Како ве запроси сопругот
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=24664
Датум на принтање: 09.Мај.2025 во 00:18 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Како ве запроси сопругот
Постирано од: BlaCk- GiRl
Наслов: Како ве запроси сопругот
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 01:45
Коментари:
Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 01:50
hmm..mi se svigja temava...
uste ne me zaprosile
a tebe Black
------------- Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 01:54
Jas ne rabotam na crno ( black ) ama ...mene me zaprosi nevestat....Jas mlad zelen ....ME IZLAZAAAAAAAAA
------------- Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 01:55
abeee kumeeee
ako ja fatam taa nevestata.... nekoja sto znae sto izbira a 
------------- Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 01:56
A ...Vas lepoto kako ve zaprosija
------------- Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 01:57
eee...... da znaes samo
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 01:59
BellaGrandma напиша:
eee...... da znaes samo
|
Bas bi sakal da znam ...Za naredna ( ne mnogu daleku ) prilika
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 02:03
eee.....ke doznaes
koga ke me zaprosat
do togas mozam samo da kazam kako sakam da me zaprosat
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 02:04
многу е лошо кога си во очекување на таа работа како на пример јас :(
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 02:06
BlaCk- GiRl напиша:
многу е лошо кога си во очекување на таа работа како на пример јас :(  |
A i ti black ..ocekuvas ......Da ti olesnam jas ako sakas
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 02:07
BlaCk- GiRl напиша:
многу е лошо кога си во очекување на таа работа како на пример јас :(  |
E aj kazi mi kako ..ocekuvas.,,,da ocekuvam i jas
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 02:14
да ти кажам ни јас сама незнам што очекувам дечково мој додуше си е многу наклонет на романтиката не е некоја ладна особа па да очекувам една вечера во ресторан со серенади итн па очетувам нешто специјално
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 02:18
koj ceka , velat ke doceka.....ednas i jas taka cekav avtobus ...i dojde
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 02:20
eee... i jas ke ocekuvam....a moze ke mu dadam nekoj predlog tuka....neoficijalno
rano mi e mene....ke si cekam uste 2-3 godinki...moze i poveke
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 02:23
баш така лаки бу, него кога веќе станува збор за запросување не е на одмет да го кажеш твоето искуство во тоа
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 02:33
kumot nas.... zenata go zaprosi
opasna e
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 02:38
па на денешно време све можеш да очекуваш... што те чуди
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 02:45
da go zaprosam jas mojot
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 03:01
ако нема абер за таа тогаш преиди ти на тој чекор имам една другарка која го стори истото но во овој случај не се работеше за брак него за цимер во нејзината соба...
типката си имаше во глава да ја избрка нејзината цимерка која бесрамно секојдневно ја крадеше и да си го земе така кажано нејзиниот принц со кој скоро влезе во врска отиде во златара си побара црвено плишано кутивце за прстен и му предложи коктел во блискиот кафиц покрај студенскиот дом во кој секоја вечер крчаше од студенти следуваше клекнување на колена и следуваше ... сакаш ли да бидеш мој цимер... во кутивчето беше ставен клучот од собата хахахаххаха типот уште некажано се здрви којзне какви мисли му дошле во главата
|
Постирано од: panter123
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 05:04
BellaGrandma напиша:
da go zaprosam jas mojot
|
Dokolku prviot poteg ne go napravi "kavalerot" togas zosto ne bi go napravila ti.
Denes devojkite se se poveke emancipirani, educirani, poslobodni se vo sekoj pogled, golem broj predlozi, inicijativi doagjaat od nivna strana.
Dokolku imas nekoja originalna nesekojdnevna ideja zosto da ne ja realiziras, koga ke smetas deka e vistinsko vreme i mesto za toa.
|
Постирано од: Klara-D
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 09:36
Prosidbata
Ne bi sakala da bide koj znae sto
samo nekolku slatki i iskreni zborovi....
na primer
Te sakam ,
Sakam zaedno da go mineme ostatokot od zivotot...
Posakuvam da si samo moja cel zivot i jas samo tvoj...... i. sl. 
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 10:16
Јас не сакам клишеа,сакам на негов оригинален начин и во момент кога најмалку очекувам такво нешто....тука лежи возбудата на чинот.
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Постирано од: viktorija123
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 12:16
Mozhe da se sluchi, da te zaprosi i koga toj najmalku ochekuva
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 12:17
nebiten mal moment , veruvajte
------------- vivi
|
Постирано од: Kali
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 12:38
Ај да видиме, која би паднала на ова....
http://www.youtube.com/watch?v=W9qzs50SqrM - http://www.youtube.com/watch?v=W9qzs50SqrM
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 18:40
a sto bi rekle na ova ? :))))
http://motika.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=24445%3A2011-05-19-07-40-26&catid=8%3A2011-03-26-19-23-19&Itemid=23
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 22:11
panter123 напиша:
BellaGrandma напиша:
da go zaprosam jas mojot
|
Dokolku prviot poteg ne go napravi "kavalerot" togas zosto ne bi go napravila ti.
Denes devojkite se se poveke emancipirani, educirani, poslobodni se vo sekoj pogled, golem broj predlozi, inicijativi doagjaat od nivna strana.
Dokolku imas nekoja originalna nesekojdnevna ideja zosto da ne ja realiziras, koga ke smetas deka e vistinsko vreme i mesto za toa. |
aaa ke poceka za taa rabota brakot e seriozna rabota...taka da...imam vreme
BlaCk- GiRl напиша:
a sto bi rekle na ova ? :))))
http://motika.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=24445%3A2011-05-19-07-40-26&catid=8%3A2011-03-26-19-23-19&Itemid=23 |
ova ne mi se dopagja zatoa sto ne sakam cek svet da me znae...pa mnogu im e gajle na drugite kako me zaprosile...sakam jas i ljubovta....sami
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 01.Јули.2011 во 00:17
Не глибевме многу во романтики, јас му реков- Треба да се земеме, а тој рече- Добро, и закажа се а јас се бафтав со барање венчаници, кондури, торти, прстени и сл. Моментот сам по себе се подразбираше некако, двајцата имавме исти намери па затоа не западнавме у некаков филм на величање.
Самиот чин на венчавање потоа беше многу емоцинален и романтичен зошто тогаш веќе вистински се случува соединувањето.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Постирано од: op12eh
Датум на внесување: 01.Јули.2011 во 01:36
ne ja prosev....ja grabnav..i ona posle me zaprosi da ja pustam.... ama.....
|
Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 01.Јули.2011 во 15:30
i posle vikaat ne cini da prosi po ulici
------------- vivi
|
Постирано од: Kali
Датум на внесување: 01.Јули.2011 во 15:34
Ова -запросување- е американска финта...во нашата култура, не постои такво нешто. Запросува= моли
Кај нас, мажите не молат Тие бараат 
|
Постирано од: Astrid
Датум на внесување: 02.Јули.2011 во 01:23
Задоени од слатки приказни во потрага по своја, која ќе може да се раскажува на големо во холивудски стил со надеж дека ќе предизвика воодушевување и овации кај слушателите. Увертирата на делтото „брак“ е апсолутно небитна, далеку побитно е дали е направен вистински избор за истото да не биде завшено сосема неславно.
|
Датум на внесување: 03.Јули.2011 во 00:57
Astrid напиша:
Задоени од слатки приказни во потрага по своја, која ќе може да се раскажува на големо во холивудски стил со надеж дека ќе предизвика воодушевување и овации кај слушателите.Увертирата на делтото „брак“ е апсолутно небитна, далеку побитно е дали е направен вистински избор за истото да не биде завшено сосема неславно. |
секој има свој начин на свакјање и размислување а ни најмалце е потребена некоја си така наречена параноична особа што ни на мртво плаче ни на живо се смее да се убаци така уз муабет и да соли памет ... поточно да ни укажува нешто што за него/неа е невредна ствар во живот...секој има право да живее како сака... ние жените секогаш очекуваме премногу и доколку не го добиеме очекуваното се разочаруваме и тонеме во депресии...оправдано можеби и тебе ти се десило тоа така што те навело да мислиш дека тоа е небитна ствар за секој во животот ;) иако не викам дека тоа е многу побитна работа него во изборот со кој влагаш во брак позз
|
Датум на внесување: 03.Јули.2011 во 01:00
Kali напиша:
Ова -запросување- е американска финта...во нашата култура, не постои такво нешто.Запросува= молиКај нас, мажите не молат Тие бараат
|
Pametno si ti sonce
|
Датум на внесување: 03.Јули.2011 во 01:10
BlaCk- GiRl напиша:
секој има свој начин на свакјање и размислување а ни најмалце е потребена некоја си така наречена параноична особа што ни на мртво плаче ни на живо се смее да се убаци така уз муабет и да соли памет ... поточно да ни укажува нешто што за него/неа е невредна ствар во живот...секој има право да живее како сака... ние жените секогаш очекуваме премногу и доколку не го добиеме очекуваното се разочаруваме и тонеме во депресии...оправдано можеби и тебе ти се десило тоа така што те навело да мислиш дека тоа е небитна ствар за секој во животот ;) иако не викам дека тоа е многу побитна работа него во изборот со кој влагаш во брак позз |
Наместо да се бавиш со нечија психоанализа, запрашај се зошто ти се најде засеганта од она што го напишав? Нели секој има свој начин на сфаќање и размислување? 
|
Датум на внесување: 03.Јули.2011 во 01:23
зрачиш со негативна енергија душо ако не примети ете затоа да се замарам со туѓа психоанализа ? го најде човекот за тоа а уште помалце па со твоја ... само ти дадов до знаење дека секој има право на свое размислување и свакање
|
Датум на внесување: 03.Јули.2011 во 01:31
Допадливи постови за онаа што луѓето сакаат да го прочитаат ги оставам на оние кои се гладни за аплаузи и поклонување. Јас го напишав МОЕТО мислење девојче, и обиди се да не си ги голташ сопствените зборови, еве ја твојата психо анализа која не ја правиш Цитирам: „некоја си така наречена параноична особа што ни на мртво плаче ни на
живо се смее да се убаци така уз муабет и да соли памет ... поточно да
ни укажува нешто што за него/неа е невредна ствар во живот...секој има
право да живее како сака... ние жените секогаш очекуваме премногу и
доколку не го добиеме очекуваното се разочаруваме и тонеме во
депресии...оправдано можеби и тебе ти се десило тоа така што те навело
да мислиш дека тоа е небитна ствар за секој во животот“
|
Датум на внесување: 03.Јули.2011 во 01:40
ме засмејуваш преиспитај си ја психата и не се возбудувај толку опустено префрли се на наредна тема оваа помнози ја со 0 би те замолила пошто сварно зрачиш со негатива
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 12.Јули.2011 во 15:26
........запросување за мене е шпанско село....
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 12.Јули.2011 во 23:19
ne me zaprosi toj mene...mu kazav-srce vreme e ja i ti da se zememe,da ne se mkneme po ulicine a toj mi kaza-vazi be nemase 100 crveni ruzi, ni dijamantski prsten i paganje vo nesvest..se bese normalno i bez napadi na panika i spanski serii...ama vazno e sto nikogas ne zazaliv sto go zaprosiv ...
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: Milaa
Датум на внесување: 13.Јули.2011 во 00:37
Astrid напиша:
Задоени од слатки приказни во потрага по своја, која ќе може да се раскажува на големо во холивудски стил со надеж дека ќе предизвика воодушевување и овации кај слушателите. Увертирата на делтото „брак“ е апсолутно небитна, далеку побитно е дали е направен вистински избор за истото да не биде завшено сосема неславно.
|
sekoja cest za postov
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 15.Јули.2011 во 23:01
Andjelina напиша:
ne me zaprosi toj mene...mu kazav-srce vreme e ja i ti da se zememe,da ne se mkneme po ulicine a toj mi kaza-vazi be nemase 100 crveni ruzi, ni dijamantski prsten i paganje vo nesvest..se bese normalno i bez napadi na panika i spanski serii...ama vazno e sto nikogas ne zazaliv sto go zaprosiv ...
|
a ne oti nesto drugo ve ubrza 
------------- се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 15.Јули.2011 во 23:02
aj sea, ne ja izdavaj...
------------- Incredible Blue
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 17.Јули.2011 во 01:51
Mu rekov "sakam bebe" ..... a toj mi rece " epa vo toj slucaj nema da dozvolam da bide vonbracno" .... abe ziva romantika ......
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 09.Февруари.2012 во 18:51
http://www.idividi.com.mk/panorama/zanimlivosti/747067/index.html" rel="nofollow - Филмско запросување во Скопје 
Алал да му е 
------------- I'm out bcz of pathetic around here
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 09.Февруари.2012 во 21:07
...kako shto rekov i tamu,...ako ne drugo, pari ne mu manjkaat na momokot!
...kojznae kolku koshta da se ''zakupi''onoj djamboto od reklama ,shto visi na ''nama''-ta!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 09.Февруари.2012 во 21:29
,.....a zosto sluzat " katalizatirite"????
------------- always look on the bright side of the life!
|
|