Цитати
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=25273
Датум на принтање: 18.Јуни.2025 во 12:48 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Цитати
Постирано од: Messenger
Наслов: Цитати
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 14:00
Temava e otvorena kako mesto za cititati od makedonci i lugje od drugi nacionalnosti koi znachat neshto za nasheto politichko sekojdneie.
Ако убиваш од задоволство, тогаш си патолошки тип, ако убиваш за пари тогаш си платеник, ако убиваш поради двете, тогаш си војник на НАТО во Авганистан. Мирослав Лазански, воен аналитичар
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Коментари:
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 14:22
"Nuzhnost" e izgovor za sekoj atak nad chovekovata sloboda. Toa e argumentot na tiranite, toa e kredoto na robovite. William Pitt
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 14:32
Najednostavno kazhano, ne mozhe da postoi narodno vladeenje (demokratija) bez vrednuvanje na vladata. Charles Derber
|
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 14:39
Koga ednash kje se uvidat nekoi raboti, povekje ne mozhat da se odvidat i sekoe natamoshno nivno nesogleduvanje vo sushtina e samo politichki akt na sogleduvanje. Arundhati Roy
|
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 14:45
Onie koi se otkazhuvaat od osnovnite chovekovi slobodi za steknuvanje privremena sigurnost, ne zasluzhuvaat nitu sloboda, nitu sigurnost. Ben Franklin
|
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 14:48
Slobodata e krevka i treba da se zashtituva. Da se zhrtvuva, znachi da se predade. Germaine Greer
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 16:45
Messenger напиша:
Temava e otvorena kako mesto za cititati od makedonci i lugje od drugi nacionalnosti koi znachat neshto za nasheto politichko sekojdneie.
Ако убиваш од задоволство, тогаш си патолошки тип, ако убиваш за пари тогаш си платеник, ако убиваш поради двете, тогаш си војник на НАТО во Авганистан. Мирослав Лазански, воен аналитичар
| koj be ubiva od zadovolstvo tamu?!
...osven ako ne prakjaat sê samo patoloshki tipovi .
...ovoj izgleda ja zgreshil profesijata ,..valjda kako analitichar na psihata bi imal pogolem uspeh .
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 19:24
ај бе брза престани да ги спамуваш сите теми, алоооооо админи што правите бе, секоја тема ја уништува
------------- "Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 19:31
Па си искоментирал за коментарот....
Мислам дека е дозволено 
Или само ќе лепиме тука коментари кој што рекол, без да се анализира кажаното?
А може и само за коментари ја отворил колегата? Ќе се изјасни во секо случај...
------------- I'm out bcz of pathetic around here
|
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 22:30
Temata ja otvoriv kako mesto na koe kje citirame javni makedonski lichnosti od nasheto sovremenie ili od nekoi drugi koi imaat bezvremenska vrednost, osobeno vazhni za nashive moderni vreminja.
Sega, dali da se komentira na niv... pa ne bi stavil zabrana na toa dokolku toa e izdrzhano, dava druga perspektiva na citatot... ne samo da se istrese neshto vo pominuvanje.
Chlenovite, moderatorite i adminite neka primenuvaat diskrecija vo postiranjeto i restrikcijata na komentarite za da ne se stori ovaa tema kontejner za otpadoci.
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 23:04
"Народот секогаш е во право, дури и кога греши"
Црвенковски Бранко
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 23:15
Име со двојна употреба може да го реши проблемот
Ангелика Беер, претседател на Комитетот за безбедност на Европскиот парламент
|
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 23:30
Jas pretpochitam sloboda so opasnosti namesto mir so robstvo. Jean Jaqueas Rousseau
|
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 23:31
Rob e onoj shto ochekuva nekoj drug da go oslobodi. Rosellen Brown
|
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 23:38
Site zhivotni se ramnopravni, ama nekoi se poramnopravni od drugite. George Orwell
|
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 23:43
Jas sum Koka Kola za vas. Amdi Bajram
|
Датум на внесување: 15.Декември.2011 во 23:49
103.5 % ! (ili kolku vekje beshe)
....deka e!
-od istiot ciganski ''biser''
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 17.Декември.2011 во 05:47
На Македонците и на Македонија им требаат убави и среќни мисли
ЕЛЕНА МАРТИНОВСКА, ДИРЕКТОР НА ВИНЕР ЛАЈФ
|
Датум на внесување: 17.Декември.2011 во 15:16
емил напиша:
На Македонците и на Македонија им требаат убави и среќни мисли
ЕЛЕНА МАРТИНОВСКА, ДИРЕКТОР НА ВИНЕР ЛАЈФ |
Каква улога во политичкото секојдневие има оваа Елена 
Messenger напиша:
Temava e otvorena kako mesto za cititati od makedonci i lugje od drugi nacionalnosti koi znachat neshto za nasheto politichko sekojdneie. |
|
Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 17.Декември.2011 во 16:04
Прашањето за името ќе го решиме со разумен компромис.
Хорхе Иванов, претседател на Р.М.
|
Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 17.Декември.2011 во 17:16
Згрешивме што и го препуштивме Балканот на ЕУ ! Курт Волкер, поранешен американски амбасадор во НАТО
-------------
|
Постирано од: Феникс
Датум на внесување: 18.Декември.2011 во 22:32
Без оглед на величината и богатството, без оглед на тоа како е прифатена, дали е напаѓана или оспорувана, Република Македонија ни е една и единствена татковина. Ние немаме друга татковина. Затоа мораме да ја чуваме, да ја градиме и да се бориме за неа.
Киро Глигоров
------------- ...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 10:24
I have a dream
.............Martin Luther King
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 12:59
В'ТЕВМЕ, В'ТЕВМЕ.....
Груевски Никола
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 13:05
Ninja 35 напиша:
В'ТЕВМЕ, В'ТЕВМЕ.....
Груевски Никола
|
ova ic ne e interesno, ne znae covek kakov moze da se rodi..i sto moze da go snajde...
eden drugar mi kazuvase kako eden komsija negov celo vreme duri bil mal go zafrkaval oti ne mozel da ja kazi bukvata R....
i na komsijata mu se rodi kerka koja porasna golema i seuste ne moze da ja kaze bukvata...a drugarot si zboruva naj normalno...za toa... 
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 13:17
во право си Мај Веј ,но според цитираното (напишаното) од Нинџата нестанува збор за буквата Р ,а за една друга буква која ја нема во македонската азбука. И сепак непостој буква(звук) која да се напише наместо Р во говорот на Груевски. Т.е. цитатот на Нинџа е несериозен
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 15:16
Epa bidete vie dvajca seriozni, stom jas ne sum i pisete nesto pametno... Jas od doticniot politicar sum ja zapamtil samo ovaa misla sto ja napisav...se drugo od nego mi e veter i magla...pa povelete pisete nesto...
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 15:18
Па Нинџа сакал да пише 
вРтевме вРтевме...
и кога не можиш да кажеш РРРРРРРРРР
иде в`тевме 
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 15:34
А дали може сладолед на стап со волна? Марјан Ристески, градоначалник на Прилеп, ѝ одговара на колешка од локалната самоуправа која на свеченост побарала парче торта.
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 15:43
емил напиша:
во право си Мај Веј ,но според цитираното (напишаното) од Нинџата нестанува збор за буквата Р ,а за една друга буква која ја нема во македонската азбука. И сепак непостој буква(звук) која да се напише наместо Р во говорот на Груевски. Т.е. цитатот на Нинџа е несериозен |
навистина Емил??? ај раскажи ми која е таа буква која ја нема во нашата азбука а треба да стои кај апострофот на Нинџа...баш ме интересира...  
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 15:53
ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ
демек Нинџа е напишал вътиме,вътиме и од таму испада глупо
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 15:54
А што значи тој збор
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 15:57
Ништо не значи,нема превод .
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 16:00
Па како сакал да каже ако ништо не значи
Сакам кажам, не знам речам 
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 16:10
Emil sto ja iskommplicira tolku rabotata.. .
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 16:26
емил напиша:
ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ
демек Нинџа е напишал вътиме,вътиме и од таму испада глупо |
паааа демек и твоево не ми испаѓа баш паметно...
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 16:28
zenmaster напиша:
А дали може сладолед на стап со волна? Марјан Ристески, градоначалник на Прилеп, ѝ одговара на колешка од локалната самоуправа која на свеченост побарала парче торта.
|
наравоучение ако случајно дојдете во Прилеп,ни под разно не барајте торта...посебно ако во близина ви е градоначалникот од кај ти текна бе Зен на волнениов сладолед
|
Датум на внесување: 25.Декември.2011 во 16:26
САД нема да поддржат прекин на преговорите меѓу Македонија и Грција Пол Волтерс, амбасадор на САД во Македонија
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2012 во 14:05
Меѓународната заедница му даде легитимитет на барањето на Грција не за
промена на името Македонија, туку за промена на народот, на неговиот
јазик, на неговата историја... едноставно на барањето да нè снема.
Александар Дамовски
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2012 во 00:14
-Нема ништо поуспешно од успех Ѓорге Иванов(по повод 5то место во ракомет)
|
Датум на внесување: 19.Февруари.2012 во 16:40
Грција ја блокира Македонија од митолошки причини! Никола Попоски, министер за надворешни работи......
-------------
|
Датум на внесување: 19.Февруари.2012 во 20:09
Ние ќе докажеме дека
сме достојни за ЕУ, кога приемот таму ќе стане само формалност. А ти, сам
направи си го животот европски. Биди Данец овде, зошто да не? Или сакаш да си
седиш и да земаш 14 плати, плус бонуси, како Грците? Такво нешто нема нас да ни
се случи. Македонија не е Грција, и ние нема да добиеме попуст никогаш. Ако
сакаш во Европа, не ме викај мене евроскептик, туку прави го она што е добро,
преземај ги стандардите од таму. Тоа го бара
Европа, а не сервилност. Гледате ли во што е проблемот на Грција, и како
реагираат Германците? Ти може да дигнеш два прста во Парлементот и да усвоиш
закон, меѓутоа каде ти е имплементацијата? Ако само збориш за реформи, а во
пракса никаде ги нема, не си добар за Европа.
Мирка Велиновска
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2012 во 07:15
Не доаѓам во Скопје со нови предлози, туку со намера за изнаоѓање начин за забрзување на преговорите за решавање на ова прашање колку што е можно побрзо бидејќи го засега регионот и светската безбедност, изјави специјалниот пратеник на Генералниот секретар на Обединетите нации за прашањето за името
амбасадорот Метју Нимиц
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2012 во 13:46
Грција има проблем со нашето име, а не ние. Ние знаеме кои сме и што сме, изјави претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов.
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2012 во 14:29
...kakov problem be, ima grcija so tvoeto ime ,..koga poradi ''nejziniot problem'' ti patish?!
...ustvari,...ti be,..voopshto i ne patish !!
....toa i slepec moze da go vidi tuku, ...edinstven patalec e ...tvojot narod!
...a, bash te zabole i tebe i drugite okolu tebe ...za nego !
|
Датум на внесување: 24.Февруари.2012 во 06:36
Не сум оптимист за статусот на Србија за членство во ЕУ, но правам се за да го добиеме Борис Тадиќ, претседател на Србија
|
Датум на внесување: 01.Април.2012 во 09:37
Сакам секому кому сум му згрешил да се извинам, и да побарам прошка, иако, длабоко во мене сум свесен дека работам со исправни цели и сакам да постигнам најдобро за сите граѓани и за целата држава. Сепак, човек што толку многу работи не може да не згреши
Никола Груевски премиер на РМ
-------------
|
Датум на внесување: 01.Април.2012 во 15:47
...ma, ni Jordan ne go mie toj chovek,...toj pati od dlaboko licemerie i lazenje ,...a , se znae deka koj laze i.....drugo pravi !
brza,... nekoj si chlen na Idividi forum
|
Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 01.Април.2012 во 16:18
-Сакам остатокот од животот да го поминам мирно. Како што веќе знаете јас сум пензионер и планирам така да живеам. Од мои лични причини решив да се повлечам од СДСМ и општо од политиката. Да го оставиме светот на помладите.
 | Бранко Црвенковски |
|
------------- На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент: Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 05.Април.2012 во 00:03
„Можеби ќе беше во ред ако предложевме амандман за прогласување државен празник 50 години од раѓањето на Бранко Црвенковски. А јас ќе ве замолам вие да побарате од Црвенковски виски и малку кокаин, за да прославиме подобро“ Кузмановска Бети-Буп !.
..која патем си живее-ла во Скопје и појма нема женската што и прави и како битисува мажот и ..во Кочани.
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Датум на внесување: 05.Април.2012 во 00:09
„Ако живееш за другите мислења, тогаш си мртов“ ...Карлос Слим,на средбата со најбогатите Македонци во Охрид.
|
Датум на внесување: 05.Април.2012 во 23:27
Европските субвенции се корупциски систем Вацлав Клаус, претседател на Чешка
-------------
|
Датум на внесување: 10.Април.2012 во 22:57
„Да поставиш споменик на Симеон Радев, автор на „ Градителите на современа Бугарија“, а не на „Градителите на современа Македонија“, долгогодишен дипломат во бугарското, а не во македонското министерство за надворешни работи, може да значи само едно: дека тивко Македонците признаваат дека се Бугари и дека нивното МНР е филијала на бугарското МНР“-
изјава од екс- министерот за дијаспора во Бугарија, Божидар Димитров
|
Датум на внесување: 13.Април.2012 во 01:05
- Парадоксот е тоа што од аспект на сопствениот атеизам, некои се обидуваат да ја злоупотребат науката и произволно да создаваат тези. Трезвената и објективна наука, напротив, секогаш ги докажува постоењето на бога и неговото пројавување. Ќе наведам неколку научници, како Исак Њутн, Алберт Ајнштајн, Никола Коперник, Никола Тесла и други - објаснува Бобан Митевски од кабинетот на поглаварот на Македонската православна црква-ОА.
|
Датум на внесување: 28.Април.2012 во 06:03
Македонија ги исполни критериумите клучни за членство во НАТО и придонесува за регионалната и светската безбедност Тина Кајданов, заменик-државен секретар во американскиот Стејт департмент браво 
-------------
|
Датум на внесување: 05.Мај.2012 во 23:19
НЕ СЕ СИТЕ МУСЛИМАНИ ТЕРОРИСТИ...АМА СИТЕ ТЕРОРИСТИ СЕ МУСЛИМАНИ....
Врска немам кој го рекол ова....ама алал да му е... 
|
Датум на внесување: 06.Мај.2012 во 01:46
koj i da rekol ...toj nema vrska.
muslimanite ne go ''izmislile'', tuku ushte pred pola vek se rodil vo germanija ,...britanija ,...shpanija...,
...i shto beshe onoj mekvej shto im ja butna zgradata na FBI vo ...oklahoma siti 1995?
...iako navistina, na muslimanive im se ''pogodi'' ko saliven .
|
Датум на внесување: 15.Мај.2012 во 00:02
"Политиката е уметност на барање проблеми, откривање дали тие постојат или не, давање на погрешна дијагноза за нив и употребување на погрешен лек за истите." Ернест Бен
|
Датум на внесување: 16.Мај.2012 во 19:46
„Припаѓам према црнците”!
Амди Бајрам
|
Постирано од: pHp
Датум на внесување: 17.Мај.2012 во 09:57
Messenger напиша:
„Припаѓам према црнците”!
Амди Бајрам |
------------- Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
Датум на внесување: 29.Мај.2012 во 22:26
Има две личности што нè поврзуваат нас со Рим, една е светите Кирил и Методиј а втората е Мајка Тереза.
Никола Груевски, во обраќањето кон папата Бенедикт XVI , 26.05.12.
|
Датум на внесување: 29.Мај.2012 во 22:27
Врз хумусот на традицијата преродбата произведе културен модел во кој е многу паметно, општествено и политички опортуно, човекот да се се враќа во статусот на свиња. Спремен сум да се обложам дека министерот не би стрелал во голиот газ на кумот ако кумот или жена му под него најдат начин да му соопштат дека тие не се ебат, дека не го ебат ниту него, туку дека ја ебат Грција.
Бранко Тричковски, „Глобус“, 22.05.12.
|
Датум на внесување: 29.Мај.2012 во 23:07
zenmaster напиша:
Има две личности што нè поврзуваат нас со Рим, една е светите Кирил и Методиј а втората е Мајка Тереза.
Никола Груевски, во обраќањето кон папата Бенедикт XVI , 26.05.12.
|
да бе, сум го заборавил ова...ебати неписмениот.... 
|
Датум на внесување: 06.Јуни.2012 во 18:58
Секој кој во животот ќе се појави на телевизија и тројца ќе му кажат дека убаво изгледа на телевизија мисли дека е Бранко Црвенковски.
Никола Ѓорѓиев, познат како Командант Коки
|
Датум на внесување: 07.Јули.2012 во 00:50
Името Северна Македонија за нашата држава не е ништо лошо и катастрофално по ниту едно прашање за Македонија, вели во изјава за бугарската телевизија БНТ, лидерот на ВМРО-НП и поранешен премиер Љубчо Георгиевски.....
...а јас ќе додадам .....дека не треба периодот од 20 години транзиција приватизација и самостојност на државава како и спорот за името со Грците да го сметаме и припишуваме на сите влади и владетели како неуспешен,затоа што очигледно има-ло политиканти кои еве без со срам и перде веќе си кажуваат за своите заложби и интереси и кои го кочеле секој процес и напредок..на секое поле.
Срам и арам нека му е.А и на нас...слепци невидени!.
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 07.Јули.2012 во 00:53
Политиката е уметност на барање проблеми, откривање дали тие
постојат или не, давање на погрешна дијагноза за нив и употребување на
погрешен лек за истите.
Ернест Бен
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 18.Јули.2012 во 21:36
Политичко тројство - во името на Бранко, Љубчо и светиот Тачи Антонио Милошоски, пратеник на ВМРО-ДПМНЕ
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 19.Јули.2012 во 02:16
„Шо е ова 50 бре, што не напишете зелен бран бе?“ „Ама е*и го знакот сеа кога ти кажувам“
- Коце Трајановски - градоначалник на Скопје
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Датум на внесување: 22.Јули.2012 во 00:50
Сметам дека оваа власт ќе остане запаметена по значителната реконструкција и изградба на градот како ниедна досега во изминатите години од Втората светска војна и како ниедна уште следните 50 години. Скопје последен пат интензивно се градеше по земјотресот, и тоа заврши пред 40 години. Толку време (40 години) ниеден објект финансиран од државата не е изграден. Ако продолжиме да се однесуваме така, според аргументите на опозицијата, можеби ќе треба да чекаме втор земјотрес (не дај боже) за Скопје повторно да го градиме....Владимир Тодоровиќ.
..не се секирај,не за 50,засекогаш ќе Ве таметат и сегашниве и идните генерации.
|
Датум на внесување: 22.Јули.2012 во 23:53
„Ме прашаа зошто инвестираме во Македонија, а не во растечките земји во светот како Индија и Кина. Па токму Македонија е еден од тие растечки центри."
Филип Ванхол, директорот на белгиската компанија „Ван Хол“
|
Постирано од: Klara-D
Датум на внесување: 21.Август.2012 во 13:40
Шо прај дијаспората во лето во Македонија? - Забите-
Огнен К. од Прилеп
|
Постирано од: d4 b3
Датум на внесување: 03.Октомври.2012 во 19:23
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=55F42F9DB748A947ABC54E91BA614C62
verag, 01.10.2012 17:52:33За
срадањата на Евреите ми раскажуваше мајка ми, бидејќи живеела близу до
Монополот и гледала како Бугарсјите фашисти ги носат таму. Селало,
многу и било жал за нив.
Добре де, дарк О така и така сценарист оти не вкара во сценариот моментум како 20-30 македонски девизии и бригади го атакуваат стадиумот и потоа ослободуваат евреиите Малце хепи енд
доста со финали како од бразилските серии
------------- Go ahed be! Mejk maj dej!
|
Постирано од: d4 b3
Датум на внесување: 07.Октомври.2012 во 12:21
http://www.time.mk/read/d95e0a6779/4c04a6257d/index.html
Иванов: Однесувајте со кон другите како што сакате тие да се однесуваат кон вас
убу
но мора да потсетиме дека сечие трпение може да има крај кога ќе го види
скаменетото братско срце без љубов и разбирање, кога на дело се гледа
непоколебливата неразумност и тврдата решеност на другиот по секоја цена
да остане во својот егоизам и надменост - рече тој.
е мора да се потсетите
------------- Go ahed be! Mejk maj dej!
|
Датум на внесување: 27.Декември.2012 во 00:16
"Ако на овој начин ја продолжите конфронтацијата во државата, не ја исклучувајте можноста од меѓусебни жртви. Потоа, се разбира, не ќе ви остане ништо друго, освен како Понтиј Пилат да си ги миете рацете од одговорноста за жртвите, префрлувајки си ја меѓусебно вината. од Петар Гошев ,упатена кон денешниот премиер Груевски.
...треба ли за оваа забелешка да се обвинува Гошев ?.
|
Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 27.Декември.2012 во 06:50
zagor напиша:
"Ако на овој начин ја продолжите конфронтацијата во државата, не ја исклучувајте можноста од меѓусебни жртви. Потоа, се разбира, не ќе ви остане ништо друго, освен како Понтиј Пилат да си ги миете рацете од одговорноста за жртвите, префрлувајки си ја меѓусебно вината. од Петар Гошев ,упатена кон денешниот премиер Груевски.
...треба ли за оваа забелешка да се обвинува Гошев ?. |
апсолутно, зашто конфронтацијата не ја започна власта, ама перо е стара комуњара, не може он ни против ро***иот да оди, истиот тој кој му ја зема партијата пред 2 децении и го избрка од неа.
тој си е со таква идеологија задоен, комуњарска а они не се задеваат меѓу себе!!
------------- "Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 28.Декември.2012 во 03:15
Zeksi71 напиша:
zagor напиша:
...треба ли за оваа забелешка да се обвинува Гошев ?. |
апсолутно, зашто конфронтацијата не ја започна власта, ама перо е стара комуњара, не може он ни против ро***иот да оди, истиот тој кој му ја зема партијата пред 2 децении и го избрка од неа.
тој си е со таква идеологија задоен, комуњарска а они не се задеваат меѓу себе!! |
Од комунизмот си произлегол и ти како продукт на тоа време...
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Датум на внесување: 01.Јануари.2013 во 23:00
Бесими: Македонските мировници се извозници на мирот
Внимателно со извозот,да не останеме ние без ..мир.
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 02.Јануари.2013 во 10:31
Ова повеќе му доаѓа како прашање/одговор ама добар е и за цитат
http://www.mkd.mk/84148/komentar/shto-pravi-bugarin-vo-makedonski-muzej/" rel="nofollow - Што прави Бугарин во македонски музеј? Краде историја!
-------------
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2013 во 04:03
ИЗЈАВА НА ДЕНОТ Менувам новинарска за собраниска бојкот-плата! статус на Фејсбук
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2013 во 18:35
Ве молам држете се за темата "Цитати". За коментари, реплики, преписки и подолги текстови користете ги другите соодветни теми.
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2013 во 18:38
"Моето мислење е дека штом не учествуваме на избори, тогаш тие нема да се одржат. Како може ВМРО-ДПМНЕ сами да организираат избори и само тие да учествуваат во нив. Тоа е невозможно!"
Александар Петрески, градоначалник на Охрид.
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2013 во 23:35
...доколку ДПА ги победи ДУИ на локалните избори, макар и со еден глас повеќе, ќе бара распишување на предвремени парламентарни избори!....Тачи,нашиот. ....така е,ако изгуби,а ќе изгуби,ќе го смени БЦ на улица.
|
Датум на внесување: 09.Март.2013 во 23:10
“Нема да може Бранко ни во болница да го состави Камиловски по изборите“, рече Бајрам.
|
Датум на внесување: 09.Март.2013 во 23:13
zagor напиша:
“Нема да може Бранко ни во болница да го состави Камиловски по изборите“, рече Бајрам.
|
 Тоа ќе биде најцитираната реченица од сиот митинг. 
Уште еден Бајрамов бисер. 
|
Датум на внесување: 11.Март.2013 во 22:55
Датум на внесување: 11.Март.2013 во 23:01
И ова ме изнасмеа. 
Сега, кога човек ќе прочита кои се плановите за да стане Бардовци туристичка атракција, станува појасно за што се работи, но за сите нас, за кои Бардовци претставува синоним за нешто сосем друго, вака прочитаната реченица навистина звучи како добра шега! 
|
Датум на внесување: 11.Март.2013 во 23:51
самите избори со се кампања ни се цепки,не само изјавите.
|
Датум на внесување: 19.Март.2013 во 22:26
Messenger напиша:
И ова ме изнасмеа. 
Сега, кога човек ќе прочита кои се плановите за да стане Бардовци туристичка атракција, станува појасно за што се работи, но за сите нас, за кои Бардовци претставува синоним за нешто сосем друго, вака прочитаната реченица навистина звучи како добра шега! 
|
...за сите нас?...а што програма е таа?.ако мислиш на таа што и јас,тогаш навистина треба да се реновира..прошири...надгади...да се направи енергетско-ефикасна и политички моќна..макар и со помош од Владата,значи со средства на сите,безмалку идни партиципиенти на услугите у убавините на тој "туристички центар"...или со еден збор..ШИРУМ ДА ГИ ОТВОРИ ВРАТИТЕ ЗА ВЛЕЗ... без прадрасуди и табуа.
|
Постирано од: Alekxandar
Датум на внесување: 19.Март.2013 во 23:14
Ќе ти дадат убаво кошулче- бело Хуго Бос само однопаку му се ракавчината ама ке бидиш шизик шо би рекле - Bardovci Mother f**ker. Бесплатна лежалка,Валиум,Лексилиум,Тродон - за добра журка. Резидент Ди Џеј ке биди - Веле нервното кој е познат во светски размери,а жени/мажи какви сакаш.... арни ,палу арни ,ептеен неарни. Јаг од нула ке го започни Бардовци и ке му го смени името во Вавилон сити наредниот мандат.
|
Датум на внесување: 19.Март.2013 во 23:31
за мене кошулче брендирано....ma dam PEPI ..со пруги.Гарант и таа е таму..
|
|