Испечати | Затвори го прозорот

Љубе Бошковски: "Слобода или смрт" :-)))

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=24468
Датум на принтање: 06.Август.2025 во 20:59
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Љубе Бошковски: "Слобода или смрт" :-)))
Постирано од: Persej7
Наслов: Љубе Бошковски: "Слобода или смрт" :-)))
Датум на внесување: 19.Мај.2011 во 18:06
Верувале или не, во предизборната кампања, Љубе Бошковски порачува: "Слобода или смрт"!

Вели дека тргнал во конечна битка за ослободување на земјата!

Ова го кажува откако го предаде Јохан Тарчуловски (и Македонија) за да си го спаси задникот од затвор.

А кога го затворија Љубета во Хаг, баш неговите пајташи тврдеа пред новинарите дека Јохан во Љуботен жарел и палел, а Љубе не знаел што се случува зашто бил на бербер.

Тоа е истиот Љубе, чиј лидер, Љубчо Георгиевски, потпишувањето на рамковниот договор го проследи со коментар дека тој и Црвенковски ја одработуваат албанската агенда.

Истиот Љубе кој како министер во тогашната влада, скриен во багажник бегаше надвор од Македонија за да не одговара по командна одговорност, а ги остави на цедило генералите.

Да, да, истиот Љубе за кој убиството на Пакистанците кај Гевгелија наводно било за да му накалемат дека труповите ги донел за сликање кај Раштански Лозја.

И овој пациент сега збори за слобода или смрт?

Јасно е како бел ден дека мора Љубе да одработи во полза на Бранко Црвековски односно Грција, но да се препичува со историски слоган на ВМРО е богохулење.

Замислете го само Питу Гули како наместо да оди во херојска смрт, се предава на Турците и договара шема како да ги накалеми соборците за да си го спаси газот.

Е Љубе, Љубе...

Коментари:
Постирано од: brza
Датум на внесување: 19.Мај.2011 во 18:27
....toj e barem posovremen od ovie negovite bivshi ortaci,изненадување

....tie ,nekoi  si  manifesti proklamiraat !газење%20од%20смеење

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 19.Мај.2011 во 22:26
Ова со Љубе е малку симптоматично,поготово за тие што не ги познаваат работите.Кога беше војната кољо-дафидак го немаше никаде и тој нема никакво право да навлегува во оваа проблематика.
Од аспект на многу работи Љубе е во предност на таа војна и може да го повикува грујо и со право си има слоган,слоган кој можеби е далеку од вистината но кореспондира со слоганот - манифест - на дпмнеовската партија ,која за волја на вистината сега е преполна со бивши членови на сдсм,сегашни бугари и остала џубрад.
Во однос на тарчуловски,можат да тврдат само инволвираните тогаш кои беа во војната.
Јавноста до последен момент не знаеше која е таа личност кога дојдоа тогаш мешетари од Хаг на повторно истражување за него дознавме потоа, и сите бевме запрепастени кога го уапсија.После следеше собирање потписи за Љубета, а на денешните дпмне-овци на никој не им текна да го споменат Тарчулоски,така сега оваа војна меѓу нив е само нивна и на тоа ниво,неблагодарно е вовлекување во истата,инаку најмалку е потребно денешните членови на дпмне да се занимаваат со исправноста на оваа случка.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 19.Мај.2011 во 22:42
Го разбирам неговиот револт спрема оние кои му лепеа етикети на предавник, но не го одобрувам етикетирањето на премиерот Груевски со “мал диктатор“. Мислам дека нивото на комуникација не доликува за поранешни сопартијциизненадување

-------------

Датум на внесување: 19.Мај.2011 во 23:14
Можеме и со тоа да се сложиме ,но удбашката политика која е својтвена со монтирање и кодошлак,многу добро знаеме каква монтажа направија за Љубе кај кодошот латас и неговата тв.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 19.Мај.2011 во 23:55

3   Впрочем, зошто да и` се смееме на сопствената лудост, кога изборниот слоган на една партија е: "Слобода или смрт ". Аман бе. Пак ли? Слобода од што? И смрт заради што?

http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemID=6887F537D7085849A3EC9A98D2517D9D - СПАЈДЕР МАКЕДОНИЈА

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 00:04
Кога сме кај смеењето,вечерва на митингот од Љубе навистина пола посетители се смееа,ама на неговите глупости.

Човекон е значи тотално мавнат со чорап по глава

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 00:07
pa. kolku  shto lichi edna partija da e vnatreshna pa ushte i revolucionerna vo deneshno vreme ,
...tolku odgovara i sloganov na ''mitralezecot''!смеење

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: vanesa
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 00:16
Glasam za sloboda!!!смеење

-------------

Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 02:22

Тема: Љубе Бошковски: "Слобода или смрт" :-)))

SMRT od rasipani slatki od slatkarnicata na biljmezov ....

-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!

Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 03:17
Бидејќи воопшто не следам никакви политички митинзи во предизбориево, да не ги прочитав написиве, немаше да знам дека Љубе навистина го користи овој слоган. Нема причина да не верувам на колегите форумџии дека истото не е точно.
Но, ајде да ја анализираме смислата на тој слоган.
Значи Љубе рекол „слобода или смрт“!
Дали тоа подразбира дека доколку тој ја освои власта, ќе има слобода од оваа неснослива диктаторска тиранија за целиот македонски народ? Претпоставувам дека се однесува за тоа! И, во некоја рака би нашол некое оправдување. Ако, нека не’ ослободи човекот!
Но, тоа што ме буни е другиот дел од слоганот!
Што ако не успее да ни’ ја донесе слободата? Тогаш останува вториот дел од слоганот: „ ... или смрт“. Смрт за кого? За народот? Или за тој кој не успеал да се избори да ни’ ја донесе слободата? Дали брат Љубе е спремен на една таква жртва, да отиде во смрт, ако не успее да не’ ослободи од оваа невидена тиранија, од оваа диктатура?
И, btw. кој ќе биде егзекуторот?

-------------
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!

Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 03:30
Човекот е смешка, нешто во мене ми збори дека не е добар човек, но со една работа се согласувам со него... Да го снема ПАТОРОТ од МКД политичка сцена... 

-------------
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.

Постирано од: DameMak
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 13:41
Темава е за во подрубриката Избори.

Инаку мислам дека сестра Љуба со „Слобода или смрт“ нема да освои повеќе од 2,000 гласови во цела Македонија.

Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 13:46
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Човекот е смешка, нешто во мене ми збори дека не е добар човек, но со една работа се согласувам со него... Да го снема ПАТОРОТ од МКД политичка сцена... 
lele koga ja procitav parolata na bilbord, ostanav bez zborovi,......kakva katastrofa...mora stvarno nesto da mu fali na covekot,...inaku za francuskoto "R", sosema se soglasuvam!голема%20насмевка

-------------
always look on the bright side of the life!

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 13:49
Originally posted by bluebell bluebell напиша:

lele koga ja procitav parolata na bilbord, ostanav bez zborovi,......kakva katastrofa...mora stvarno nesto da mu fali na covekot,...inaku za francuskoto "R", sosema se soglasuvam!голема%20насмевка

Хехе - фРанцуското Р ќе откоРни и на овие избоРи со најмалку 60 пРатеници.

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 15:00
Љубе Бошковски: "Слобода или смрт"

Mozhebi chovekot e ubeden deka s'e ushte zhiveeme vo tursko.

Treba nekoj da go razbudi.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 15:52
Па и вистина е живееме како во турско,властите со невидливите фесови,го продаваат капиталот на турците,Аеродромите се дадоа на турци,многу капитал има влезено во училишта каде учи турско население од селата,а богами ете и во скопје рамстор е турски,ако се зема последната прикажана анализа на дневниот весник Дневник,во нивно саботно издание Публика,(а нивни шеф сега е турчин)со фалење е констатирано дека македонија е поделена на две сфери туркса и руска,што значи симболиката кај Љубе како и да ја земеш е тука во реалноста...или сега некој че рече па ние сме мултикултурно општество,е така е ама оваа партија на власт нека се откаже од злоупотреба на ВМРО-вската идеологија и нека си земе своја историја ,историја на кодоши и предавници.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 16:23

http://www.youtube.com/watch?v=p_6qiq2FE7w - Предавник ..........  нема други зборови за  Љубета.....!!!

-------------

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 17:01
Кој и го снимаше спотот,владта каде што ја вработија и првите симпатии од Белград каде што и снимаат спотови и глуми патриотизам ,а таму....добро е само што некој несака тоа да го види,кој е предавник,а кој београџанин и нешто друго...

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 17:06
Со Љубе се согласувам само со едно...
денешното ВМРО...
има премногу кадри со СДСМ-овски манири...
всушност...
кадри на СДСМ кои не успеале да излезат на површина...
ова им беше шансата...
успешно ја искористија...

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 17:06
Леле за се имаш одговор и од се познавање

За Горазд се однесува постот,Кој сум јас само пишал пред мене во исто време

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 17:14
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

..
всушност...
кадри на СДСМ кои не успеале да излезат на површина...
ова им беше шансата...
успешно ја искористија...

Не не не... тоа се инфлитрирани агенти од СДСМ во редовите на ВМРО.... Кад тад ќе извршат диверзија.... голема%20насмевка

-------------
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 17:24
Originally posted by fiks fiks напиша:

Леле за се имаш одговор и од се познавање

За Горазд се однесува постот,Кој сум јас само пишал пред мене во исто време

Кај нас викаат "ко че се изгориш на млекото,че дуваш и во маштеница" .
Да познати ми се многу работи,добра анализа,следење на работите и под тепих она што се става ,се ти станува јасно,ама џабе овде е балкан,само моч,знаење јок

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 17:24

Не не не... тоа се инфлитрирани агенти од СДСМ во редовите на ВМРО.... Кад тад ќе извршат диверзија.... голема%20насмевка

Можеби на иронија треба да одговорам со иронија...
но само ќе те потсетам...

Во политиката нема вечни пријатели, туку само вечни интереси...

Мислам дека Черчил го има кажано...
секако, секој има право на свое мислење...

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 17:26
Сега на вести кажале мислам на Сител дека Љубе вчера во Мак.Брод собрал само 9 посетители на Митингот

Не е ли малку тоа?

А Горазд,имаш ли некоја информација од под тепих или лажат од Сител?

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 17:34
Секогаш Сител ја кажуваат "вистината",поготово сега пред избори,а и тука има коментари,Мак.Брод велиш,абе кај најдоа тие толку шители тие мислам се помалку беа и ова 9 е многу,ааа то 9-ката на нешто друго асоцира,бреее

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 17:37

Сега на вести кажале мислам на Сител дека Љубе вчера во Мак.Брод собрал само 9 посетители на Митингот

Не е ли малку тоа?

А Горазд,имаш ли некоја информација од под тепих или лажат од Сител?

Како можеш да поверуваш на оваа изјава.... па само караванот што оди со љубе има над 30-40 луѓе.... ете ти пристрасно и необјективно известување.... не ме чуди сител да кажал дека не дошол никој...

-------------

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 17:41
А кој рече дека верувам

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 17:43
Пример во Кичево може имаше Љубе па едно 600 луѓе,најмалку пола од нив прв пат во животов ги гледав,и сите додека Љубе викаше колку што го држи гласот се кинеа од смеење

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 21:48
Варијации на иста тема:

1. СДСМ денеска: „Закони за Слободата“

2. лоповот-предавник-Бугарин вчера во Тетово: „Ќе донеселе закони за ослободување од казни, притвори, прекршоци.“

3. Сестра Луба: „Смрт или слобода“

И ај сеа да не се посомневаш дека седнале и ја синхронизирале кампањата.

Датум на внесување: 22.Мај.2011 во 08:16
Дека политиката е к***а не треба да се заборави. Сами се испоизедоа меѓу себе, друг не треба да ги јаде.
Забораваат ли на ова?збунетост

Кај им заврши љубовта?
Ко ќе го чујам Бошковски со неговите “етикети“ за довчерашните му “браќа“ ми се слошува бре!!!!

-------------

Постирано од: alekso_2000
Датум на внесување: 22.Мај.2011 во 23:39
Слобода - е да се ослободиме од сите досегашни политичари !
Смрт - за нив оти ништо арно не видовме !!!

-------------
car's freack

Постирано од: Persej7
Датум на внесување: 23.Мај.2011 во 00:42
Е па затоа имаме избори бе пријател. Гласај за тие што ги застапуваат твоите ставови.

Плус, имаме закон, не сме од тие планинците што дојдоа на власт со калаши во рака, а Љубе ни продава демагогии сега иако со Љупчо и Бранко им ја одработуваа агендата за Голема Албанија.

Насилните сценарија како што веќе порачаа Министерката Јанкуловска и претседателот Иванов, ќе бидат најостро санкционирани.

Впрочем, речиси сите се исмеваат со Љубе, но гледаме исто така дека имаме работа со нездрав човек кој веќе бајги забегува. Ова повеќе заради претпазливот, бидејќи Љубе нема што да понуди, а знаеме дека целта на опозицијата е да се прават инциденти на изборите за после да имаат простор да зборат дека не биле легитимни и да си го правдаат поразот.

Датум на внесување: 23.Мај.2011 во 01:35
Доблеста е голема работа,но изгледа во оваа земја се помалку ја има,несватливо,просто душмански,заедно со дафи дак беа во таа влада ,кога се водеше војната,и двајцата беа министри,во истата оваа партија која се повикува на идеологија од дамнешни времиња,идеологија за самостојност на оваа земја со сите нејзини делови,и сега... оооо боже историјата се повторува истите тие македонци џигерите си ги вадат,па ајде малку трезвеност кој е кој и кој што прави со оваа земја,дали тој што ја држи влста или оној кој истите тие ги обвинува за недела.
Изгледа дека фотељата ,море не, моќта е многу слатка,а со тоа локањето на крв и пари,па зарем толку малку народ остана се ли отиде во неврат,,ајде баш ќе ги видиме и тие избори и тие закони,баш ќе видиме кој ќе прави мрачни сценарија,а кој ќе мава на овој народ,блиску е времето,ене го 5 Јуни малку човечност и дигнитет.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Постирано од: Kali
Датум на внесување: 23.Мај.2011 во 23:32
Ако ништо друго, кампањава му е цепажи на Љубе газење%20од%20смеење
Љубе плеска без пардон, браво бе Љубе!!!! дадада

Љубе и Грујо да ги видам на дуел сакам !!! Љубе го покани веќе...плазење

Датум на внесување: 24.Мај.2011 во 10:07
Originally posted by Persej7 Persej7 напиша:

Впрочем, речиси сите се исмеваат со Љубе, но гледаме исто така дека имаме работа со нездрав човек кој веќе бајги забегува. Ова повеќе заради претпазливот, бидејќи Љубе нема што да понуди, а знаеме дека целта на опозицијата е да се прават инциденти на изборите за после да имаат простор да зборат дека не биле легитимни и да си го правдаат поразот.

Кога човек ќе прочита нешто вакво и кога ќе подразмисли дека наведеното се однесува на човек кој во еден тежок период за земјата имал функција да ја одбрани земјата (назначен од партија во кој членувале бајаги од денешните министри)  МОРА да се праша кога не ја зборувале вистината т.е. лажеле:
Тогаш кога го воздигнувале до небеси или сега кога го дијагностицираат како “нездрав човек кој забегува“?збунетост
И апропо на тоа мора да се праша-Кога е откриена “точната дијагноза“ оти гледајки од страна- реториката на Љубе Бошковски била и е иста - само што тогаш “жртви на неговиот патриотизам“ биле други опоненти, а сега се оние кои тогаш го подржуваазбунетост

-------------

Датум на внесување: 24.Мај.2011 во 11:48
Според мене од осамостојувањето па се до денес ние како народ имавме само двајца Македонци кои како да речам не воздигнуваа и бодреа секој во свое време и на свој начин,не туркаа напред кон целта,и може да се рече дека пред години и двајцата беа почитувани премногу од сите,како борци за се што е Македонско.

Првиот беше покојниот Тоше Проевски а вториот беше некогашниот Љубе Бошковски.

Првиот беше жива икона на културниот борец кој живее во секој од нас.

Вториот жива икона за борбата за правда и вистина на Македонецот.

И двајцата трагично завршија,и двајцата се мртви.
Тоше не по своја вина,немал земски  век човекот,вториот имал век ама некој од горе му го разбуричка умот премногу или пак по своја вина.

Тоше замина во легендите и ќе остане тамо засекогаш,почитуван,сакан и величан и во смртта и заслужено е така.

Љубе се движи според мене на самите граници на некој амбис,дали ќе пропадне во него ќе видиме.
Најголемата грешка која ја направи е што почна повторно да се занимава со политика според мене.
Место некогашниот Љубе да продолжи со патот во кој беше преставен како единствениот борец за правда и Македонска кауза денешниот Љубе се дави во политичката тиња и жалосно ќе биде што ќе заврши како блутка вода која ќе се влее во матните реки на политиката.
Но сам си е крив,затоа ќе биде исмеван од огромен процент на народот Македонски.

Искрено жал ми е за човекот.

-------------
неколку жолти ракии.

Постирано од: ljoce
Датум на внесување: 24.Мај.2011 во 13:15
БОШКОСКИ...
Го уценуваат СДСМ и Хаг за да работи за нив.
Или човекот одлепил и почнува да работи за душмани.   Исто се случува и со ЉуБчо само што овој бугаринов има дебели сметки во банка па нема потреба да работи за лебче.

-------------
Се што било,поминало и се што ќе биди ќе помини.

Датум на внесување: 24.Мај.2011 во 13:23
Е како да не го уценувале,па Бранко го прати во Хаг бре Љоце и сега овај изиграва Пудлица на Бранко...пих го уценувале,со што и како?

Наведи барем причини според тебе?

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 24.Мај.2011 во 13:34
Па ваљда имаат докази за Љуботен кој не ги пуштија пред обвинителот од Хаг. Тие го пратија во Хаг и тие со уцена го извлекуваат...

-------------

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 24.Мај.2011 во 15:26

Најголемата грешка која ја направи е што почна повторно да се занимава со политика според мене.

Na Boshkovski mu stana fiks ideja deka za zaslugite od vojnata treba da bide nagraden so pretsedatelska fotelja. Se razbira, toj predlog trebashe da dojde od strana na VMRO-DPMNE.

Koga mu beshe kazhano deka za takva pozicija ima drugi, podobri i posposobni kandidati, chovekovovata sueta beshe tolku pogodena shto, kako zhena, kriljata si gi zameni so metla i poleta vo direktna vojna so onie koi go izm'knaa od zandanata.

I taka, svojot prekrasen svetol den go pretvori vo vechen Halloween.

Ne za badijala narodot rekol deka kolku shto se leta povisoko, tolku se pagja ponisko.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 24.Мај.2011 во 18:38
Да,да само кај нас во доблест се претвораат работите кои се негативни,па луѓето биле поспособни и ги местеле за прретседатели,а може и вака:
Овде се местат луѓето и ги местат ако се натртат ,се послушни,и неможат да му кажат на тој горе дека е диктатор и ако имаат некоја маана?

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Постирано од: prilepcanec pp
Датум на внесување: 24.Мај.2011 во 21:00
eheeeee borecov protiv bugarstinata go brani ljube koj drzese panihidi za mara buneva i kompanija.more objektivnost hahahha smeski

Датум на внесување: 24.Мај.2011 во 21:50
Љубе да биди бранет не заслужува. Но можноста за местенка не треба да се избегнува...Па дури и сам себе да си се наместил .

-------------

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 23:05
Којзнаезбунетост

http://www.time.mk/read/1b85b725bb/8d9df9d7b3/index.html - Двајца приведени по инцидент кај Основниот Суд 1

-------------

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 02:25
Напрај му попара на народецо,ќе срка и ќе молчи,истото како после Илинден,кога се кокале помеѓу себе,и тогаш навасале бугарските и српските чети и сега се накотија,сеуште нема македонска психологија,на се се наседнува,алал на верата,глад за бесилка,па нормално после избори ,мораат да се заташкаат некои работи,за да се одвлече вниманието,брее што народ,да ти се одмили и асолен муабет да правиш,ништо не се сменило...

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 02:29
секому по заслуга

-------------
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com