aktivnost ....ete taka...znaci ...ostanuvajki pasiven nema da si pomognes sebesi vo osamenosta ....sekako deka e potrebna nekoja akcija ..koja na nekoj nacin ke te ,,restartira,, ,najcesto e potrebno toa da bide aktivnost koja ti pricinuva krajno zadovolstvo ,za da te opusti , za da go isfrli od tebe ,,ona,, .......mnogu e individualno kakva provokacija nekomu mu e potrebna.....osamenosta e sekako sostojba na umot kako sto i ,,se e vo glavata,, zar ne ,no ovde toa i ne e tema ...
Cuvstvoto na osamenost vo najgolem broj slucai pominuva samo ...duri i nisto da ne prevzemes ,toa e sekako poteskiot nacin , a vo redok broj slucai sootojbata moze i da se vlosi i premine kon drugi polosi formi ....
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:51
Da ti kazam bogami ovde kaj so se naogam mi lici kako na pust ostrov,da sum a za sebicna i arogantna ne sum no sum mnogu custvitelna i dlaboko razmisluvam.
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 11:57
mara напиша:
Da ti kazam bogami ovde kaj so se naogam mi lici kako na pust ostrov,da sum a za sebicna i arogantna ne sum no sum mnogu custvitelna i dlaboko razmisluvam. |
Нормално, секој има чувства емоции и секој размислува..
Можеби поради тие мисли потпагаме во таква состојба на умот, на блага депресија осаменост каде мислиме дека никој ен не разбира..
Но понекогаш тоа се кратки времени моменти, кои и да постојат не смееме да дозволиме да прејдат во тешка депресија..
Осаменоста поради партнер или дел од љубените может да не доведат во ваков момент, но понекогаш е и извор многу непознат за нас..
-------------
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 12:00
Jas ... ja ... sakam mara.
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 12:03
poentata mi bese ..deka me interesira kaj se naodja sigurno ne e u nekoja shuma pa da se oseca taka osameno...se e vo kontekst na temata
znaci kaj si ?
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 12:08
mara напиша:
Da ti kazam bogami ovde kaj so se naogam mi lici kako na pust ostrov,da sum a za sebicna i arogantna ne sum no sum mnogu custvitelna i dlaboko razmisluvam. |
Eve da ti kazam jas ednaska tolku bev otiden u osamenost sto po izbor sto poradi situacija ...tri meseci od doma ne izlegov ...i vidime sea kakov nindza sum 
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 12:08
Зар е битно каде си кога се чувствуваш осамен...Можќеш да бидеш опкружен со најблиските и да ти нај убаво на свет, а сепак да чувствуваш осаменост по некој или нешто.......
-------------
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 12:10
Poarno ne prasuvaj.Samo ke ti odgovoram deka mi nedostiga makedonija posebno mojot grad bt
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 12:10
Zatvoreni ochi?
Da , ako sakash da pojdesh na pat od koj teshko , mnogu teshko mozesh da se vratish.
Potoa
treba shirum da gi otvorish ochite i da ne se lazesh ... da i rechesh
na sudbinata vo momentot : KOJ TE EBE ... jas ke pobedam bez ogled na
se.
E togash ke se pushtish vo zivotot povtorno i ke GRIZESH ,
KE SE BORISH... nekogash ke ti bide teshko , ke sakash da plachesh, ke
gledash kup nepravdi , ke vidish kolku se lugeto bedni, sebicni no so
tek na vreme ke pocnesh da se smeesh na seto toa, i ke vidish kolku e
seto toa BANALNO i kolku ti si bil preoptereten so nepotrebni raboti.
Ke uvidish deka greshkata e vo tebe ne vo drugite i ke pocnesh da se
menuvash , ke uvidish deka moze da bide i poinaku ako ti toa go
POSAKASH.Ke uvidish deka si bil SEBICEN i MRZLIV i srekata si baral da
ti ja dadat drugite , da ti dadat del od sebe a ti da ne im vozvratish
so ista mera , zatoa sto si slab.
Ke navlezesh dlaboko vo sebe
i so sekoj pominat den ke stanuvash se poveke i poveke SILEN , POSILEN
i NAJSILEN ...ponasmean i posreken ...zatoa sto znaesh od kade izvira
silata na covekot...pojaka i od najjakiot neprijatel OSAMENOSTA.
Ke
sfatish poleka poleka deka drugite ne ti ni trebaat tolku silno kako
sto si mislel porano i togash samo togash nestata ke pocnat da se
sluchuvaat samite od sebe.
No, covek mora da se pobedi prvo SEBE
, za da moze da se bori so predizvicite od zivotot . Koga toa ke go
razberesh , zapomni rekov morash da se BORISH, da se stavash vo
situacija da ne bidesh osamen, da i dadesh shansa na srekata da te
pronajde i togash se ke ti se raspostele pred tebe tokmu onaka kako
odsekogash si posakuval.
Nikogash ne ja gubi verbata vo sebe , vo Boga i toj ke ti pomogne PATOT DA TE NAJDE TEBE ne obratno.
STO MISLIS OVA JA TAKA MI DOJDE DA GO IZMISLAM ...SUM GO CITAL OD KNIGI...ne .
Zatoa se moze da se svrti obratno samo ako sakas i veruvas vo sebe.
PS ne e sram niti slabost da e covek osamen slabost e da se laze sebesi!
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 12:15
nindza напиша:
Zatvoreni ochi?
Potoa treba shirum da gi otvorish ochite i da ne se lazesh ... da i rechesh na sudbinata vo momentot : KOJ TE EBE ... jas ke pobedam bez ogled na se.
E togash ke se pushtish vo zivotot povtorno i ke GRIZESH , KE SE BORISH... nekogash ke ti bide teshko , ke sakash da plachesh, ke gledash kup nepravdi , ke vidish kolku se lugeto bedni, sebicni no so tek na vreme ke pocnesh da se smeesh na seto toa, i ke vidish kolku e seto toa BANALNO i kolku ti si bil preoptereten so nepotrebni raboti. Ke uvidish deka greshkata e vo tebe ne vo drugite i ke pocnesh da se menuvash , ke uvidish deka moze da bide i poinaku ako ti toa go POSAKASH.Ke uvidish deka si bil SEBICEN i MRZLIV i srekata si baral da ti ja dadat drugite , da ti dadat del od sebe a ti da ne im vozvratish so ista mera , zatoa sto si slab.
Ke navlezesh dlaboko vo sebe i so sekoj pominat den ke stanuvash se poveke i poveke SILEN , POSILEN i NAJSILEN ...ponasmean i posreken ...zatoa sto znaesh od kade izvira silata na covekot...pojaka i od najjakiot neprijatel OSAMENOSTA.
Ke sfatish poleka poleka deka drugite ne ti ni trebaat tolku silno kako sto si mislel porano i togash samo togash nestata ke pocnat da se sluchuvaat samite od sebe.
No, covek mora da se pobedi prvo SEBE , za da moze da se bori so predizvicite od zivotot . Koga toa ke go razberesh , zapomni rekov morash da se BORISH, da se stavash vo situacija da ne bidesh osamen, da i dadesh shansa na srekata da te pronajde i togash se ke ti se raspostele pred tebe tokmu onaka kako odsekogash si posakuval.
|
Е ВО ОНА СО ЦРВЕНОТО Е СУШТИНАТА 
|
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 12:27
Super e
Vo pravo si taka e
celosno te podrzuvam
|
Постирано од: snegulka
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 14:56
nindza напиша:
Zatvoreni ochi?
|
ова стварно е така,баш ми се допадна и ќе го запамтам зошто ми се случувало да се чувствувам осамена и да се повлечам во себе
------------- http://www.glitter-graphics.com">
|
Постирано од: ^^*Slatki4ka*^^
Датум на внесување: 04.Септември.2006 во 16:40
i mene mi se slucuvalo toa!da se custvuvam poosameno od bilo koga!ama sepak mislam deka se nadminuva osamenosta so borba i nadez i sekako podrska od tvoite najbliski
------------- SIMPLE I'M THE BEST
|
Постирано од: kokomoko81
Датум на внесување: 05.Септември.2006 во 10:44
[QUOTE=nindza] Zatvoreni ochi?
momentalno najdobroto nesto sto go imam procitano na forumov ....bravo
------------- ......
|
Постирано од: Queen Bitch
Датум на внесување: 23.Септември.2006 во 18:44
nindza напиша:
Zatvoreni ochi?
|   nemam zborovi...
------------- Don't wory be happy :)
|
Датум на внесување: 23.Септември.2006 во 18:52
I ja tebe te sakam
na na na na na na na
Ima uste edna opcija da ne si osamen uplati si livce i nerviraj se za kladilnica ...ama znaes kolku eubavo koa nekad i ke dobiesh .........yuuuuuuuuuuuuhuuuuuuuuuuu
|
Постирано од: Queen Bitch
Датум на внесување: 23.Септември.2006 во 19:20
ne sum mnogu dobra vo takvi raboti.steta...
------------- Don't wory be happy :)
|
Постирано од: Dana
Датум на внесување: 24.Септември.2006 во 15:52
kako da se sovlada bolkata? Potesko mi e toa. Osamenosta, zavisi vo koi granici odi, covek mora da se nauci da bide dovolen sam na sebe, i da znae da bide sam so sebe. Prijateli i drustva sekogas ke ima.
------------- Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
Постирано од: Kockar
Датум на внесување: 25.Септември.2006 во 09:16
Taka sto ke im se dade sansa na prijatelstvoto,lubovta,rabotata ....mnogu e lesno...sekogas osamenosta zavisi od vas ...nikogas od drugite :
A za bolkata ..toa e tesko ....moze da se ublazi i na kraj zaboravi...no samo ako ne si sam 
------------- Covek treba postojano da e vluben zatoa ne treba da stapuva vo brak ...O.V.
|
Постирано од: samanta
Датум на внесување: 25.Септември.2006 во 12:09
Moze da bides sam, no ne i osamen.
Dokolku osamenosta se odnesuva na nemanje partner, dokolku gledame na
partnerot kako na spas od samite sebesi ili od problemite (realni ili
izmisleni) togas normalno ke bide da se cuvtvuvame osameni. Togas koga
ke vidis deka nikoj ne postoi za nas da ne spasuva, i koga ke najdes
partner moze pak da si osamen, zasto prvo takvata licnost ne se
zadovolna so samata sebe, ne si e dovolna samata na sebe i ne znae sto
da pravi samata so sebe. Mene licno mi bese ubavo odreden perio da
bidam sama, posle prekin na edna dolga vrska, no ne bev voopsto
osamena, zasto toj period mozev da posvetam na samata sebe, da
razmislam navistina sto sakam od zivotot i kako da go postignam toa.
Toa sto bev sama me napravi nezavisna i vidov deka samata mozam da se
grizam za sebe, i deka ne sum tolku slaba kako sto si mislev. Vo
momentite na samotija (ne mora da znaci i osamenost) mozes da
otkries skapoceni kvaliteti kaj sebe i neverojatna sila, koja ke
te napravi posreken i poispolnet togas koga ke najdes partner podocna..
Izborot da bidam sama odredeno vreme bese eden od najdobrite izbori vo mojot zivot..
Zatoa ne ocajuvajte, i samotijata ima svoi dobri strani.....
Sekogas ima sto da pravis i nikogas nema da bides osamen/a ako resis, zatoa zatvoranjeto doma ne e resenie.
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2006 во 21:36
samanta напиша:
Izborot da bidam sama odredeno vreme bese eden od najdobrite izbori vo mojot zivot..
Sekogas ima sto da pravis i nikogas nema da bides osamen/a ako resis, zatoa zatvoranjeto doma ne e resenie.
|
Ubavo kazano
|
Постирано од: Betty
Датум на внесување: 12.Октомври.2006 во 21:44
so nekakva zanimacija se razbira .......
------------- Vistinskiot prijatel e onoj koj te drzi za raka a ti go dopira srceto
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2006 во 21:45
Betty напиша:
so nekakva zanimacija se razbira .......
|
Priznaj deka ne ni citash tugi postovi...ili deka citash samo poslednata poraka i se ke ti bide prosteno...i nema veke da bidesh osamena 
|
Постирано од: Torn
Датум на внесување: 12.Ноември.2006 во 17:48
nindza напиша:
samanta напиша:
Moze da bides sam, no ne i osamen. Dokolku osamenosta se odnesuva na nemanje partner, dokolku gledame na partnerot kako na spas od samite sebesi ili od problemite (realni ili izmisleni) togas normalno ke bide da se cuvtvuvame osameni. Togas koga ke vidis deka nikoj ne postoi za nas da ne spasuva, i koga ke najdes partner moze pak da si osamen, zasto prvo takvata licnost ne se zadovolna so samata sebe, ne si e dovolna samata na sebe i ne znae sto da pravi samata so sebe. Mene licno mi bese ubavo odreden perio da bidam sama, posle prekin na edna dolga vrska, no ne bev voopsto osamena, zasto toj period mozev da posvetam na samata sebe, da razmislam navistina sto sakam od zivotot i kako da go postignam toa. Toa sto bev sama me napravi nezavisna i vidov deka samata mozam da se grizam za sebe, i deka ne sum tolku slaba kako sto si mislev. Vo momentite na samotija (ne mora da znaci i osamenost) mozes da otkries skapoceni kvaliteti kaj sebe i neverojatna sila, koja ke te napravi posreken i poispolnet togas koga ke najdes partner podocna.. Izborot da bidam sama odredeno vreme bese eden od najdobrite izbori vo mojot zivot.. Zatoa ne ocajuvajte, i samotijata ima svoi dobri strani..... Sekogas ima sto da pravis i nikogas nema da bides osamen/a ako resis, zatoa zatvoranjeto doma ne e resenie.
|
Ubavo kazano
|
I believe the children are our are future Teach them well and let them lead the way Show them all the beauty they possess inside Give them a sense of pride to make it easier Let the children's laughter remind us how we used to be Everybody searching for a hero People need someone to look up to I never found anyone to fulfill my needs A lonely place to be So I learned to depend on me
I decided long ago, never to walk in anyone's shadows If I fail, if I succeed At least I live as I believe No matter what they take from me They can't take away my dignity Because the greatest love of all Is happening to me I found the greatest love of all Inside of me The greatest love of all Is easy to achieve Learning to love yourself It is the greatest love of all
I believe the children are our future Teach them well and let them lead the way Show them all the beauty they possess inside Give them a sense of pride to make it easier Let the children's laughter remind us how we used to be
And if by chance, that special place That you've been dreaming of Leads you to a lonely place Find your strength in love
Pozdrav
|
Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 13.Ноември.2006 во 14:04
samanta напиша:
|

------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 27.Март.2007 во 11:03
да си купите куче или мачка, идете на аеробик, земете куп книги , куп филмови...направете да ви биде интересно и без маж ...
-------------
|
|