Испечати | Затвори го прозорот

Пофалби и жалби за Македонија

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=20085
Датум на принтање: 03.Август.2025 во 18:40
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Пофалби и жалби за Македонија
Постирано од: igorcence
Наслов: Пофалби и жалби за Македонија
Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 00:23
Na ovaa tema bi mozelo da gi iskazeme nasite mislenja za pozitivnite i negativnite strani na nasava mila drzavicka Makedonija.Pa eve jas da ja zapocnam a vie mozete da me popravite dokolku gresam NEGATINA STRANA:ne se znae koj jade koj pie toest snajdi se pa zivej POZITIVNA STRANA:koga ke ja napravat ke vi ja dopisam  

Коментари:
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 00:24
lele so uba tema za kritizeri i nihilisti,,,, pole za prav pir

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 00:31
Originally posted by igorcence igorcence напиша:

Na ovaa tema bi mozelo da gi iskazeme nasite mislenja za pozitivnite i negativnite strani na nasava mila drzavicka Makedonija pa eve jas da ja zapocnam a vie mozete da me popravite dokolku gresam NEGATINA STRANA:ne se znae koj jade koj pie toest snajdi se pa zivej POZITIVNA STRANA:koga ke ja napravat ke vi ja dopisam  

Чекај Игорченце, допрецизирај ја темава: мислиш пофалби и жалби за државата или за властите (сегашни, бивши, идни...), за политиката?

И тие смајлињата да ги намалиш малку, да не правиме сликовница од подфорумот.

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 02:18
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Na ovaa tema bi mozelo da gi iskazeme nasite mislenja za pozitivnite i negativnite strani na nasava mila drzavicka Makedonija pa eve jas da ja zapocnam a vie mozete da me popravite dokolku gresam NEGATINA STRANA:ne se znae koj jade koj pie toest snajdi se pa zivej POZITIVNA STRANA:koga ke ja napravat ke vi ja dopisam  

Чекај Игорченце, допрецизирај ја темава: мислиш пофалби и жалби за државата или за властите (сегашни, бивши, идни...), за политиката?

И тие смајлињата да ги намалиш малку, да не правиме сликовница од подфорумот.

Za se ...od glavata na drzavata pa nadolu(segasni,bivsi,idni) se e za vo Recycle Bin.Znaci sto pridonele i napravile za drzavata i za narodot osven  polnenje na nivnite djebovi,napustanje na lugeto od rabota i postavuvanje na nivni deca.Do kade bi odele so vakva politikaзбунетост i  se prasuvam dali nekogas ke zakrepne ovaa korupcirana drzavaзбунетост

Постирано од: lilica
Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 11:25

Za se ...od glavata na drzavata pa nadolu(segasni,bivsi,idni) se e za vo Recycle Bin.Znaci sto pridonele i napravile za drzavata i za narodot osven  polnenje na nivnite djebovi,napustanje na lugeto od rabota i postavuvanje na nivni deca.Do kade bi odele so vakva politikaзбунетост i  se prasuvam dali nekogas ke zakrepne ovaa korupcirana drzavaзбунетост

Ако Државата сме јас, ти и сите во Влада. Што јас и ти ( или народот ) сме направиле, па за да има мегдан Владата да се критикува?

ЖАЛБИ за Македонија
Протестираш - НЕ
Штрајкуваш - НЕ
Атентат на некој од власта - НЕ , чувај боже
Закана со бомба - НЕ
Тужба на Државата до некој суд во странство - НЕ
Нешто БИЛО ШТО - НЕ

ПОФАЛБА за Македонија
.........................( нема со што овој народ да се пофали.Се крие во дупка. )

А... за Владата имам пофалба - Само напред, јавај не додека можеш кога сме недоквакани!Преродбата нека се исполни!
Жалба од власта или владетелот - немам, оти што си сака , тоа си прави, кога во него е и каменот и оревот!......... ........Ем да се смееш, ем да плачеш!......

-------------
Кој бара ќе најде.

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 12:31
зошто да не навредува реалната слика на состојбите
треба ли да раскажуваме само за розовите страни?
е па реалноста не е розова
живееме во држава која ги штити единствено криминалците
поштениот народ на оваа држава и е потребен само да ја полни буџетската каса...од каде? на власта тоа не и е гајле...битно да се плати

имам прашање до народот Македонски(ама да не се навреди некој)
-до кога бе народе Македонски секои четири години ќе ги наградуваме апашите(од која и да се партија тие)?

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Постирано од: ВАЖНА
Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 14:17
Најголема пофалба до владата!!!среќа

-------------
Последна изјава на црвенкоски: државата ни е на раб од провалија ако се вратиме ние на власт ќе направиме чекор напред.

Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 15:09
Originally posted by ВАЖНА ВАЖНА напиша:

Најголема пофалба до владата!!!среќа

тоа е само парола
сега објасни на што се должи пофалбата

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 15:16
Добро веднаш ќе објаснам!
Заради големите успеси на владата кои неможам да ги набројам затоа што се многу ќе пишувам до утре ако почнам да набројувам!
Па како е можно да не ги забележиш сите успеси на владата?

-------------
Последна изјава на црвенкоски: државата ни е на раб од провалија ако се вратиме ние на власт ќе направиме чекор напред.

Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 15:36
ги забележувам ма како не?
сакав да проверам дали перцепцијата ни е иста
а за објаснувањево имаш чиста 5
ептен ми објасни,еј,онака политички...

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 15:39

Добро веднаш ќе објаснам! Заради големите успеси на владата кои неможам да ги набројам затоа што се многу ќе пишувам до утре ако почнам да набројувам!Па како е можно да не ги забележиш сите успеси на владата?

ЕЈ, кажи само два успеха - да не се мачиш до утре со пишување!........Има ли?.........а?

-------------
Кој бара ќе најде.

Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 17:23
ОК

1. Бесплатни учебници
2. Бесплатен превоз за учениците

Ова се најсвежинамигнување

-------------

Постирано од: brza
Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 18:40
koj be toa , tuka,.... se zali na zemjava?! sram ...i aram ..da vie !!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 19:01

ОК

1. Бесплатни учебници
2. Бесплатен превоз за учениците

Ова се најсвежинамигнување
не се најсвежи бидејќи уште не сме ги добиле, се надевам до крајот на Октомври некаде ќе ги добиеме намигнување

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 19:14
...i na kraj...ako ne se ...ganc novi...pak ke gi platish,...a , bidejki ne moze da ostanat ..pa, makar i vo natkazna gi chuval cela mgodina,...ke si platsish vo sekoj sluchaj...

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2009 во 20:14
Забеган ќе ги добиете не се секирајнамигнувањесте запнале па неможе за толку брзо време да се дистрибуираат толку многу учебници.
Брза ако се чуваат учебниците можат да бидат зачуванинамигнување И владата не бара гланц нови туку ЗАЧУВАНИ.намигнување

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 00:13

Заради големите успеси на владата кои неможам да ги набројам затоа што се многу ќе пишувам до утре ако почнам да набројувам!
   OK vazna ako sakas mozeme jas i ti da pocneme da pisuvame pa da vidime koj ke navede poveke uspesi i neuspesi голема%20насмевка

Постирано од: Diogen
Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 05:48

Забеган ќе ги добиете не се секирајнамигнувањесте запнале па неможе за толку брзо време да се дистрибуираат толку многу учебници.
Брза ако се чуваат учебниците можат да бидат зачуванинамигнување И владата не бара гланц нови туку ЗАЧУВАНИ.намигнување
Оваа генијална финта со учебниците ептен ми се допаѓа. Еве, син ми тргна во прво оделение и уште чекаме „бесплатни учебници“. Ама, добивме напомена, ако во работната книга (каде нормално треба да се впише нешто за вежбање, така е направена) детево нешто шкртне, на крај година ќе си го купиме учебникот. Значи, владата дава бесплатна вежбанка, а ние би требало да  купиме иста таква, за детето да може нормално да ја користи.
Благодарност до владата, што „бесплатните учебници“ ќе ги купуваме на крај на учебната година, а не на почеток, ќе имаме време да си го планираме буџетот дома...намигнување

Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 12:37

Македонија ги исполни условите за визна либерализација, Србија и Црна Гора на „поправен“

- Македонија ги исполни сите услови за укинување на визите за нејзините граѓани за патување во земјите на ЕУ, додека Србија и Црна Гора иако имаат направено „значаен напредок“, мора да извршат уште некои дополнителни задачи, јави Би-Би-Си, повикувајќи се на изјава на еврокомесарот Жак Баро.

Во разговор со европратениците, Баро и шведскиот министер за Европа Сесилија Малмстрем, соопштија дека трите држави од Западен Балкан ги имаат сите изгледи од Нова година да бидат вклучени меѓу земјите со безвизен резим во шенгенскиот простор на Европската Унија.

Ова е за пофалбаголема%20насмевка,,ајде сега нека скокнат сите контра,,ова она не така не е вака..............

-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 12:42

ОК1. Бесплатни учебници2. Бесплатен превоз за ученицитеОва се најсвежинамигнување

Лага ти се информациите- Моето дете по член 61 од Законот за образование му следува превоз, а не доби!
Исто и на двете деца им следуваат учебници ама не им дале до сега!

Тоа се вика на Македонски - НЕУСПЕХ!
УСПЕХ - има друг превод!

-------------
Кој бара ќе најде.

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 12:58
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Македонија ги исполни условите за визна либерализација, Србија и Црна Гора на „поправен“

Ова е за пофалбаголема%20насмевка,,ајде сега нека скокнат сите контра,,ова она не така не е вака..............

Зошто да се "скокне"  контра....збунетост
Па кога нешто е навистина за пофалба, за пофалба е....среќа

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 13:28

OK vazna ako sakas mozeme jas i ti da pocneme da pisuvame pa da vidime koj ke navede poveke uspesi i neuspesi голема%20насмевка

хм не е фер така јас да пишувам успеси на владата до утре а ти да не напишеш ништо пошто нема владата неуспесинамигнувањеголема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 13:34

хм не е фер така јас да пишувам успеси на владата до утре а ти да не напишеш ништо пошто нема владата неуспесинамигнувањеголема%20насмевка

Е ајде де, за тоа и е темава направена....почни веќе еднаш....плазење

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 13:35
member_profile.asp?PF=22397&FID=49 - Diogen син ти  ќе пишува во тетратканамигнување
Ццццц абе аман бе луѓе добро ајде фукнете 5000 за учебници ако толку се буните владата само ви помага а не ви вика со сила да ги користите ако неќете здравје ене ги книжарите купете си ги испрчете со 5000 за учебници на ново... владата дава бесплатни учебници, ако ти се свиѓа користи ги ако не ти се свиѓа не ги користи..купи си на ново дај 5000 денари и готово..

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 13:39
Важна, ова ти е последна опомена: да престанеш така дрско да се обраќаш кон членовите, а и ако толку се нервираш можеш и да го прескокнеш подфорум политика.

И престани да спамираш, колку пати ги спомна бесплатните учебници?!

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 13:43
И не сфаќам поентата на темава....збориме за Македонија или за Владата на Македонија....збунетост

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 13:45
За се, што ќе ти текненамигнување

-------------
неколку жолти цветови.

Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 13:47
od mene edinstvena pofalba e shto ...
za moe iznenaduvanje opstanavme kako drzava posle raspadot na Jugoslavija....
iskreno ne se nadevav...
a sve drugo e zalba ...
nishto ne e pocnato kako treba...
nishto ne se raboti kako treba..
nishto ne se sraboti kako treba...
...dupki nasekade..

-------------

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 15:08
Македонија, земја на добри- човечни луѓе- факт неоспорен. Звониш на врата во непознато место ти се отвораат ширум вратите па покана за влез иако си јабанџија. Муабет по муабет од кај си што си и оп излезе дека си братучед на братучедот на зетот на золвата од јатрвата на комшикатаголема%20насмевка. Па уз мезелаук и некое чоканче ракиичка ( и задолжително останување на ручек) почнува терање мајка и шајка на сите политичари, арамии кои не оголија и така по ред. Убавина која со суво злато не се плаќа.
Сиромаштија која зрачи со богарство кое со пари не се купува  - тоа ти е Македонија.

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 16:50
"Звониш на врата во непознато место ти се отвораат ширум вратите па покана за влез иако си јабанџија. .........:"

ajde bee?!изненадување....a, vo koe selo toa?збунетост....shto ti se vika...zabluda,...epten dobar e ovoj narod...navistina!изненадување

...zemi ...tropni mu na vcrata na nekoj....(duri i kaj toj shto  ima i pred vrata  prostirka za brishenje so natpis ...WELLCOME)...pa, ...da vidime shto ke te "snajde"!

site se ...ladnokrvni drugi ...samo makedoncite bile....topli....glupavosti golemi !

..tuku...da ne si ja nudi nekoj...makedonec...i zenata.,...na dobronamernikot?!намигнување

-------------

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 16:56
пофалби ? ...... за што ? ..........
постои ли нешто што може да се пофали ? ..........
дали воопшто ИМА ШТО ДА СЕ ПОФАЛИ збунетост

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 16:56
Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

od mene edinstvena pofalba e shto ...
za moe iznenaduvanje opstanavme kako drzava posle raspadot na Jugoslavija....

iskreno ne se nadevav...
a sve drugo e zalba ...
nishto ne e pocnato kako treba...
nishto ne se raboti kako treba..
nishto ne se sraboti kako treba...
...dupki nasekade..
за ова никогаш немаше да ми текне аплауз

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 16:59
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

пофалби ? ...... за што ? ..........
постои ли нешто што може да се пофали ? ..........
дали воопшто ИМА ШТО ДА СЕ ПОФАЛИ збунетост

ima!......ruchki od tupan! намигнувањеголема%20насмевка
голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 20:46
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Македонија, земја на добри- човечни луѓе- факт неоспорен. Звониш на врата во непознато место ти се отвораат ширум вратите па покана за влез иако си јабанџија. Муабет по муабет од кај си што си и оп излезе дека си братучед на братучедот на зетот на золвата од јатрвата на комшикатаголема%20насмевка. Па уз мезелаук и некое чоканче ракиичка ( и задолжително останување на ручек) почнува терање мајка и шајка на сите политичари, арамии кои не оголија и така по ред. Убавина која со суво злато не се плаќа.
Сиромаштија која зрачи со богарство кое со пари не се купува  - тоа ти е Македонија.

za muabetov te podrzuvam kako sto EU ja podrzuva Mk голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 21:02
pofalbi ...nema!...zalbi?!збунетост.....treba "pola" internet ...za niv!

-------------

Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 25.Септември.2009 во 14:27

Форумот на Глобалната алијанса на ОН за развој на информатичките технологии во 2011 во Македони

(МИА) - Македонија во 2011 година ќе биде домаќин на Годишното собрание на Глобалната алијанса на Обединетите нации за развој на информатичко-комуникациски технологии (ГАИД). Одлуката била едногласна поради реформските проекти во областа ИКТ-секторот во земјава. Донесена е на годинашниот форум на ГАИД што овој месец се одржа во Монтереј, Мексико, на кој учествуваше и министерот за информатичко општество..

На изборот влијаел и порастот на пазарот во Македонија во 2007 и 2008 година и инвестирањето во ИКТ и развојот на приватниот сектор....
Се очекува по две години на конференцијата во Македонија да има околу илјада учесници.  Форумите на ГАИД се одржуваат четири години - првпат лани во Њујорк, годинава во Мексико, а наредната во Кина.
 Мала пофалбасреќа

-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Постирано од: novace
Датум на внесување: 25.Септември.2009 во 16:16
Комуњарите..да вратат се во Буџетот ...се што е испокрадено...а потоа да бараат нешто што никојпат не го дале на другите..освен ако некој друг плаќал (донирал де)...
намигнување

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Постирано од: Buggyman
Датум на внесување: 25.Септември.2009 во 19:02

Македонија, земја на добри- човечни луѓе- факт неоспорен. Звониш на врата во непознато место ти се отвораат ширум вратите па покана за влез иако си јабанџија. Муабет по муабет од кај си што си и оп излезе дека си братучед на братучедот на зетот на золвата од јатрвата на комшикатаголема%20насмевка. Па уз мезелаук и некое чоканче ракиичка ( и задолжително останување на ручек) почнува терање мајка и шајка на сите политичари, арамии кои не оголија и така по ред. Убавина која со суво злато не се плаќа.Сиромаштија која зрачи со богарство кое со пари не се купува  - тоа ти е Македонија.

Moже, ако говориш за некое село со над 3500 м. надморска височина... ако не, тогаш понеси си чадор како заштита од “најлонка“ полна со смет бидејки си му ѕвонел за време на попладнешки одмор!

-------------
Homo homini lupus est...

Датум на внесување: 25.Септември.2009 во 19:23
пофалби НЕМА ... барем до сега ....... а жалби , па што и ако има кога нема кој да ги слушне ..........не%20знам

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 03.Октомври.2009 во 03:05
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=081A1A0A0BE6FB40B59FD4B9C26E2BA0 - Владата не знае каде и' се службените возила. Не само за време на избори. Ќе ги бара преку систем за сателитско следење (ГПС). Владата не знае каде и' се службените возила. Не само за време на избори. Ќе ги бара преку систем за сателитско следење (ГПС). Јавниот повик е веќе распишан и се чекаат понуди од заинтересирани понудувачи. Системот ќе чини околу 20.000 евра, а за почеток ќе биде инсталиран во стотина возила на Службата за општи и заеднички работи на Владата.

- Системот го воведуваме заради заштита, безбедност, заштеда на гориво, но и за да се спречи службените возила да се користат за приватни цели. Набавката е наменета за возилата што се во Службата за општи и заеднички работи. Но, на софтверот ќе може да се приклучат 1.000, 2.000, 5.000 возила, односно ќе може да го користат сите заинтересирани државни институции - вели Васе Доневски, директор на владината Служба за општи и заеднички работи.

Со помош на овој систем ќе може да се следи секое владино возило и ќе се знае во секој миг каде е и што „прави“....

....Само сателитот да не се расипе баш пред првите наредни избори.

Ќе видиме што ќе биде од следењето, дали ќе биде за пофалба, за критика... или за жолт печат.газење%20од%20смеење

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 22.Октомври.2009 во 18:44
http://www.vest.com.mk/?ItemID=B2B4AFC69F4695449C3B46EECA5763B9 - Шеф за Македонци и шеф за Албанци

најпосле нешто паметно .... примопредавање на функција ама со претходно упатување во работата .....браво аплауз

-------------

Постирано од: mungos80
Датум на внесување: 04.Октомври.2010 во 18:59
http://www.youtube.com/watch?v=4I0N8rBhH7U - Само овде е дозволено вакви работи.

-------------
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев

Датум на внесување: 06.Октомври.2010 во 15:20
а ова..ова е за плачење со зурли и тапани

http://www.time.mk/read/NONE/4d807b6c65/index.html - Четири години го одбиваат за инвалидска пензија со излив во мозокот

-------------

Датум на внесување: 06.Октомври.2010 во 16:30
Message%20Icon Тема: Пофалби и жалби за Македонија

...jas pa se chudev ...shto faleshe do sega tuka!изненадувањеизненадувањеизненадување

a, toa da ti bilo,...

...se najubavo za tatkovinata  ...i za mrtvite,...pa , kolku i da se ( bile) ,...za nikade!да

-------------

Датум на внесување: 10.Октомври.2010 во 20:33
цццц  и има со што да се “пофалиме“изненадување

http://www.time.mk/read/NONE/02a1926469/index.html - Интерпол трага по единаесет македонски државјани

-------------

Датум на внесување: 10.Октомври.2010 во 21:23
Eve pofalbaголема%20насмевка

http://www.time.mk/read/ff4a637cb9/66e79ce02d/index.html - Крушевската софра ги покажа убавините на македонската кујна

-------------

Датум на внесување: 18.Октомври.2010 во 14:53
Еве уште една пофалба..дете со наши корења...голема%20насмевка

http://www.time.mk/read/NONE/b190b2a8c9/index.html - Зија Тонг Македонка со кинески корени

-------------

Датум на внесување: 18.Октомври.2010 во 14:57
neshto slabo idat pofalbite.....u posledno vreme.изненадување

,,samo ti ...i jas...shto  ja falime!намигнување

-------------

Датум на внесување: 19.Октомври.2010 во 00:41
eve,jas se zalam na .."drzavata" makedonska,да

...pa, brate,...ova li lichi na drzava be?!изненадување

da si go kupi dvorot na zgradata vo koja zivee chovek od pamtivek...i toa petpati povekje povrshina od shto e osnovata na zgradata?изненадување
...a be normalna li si be ti , drzavo?збунетост
..ne li ti padnalo na pamet deka taka nekoi ulici i  i parkinzi i trevnici i...ke stanat del od nechij dvor?изненадување

..i shto sega?.збунетост..ako e tvoj dvorot imash potpolno pravo i da si go ogradish,neli...ili toa ne vazi kaj Tebe!збунетост

...a, shto...da ne sakash posle i danok da ti plakjaat kutrite "zemjoposednici" sekoja godina ,

...za "dvorot" niz koj dnevno minuvaat stotici lugje?изненадување

a, be ,ti mori, znaesh li deka gjubretarina se plakja i na dvorovi?!...i shto sega ,..sekoj stanar ke dobie i takva smetka...a, ...vajna drzavo?не

-e***i drzavata ,...ako produzish taka da go d***sh sopstveniot narod!да

a, mori...ti postoish za narodov a ne,...toj za tebe!!лутина

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2010 во 19:56
Originally posted by brza brza напиша:

neshto slabo idat pofalbite.....u posledno vreme.изненадување

,,samo ti ...i jas...shto  ja falime!намигнување

Ами некој мора..
Еве ова е за пофалба...голема%20насмевка
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=F1556003ADDD204D99C45F832E7DE650 - Во селото на Благуња пожаранката

-------------

Датум на внесување: 29.Октомври.2010 во 13:43
Ај да ни се множат..пофалбитеголема%20насмевка

http://www.time.mk/read/NONE/4b842d55f4/index.html - Македонија за првпат доби свој член во поткомитет на ОН

-------------

Датум на внесување: 29.Октомври.2010 во 19:25
ne mozam a da ne i chestitam ,pak ,..na ogromniot uspeh shto go ima postignato na poleto na zgolemuvanje na blagodetite na zivotot na svojot narod,

zatoa ushte ednash ,..

najsrdecno i go chestitam postignatoto...да

...samo se prashuvamm katadnevno ,kako i jas so mojata nishtavna malenkost da doprinesam na toa...збунетостзбунетост

...srekjna e taa zemja shto e tolku............srekjna!среќа

-------------

Постирано од: Kali
Датум на внесување: 29.Октомври.2010 во 19:41
Пу-пу; да не ја урочам голема%20насмевка
Какви сме, такви сме= за никаде сме голема%20насмевка

Датум на внесување: 30.Октомври.2010 во 07:53
Е ај де..какви сме човек ќе види уште на самиот влез во земјатаизненадување

http://www.time.mk/read/NONE/50d26006b6/index.html - Смрдеа на граничниот премин Деве Баир

-------------

Постирано од: емил
Датум на внесување: 30.Октомври.2010 во 07:57
Мами ,

линкот не работи и боксот ти е полн

среќатрепкање 

-------------

Датум на внесување: 30.Октомври.2010 во 08:04
Originally posted by емил емил напиша:

Мами ,

линкот не работи и боксот ти е полн

среќатрепкање 

Преземено од Тиме.мкголема%20насмевка
Ме мрзи да чистам од сабајленамигнување

-------------

Датум на внесување: 30.Октомври.2010 во 20:47

ОК1. Бесплатни учебници2. Бесплатен превоз за ученицитеОва се најсвежинамигнување

Zatoa plakjame danoci, kazi nesto drugo pa da e umno za diskusija!

-------------
Homo homini lupus est...

Постирано од: Anthony
Датум на внесување: 30.Октомври.2010 во 21:46
Македонија е супер држава - покабуојска држава , амин. Само треба да се има малку пари.

-------------
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!

Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 11:15
das!..site ...samo petki za nea!изненадување

-------------

Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 22:09
Originally posted by brza brza напиша:

das!..site ...samo petki za nea!изненадување
Во овие времиња петки колку сакаш ...во осмолетките....
Но нели за нагоре...треба најмалку шестки...за поминување....Но ние не верувам дека заслужуваме такво нешто...А дека од ден на ден сме попроблематични во секој смисол е очигледно, а и криза ни се спрема ....се ми се чини....плазење

-------------
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС

Датум на внесување: 19.Ноември.2010 во 22:29
Една пофалба, не баш за Македонија ама за еден хуман човек-кој секогаш се грижи за срцето на оние чие срце  страда (од болка или од сиромаштија)големо%20гушкање

http://www.time.mk/read/b631ea33b8/aa6a1c6700/index.html - Донација од Жан Митрев

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 08:35
Имаше некој...Ал Капоне...Делеше на децата разни поклончиња...а пракса е и на оние....оние де од Јужна Америка....босовите,,,на сиромашните селани..и нивните деца да им дели по некој пезос...што ли...и кај сите се омилени...Полицијата тешко ги фаќа токму поради тоа...но тие си дилаат и си дилаат...дури и овде стаса некое килце...А тие босовите огроооомни пари...а сиромашниве огроооомна љубов...кон нив...Сиромаштија што да се прави...а и ЕПП од оние босовите.....плазење

-------------

Постирано од: Pavaroti
Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 11:51

Една пофалба, не баш за Македонија ама за еден хуман човек-кој секогаш се грижи за срцето на оние чие срце  страда (од болка или од сиромаштија)големо%20гушкање<h2 ="title"> http://www.time.mk/read/b631ea33b8/aa6a1c6700/index.html - Донација од Жан Митрев </h2>

Само дали Македонскиот народ е благодарен кога некој од срце ќе му подари

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 18:54
human chovek ,a?изненадување

a , humano li e da i zemesh doniran medicinski aparat na drzavata i da go koristish vo svojata privatna bolnica ,za derenje na gragjanite koga ke im pritreba aparatot?збунетост

...dodushe ,..stvarno ima nekoi shto se epten puni so pari , pa pak ne davaat ni grosh  na nekoj,..да

...sepak ,...ne bi rekol deka od humanost ovoj dodelil nekoj dinar,...kogas istovremen koj znae kolku umrele pred vreme , ne mozejki da si dozvolat da mu platat ....

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 19:03
ami
da gi odral... mejbi
ama im spasil zivot
kolku vredi eden zivot
koj toa go znae???????

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 19:08
...",...kogas istovremeno koj znae kolku umrele pred vreme , ne mozejki da si dozvolat da mu platat ...."!!!

....ili...po tvoe brat,...nikoj ne im e kriv ,..shto nemale pari !

a, toa dete ete si imalo srekja shto go odvrzal keseto i toj,...ama , zarem e posledno dete toa koeshto ima nekoja maka?изненадување

...stvarno ne ide sega site deca toj da gi spasuva ama ,..ne ide i da se reklamirash poradi toa shto ednash toa si go napravil,..dovolno e shto zane toa dete i negovite bliski,..a , ne ....

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 19:10
pa ne e bash taka
mnogu se operirani tamu so parite na socijalno

ne e bash taka kako sakate da prikazete tuka

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 19:15
Originally posted by anakin anakin напиша:

pa ne e bash taka
mnogu se operirani tamu so parite na socijalno

ne e bash taka kako sakate da prikazete tuka

aha.... i?изненадување...dali toj zijanil neshto...od tie na koi socijalno im platilo?збунетост

pak ke kazam ,..kako i sekoj "dobrodushen" vo zemjava ,..pochnal so toa shto drzavata na nekoj nachin ja iskoristil...i toa bez da ima nekakov popust obichniot chovek kaj nego...

koj pari zel ( i ne gi vratil),...koj prostorii i aparaturi za rabota...koj....

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 19:16
keshki da kradat takvi kako zan mitrev
nego kradat takvi kako BC penov

ete ti logika

kradi i pravi nesoплазење

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 19:41
ne keshki tuku,...cheshki...ke crknat...so polni djebovi pari !

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 20:27
...Битно е да градиш и крадеш... треба да ни е државно мото и да е посилно од устав плазење

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 20:36
da toa e mnogu podobro od
da krades i da ne grades
смеење

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 20:40

da toa e mnogu podobro od
da krades i da ne grades
смеење
не го гледам тука подоброто, државата е ограбена повеќе одколку претходно, а не е изградено ништо што ќе ја издигне или ќе и помогне на државата
каде е тука „многу подоброто“?

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 20:43
nego gledam jas taka drzavata prethodno bila povekje ograbena

i sea???/ sakas dokazi??? mozebi sakas.. ama jas nemam namera da se prenemagam голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 20:57

nego gledam jas taka drzavata prethodno bila povekje ograbena

i sea???/ sakas dokazi??? mozebi sakas.. ama jas nemam namera da se prenemagam голема%20насмевка
што би му рекол Оби ван на Анакин „Then you are lost" среќа

и нема јас што да докажувам, тоа се мои ставови базирани врз секојдневие, еве опозиционериве ги обвинуваат тие од позицијата со бројќи и факти, ќе речеш лажат, во ред, можеби е фалсификација и лага, ама каде се позиционерите да ги докажат своите изјави и тврдења? наместо тоа ги гледаме секој ден како ни филозофираат , не убедуваат и ни раскажуваат приказни, исто како и ти во моментов, а кога ќе згусне, тогаш никој не сака да даде коментар и изјавува дека не му се замарало со такво нешто, или што би рекол ти „немам намера да се пренамагам“
и додека сето ова се случува, никој нема намера да си ги објасни своите „проекти“ и нивната позадина

ете тоа е и мојата критика кон македонија, константното кажување прикаски и тресење филозофии, без никаква документација потврда или било какви факти и статистики од сечија страна
ако земеме било какви податоци од минатото и денес, ќе видиме дека ситуацијата е влошена
и пази, со ова не се обидувам да го оправдам минатото, нее јас не сум тој што го брани нешто плукајќи туѓо, едноставно ти ја кажувам ситуацијата таква каква што е и каква што ја гледаме секој ден

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 21:04
JAKO E OVA
ODMA NEKA TE VRABOTAT KAKO SOVETNIK U VLADATA

site nie sme najpametni, za zal да

-------------

Датум на внесување: 20.Ноември.2010 во 21:11

JAKO E OVA
ODMA NEKA TE VRABOTAT KAKO SOVETNIK U VLADATA

site nie sme najpametni, za zal да
баш така, сите станавме најпаметни, абе ми ги земаш зборовите од тастатура просто изненадување

-------------

Датум на внесување: 21.Ноември.2010 во 13:52
arno vika onoj,...изненадување

..pobitno e da kradish ama ...i da gradish !да

...a voopshto ne e bitno....shto gradish!изненадување

-------------

Датум на внесување: 21.Ноември.2010 во 17:58
А она ...знаат ОВИЕ ако нема градиш...како ќе крадиж...Ако е домашен мермер...нема да може да плчатиш есеткратно поскапо....некојси гооолемец,а големите проекти...меѓународни и транспарентни...не се прилагодени за кражби...затоа не...Кради секаде кај се гради...и кога се сади, и кога се вади и кога се продава...додатно пари се додават...Весело...се разбира за розевите оптимисти...а за останатите...од црнила НИШТО НЕ ГЛЕДААТ...плазењеплазењеплазење

-------------

Датум на внесување: 03.Декември.2010 во 20:24
Е ај де..фали..кога сите кудаттага

http://www.time.mk/read/NONE/4724101245/index.html - Македонците не и веруваат на Македонија

-------------

Датум на внесување: 04.Декември.2010 во 14:02
Како да и веруваат кога знаат какви арамии ја водат...а и некадарни кадри...а и пилиштарци...а и се и сешто...за смеење на светот со нас...а за нас плачење...друго не ни преостанува...не

-------------

Датум на внесување: 05.Декември.2010 во 17:16

Е ај де..фали..кога сите кудаттага<h2 ="title"> http://www.time.mk/read/NONE/4724101245/index.html - Македонците не и веруваат на Македонија </h2>

Како и да е, граѓаните се свесни дека не не бидува па искрено си кажуваат што не мачи ама пусто поради инаетот кон другите се фалиме ѓомити сме НАЈ нај нај.... на светот.

Безвредно е да си се лажеме себеси а комично е да ги лажеме другите затоа подобро е да се фатиме здраво за работата а не само да сме јаки на јазикот!

-------------
Homo homini lupus est...

Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 12.Декември.2010 во 11:13

.....среќа....... 

http://www.mn.mk/komentari/2901-Da-se-bide-Makedonec-e-privilegija -   Да се биде Македонец ... Привилегија  е ....!!!

Еден грст народ а сепак една огромна нација. Наследници на Филип, на Александар, на Гоце, на Даме, на Никола.... Наследници на гордите Македонци. Ние... привилегираните... на плеќи го носиме бремето на една историја, на една цивилизација, на една култура која од самото постоење е достојна за почит. А токму тоа постоење е детерминанта на постоењето. И токму тоа не прави горди што сме Македонци, кои сепак не се запрашуваме за да си објасниме прво на себе си, а потоа на останатите, што значи да ја имаш таа привилегија.

Да се биде Македонец значи да се биде горд не само на привилегијата, туку и на земјата која секојдневно ја газиме кога излегуваме од дома, кога шетаме по улица....

Да се биде горд на родната грутка со нејзините добри страни но, и со нејзините маани. На нашите привилегирани Македонски раце ја носиме историјата на нашата цивилизација. Аманетот  на сите оние горди Македонци кои го дале својот живот за родната земја.

Да се биде Македонец значи да се гордееме со нашата Македонска православна црква.  Нашиот столб на постоење. Оној столб кој со векови наназад не потпира кога тлото ќе се разниша за ние сепак да останеме исправени и горди што сме Македонци.

Горди на знамето.

Она сонце кое не грее од самото постоење, кое е симбол на тагата и радоста на секоја македонска генерација. Она исто сонце кое ни ја топли душата кога ќе помислиме на Македонија, затоа што во Македонија е најсветло.

Не нарекуваат националисти, а ние сме патриоти.

Ни го негираат постоењето, а секој од нас на Македонски јазик ја прераскажува приказната на генерации и генерации Македонци. Ние многу добро знаеме дека сме постоеле, постоиме и ќе постоиме.

Ни го негираат името, а не се свесни дека со тоа се негираат самите себе.

Се однесуваат недемократски, а не знаат дека нам тоа не ни значи ништо.

Само ме чудеше зошто толку многу се уплашија и се свртеа против еден грст народ.

Тогаш сфатив!

Ние знаеме што значи да се биде Македонец. Ние знаеме која е нашата привилегија. Ние знаеме чие потомство сме. Нашата вера е јака, мирољубива, ненаметната а нашето срце чисто.  Чекориме по божјиот пат. Немаме потреба ниту од потврдување, ниту од докажување, ниту од признавање.  Ние знаеме кои сме! Нас, историјата не признала. Нас, Библијата не спомнала.

Пишувајќи му на Даме Груев, големиот Гоце Делчев вели:

"...Дали може да има друго место за еден Македонец, освен Македонија? Дали има и народ понесреќен од македонскиот? И дали има некаде пошироко поле за работа, отколку во Македонија...".

Токму тоа поле е мегданот на кој со векови се калеле македонските јунаци. Тие сега се  историја што не прави горди, затоа што биле на страната на вистината. Затоа што биле свесни што значи да бидеш Македонец. Да бидеш роден како Македонец, да проговориш на Македонски, да битисуваш на Македонски, да се бориш за Македонското достоинство, за Македонската цивилизација, за Македонските вредности....

Затоа, ние сме Македонци!

Затоа сме горди патриоти кои ја сакаат својата земја.

Ние сме потомци на големи Македонци кои ја пренесуваат како аманет својата цивилизација, од своите претци на своите идни поколенија!

Има ли нешто поблагородно од ова?!

Има ли нешто поголемо од Македонија, од Македонското?!

Токму така....

Тоа е вредноста да се биде еден од привилегираните.

Да бидеш Македонец, по крв, по род, по јазик, писмо и свест.

-------------

Датум на внесување: 12.Декември.2010 во 15:42
Фали ме усто зар ќе те расчепам...газење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: annaja
Датум на внесување: 13.Декември.2010 во 01:05
Или,фали ме усто ќе те чепам,бегај те ноги ќе ве прскам

Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 13.Декември.2010 во 11:47
Замислена, ај замисли се малку што си пишала подолу, размисли и кажи ми искрено каде живееш. Ова мене ми звучи како да си препишала нечија писмена работа каде темата била : убаво и литературно изразување на тема Македонија. А ако стварно веруваш во тоа што си пишала повели на една мала прошетка низ земјава со мене. Јас ќе те частам. Само понеси апарат за сликање и една кеса.

Постирано од: Kali
Датум на внесување: 13.Декември.2010 во 12:19
Originally posted by zamislena zamislena напиша:

Има ли нешто поголемо од Македонија, од Македонското?!

Токму така....

Дали има нешто поголемо од Македонија....?

ДА!

Секој еден од нас!
СВЕТОТ!

Светот е поголем од Македонија, а кој ние не го познаваме бидејќи сме скоро гетоизирани (да, да, ’’визниот режим’’ сеуште важи за нас, во вид на економска и духовна изолација)

Каде е привилегијата и големината на ’’Македонското’’ во заглавеноста, зачмаеноста?
Вредностите се негуваат кога има погодна почва за тоа.
Како ќе ги негувате вредностите во ситуација на сиромаштија, корупција, насилие, стагнација на секое ниво?

Можеме само да фантазираме за нив, како и што правиме- редиме споменици.
Вредности, почитување еден со друг, традиција - едноставно, се губат.  

Датум на внесување: 13.Декември.2010 во 13:05
Ova Zamislena...da ne si premnogu zamislena za da ne vidis sto ni se slucuva...i koja cirkuzijada i beda dozivuvame???
Ovde covekot ne e covek...toj stanuva igracka vo necii race i planovi...

-------------

Датум на внесување: 13.Декември.2010 во 14:49

http://%D0%94%D0%B0%20%D1%81%D0%B5%20%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B5%20%20%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%86%20%20%20%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B0%20...%21%21%21 - Да се биде  Македонец   е привилегија ...!!!

Јас би се согласила со ова бидејки не е мала работа да ги издржиш сето ова што се случува-тоа го можат само привилегираните:
1. Цел месец да ти помине во пресметување, префрлање, покривање минус од една на друга картица
2. Да мозгаш како овој месец да платиш струја, другиот парно, третиот вода и така Јово на ново
3.Да се разболуваш од страв да не се разболиш-оти заздравување нема-болниците ни се легло на вируси, зарази, па дури и поле на паѓање покриви на глава!!!!
4. Да се радуваш што платата ја земаш на 18 место на 20 и да се тешиш и им се заблагодаруваш шт се смилувале да ти ја дадат 2 дена порано-оти си можат и ич да не ти дадат- а ти ништо не им можеш
5.Да не смееш да зуцнеш ни збор критика оти одма ќе ти лепнат етикета-комуњар или бугрофил-зависи кого критикуваш
6. Да го слушаш катадневно оној кој само заради соодветна книшка ти е раководител како треба да работиш-а знаеш дека нити некогаш работел како треба, нити работи нити ќе работи кога ќе му помине времето
Има уште многу да се каже-оти вакви привилегии нема нигде на светот. Овие привилегии ни прават да не ни биде досадно-да не ни атрофира мозокот (сивата кора де).изненадување
Остануваме вечно млади-никјо не е како нас.

-------------

Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 21:33
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

http://www.time.mk/read/NONE/4724101245/index.html - Македонците не и веруваат на Македонија

Фали ме усто зар ќе те расчепам...газење%20од%20смеење

...stvarno imalo duhoviti lugje  vo zemjava!газење%20од%20смеење

-------------

Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 23:40
[QUOTE=zamislena] 
.....среќа....... 

http://www.mn.mk/komentari/2901-Da-se-bide-Makedonec-e-privilegija -   Да се биде Македонец ... Привилегија  е ....!!!

Замисленааааааааизненадување
текстов ќе си земам за право да го префрлам и кај писмените...ќе им се најде на дечињана...тие треба во своето главче да ја имаат убавава,розева слика за нашата Македонија...нека имаат надеж,мали се...ама Замислена...извини мила...ама немој нас да пробуваш да ни ја продадеш оваа нереална слика...да не речам смешна

-------------

Датум на внесување: 18.Декември.2010 во 06:12
Македонија е лидер во регионот во државната ревизија

Симоне Филипини, холандска амбасадорка

http://www.time.mk/read/c1760f0133/7ce117557c/index.html - линк

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 12:51
maaa....za merak e!изненадување

....намигнување

-------------

Датум на внесување: 09.Јануари.2011 во 15:53
Пофалбаголема%20насмевка

http://www.time.mk/read/NONE/faeebb7a34/index.html - Влашката редакција во МТВ одбележува 20 години постоење

-------------

Датум на внесување: 13.Јануари.2011 во 04:50
Пофалба

http://www.time.mk/read/c9d8c3e98d/2769060a58/index.html - Македонија - врвен реформатор во регионот  

еве доказ дека во државата се случуваат и убави работи

аплауз

-------------

Постирано од: Platenik
Датум на внесување: 13.Јануари.2011 во 06:35
Originally posted by Kali Kali напиша:

<span style="widows: 2; text-indent: 0px; border-collapse: separate; font: 16px 'Times New Roman'; white-space: normal; orphans: 2; letter-spacing: normal; color: rgb(0, 0, 0); word-spacing: 0px;"><span style="line-height: 19px; border-collapse: collapse; font-family: Arial,Helvetica,sans-serif; font-size: 12px;">
<p style="padding: 0px; border-width: 0px; margin: 1em 0px; outline-width: 0px; font-size: 12px;">Има ли нешто поголемо од Македонија, од Македонското?!

<p style="padding: 0px; border-width: 0px; margin: 1em 0px; outline-width: 0px; font-size: 12px;">Токму така....

<p style="padding: 0px; border-width: 0px; margin: 1em 0px; outline-width: 0px; font-size: 12px;"><strOng style="padding: 0px; border-width: 0px; margin: 0px; outline-width: 0px; font-size: 12px;">Тоа е вредноста да се биде еден од привилегираните.

<strOng style="padding: 0px; border-width: 0px; margin: 0px; outline-width: 0px; font-size: 12px;">Да бидеш Македонец, по крв, по род, по јазик, писмо и свест.</span></span>
Дали има нешто поголемо од Македонија....?ДА!Секој еден од нас!СВЕТОТ!Светот е поголем од Македонија, а кој ние не го познаваме бидејќи сме скоро гетоизирани (да, да, ’’визниот режим’’ сеуште важи за нас, во вид на економска и духовна изолација)Каде е привилегијата и големината на ’’Македонското’’ во заглавеноста, зачмаеноста?Вредностите се негуваат кога има погодна почва за тоа.Како ќе ги негувате вредностите во ситуација на сиромаштија, корупција, насилие, стагнација на секое ниво?Можеме само да фантазираме за нив, како и што правиме- редиме споменици. Вредности, почитување еден со друг, традиција - едноставно, се губат.  

Секој еден е поголем од Македонија?! Мислиш секој еден индивидулно, секој еден Македонец е поголем од Македонија?!

Грешка, сите ние сме Македонија, а ако не сме ние нема да ја има и Македонија. Така тоа оди.

За светот не би коментирал, затоа што и таа констатација е грешна. Има и полоши, ама има и подбри од нас, во светот! Во секој случај тој голем свет е некако премногу егоцентричен, сите си мислат дека светот околу нив се врти, а не тие околу светот. Само некои Македонци мислат дека се тие, лично, поголеми од Македонија.

Туку поентата е што ти можеш да направиш за Македонија, не што може Македонија да направи за тебе.

Еве гледам дека дури некои Бугари имаат поголема, да неречам преголема љубов за Македонија, а ние сме запнале светот, та светот.

-------------
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Датум на внесување: 13.Јануари.2011 во 12:39
Originally posted by Kali Kali напиша:

Дали има нешто поголемо од Македонија....?

ДА!

Секој еден од нас!
СВЕТОТ!

Светот е поголем од Македонија, а кој ние не го познаваме бидејќи сме скоро гетоизирани (да, да, ’’визниот режим’’ сеуште важи за нас, во вид на економска и духовна изолација)

Каде е привилегијата и големината на ’’Македонското’’ во заглавеноста, зачмаеноста?
Вредностите се негуваат кога има погодна почва за тоа.
Како ќе ги негувате вредностите во ситуација на сиромаштија, корупција, насилие, стагнација на секое ниво?

Можеме само да фантазираме за нив, како и што правиме- редиме споменици.
Вредности, почитување еден со друг, традиција - едноставно, се губат.  

apsolutno !да

vo mirnodopsko vreme...sekoj eden e povazen od makedonija!

...a, sega e "mirno" vremeto...ne?збунетост

-------------

Датум на внесување: 13.Јануари.2011 во 12:43
Originally posted by емил емил напиша:

Македонија е лидер во регионот во државната ревизија

Симоне Филипини, холандска амбасадорка

http://www.time.mk/read/c1760f0133/7ce117557c/index.html - линк
Ubo...ubo...Da se postapi po naodite na drzavniot revizor...POLA VLADA VO APS...Zatoa sleduva pritisok i k;e vidite kakov 'ke bide toj iuzveshtaj,да slednite godini...да
Znachi ne e do revizorite...do vladata e...koja si krade i gajle si nema...nitu od revizii..a ushte pomalku od narodot...плазење

-------------

Постирано од: krkovicka_mala
Датум на внесување: 16.Јануари.2011 во 21:26

Kolku glupava konstatacija za eden NAROD.........
Kako mozi
Маја Даниелс da konstantira nesto vo moe ime,a taa da bide pobornik za voveduvanje na angliskite preziminja na nasite vo dijasporata?
Podmazena za nekoj bogat Gasterbajter,doaga da ni kazuva za nasata Makedonija,a taa e prva sto prifati cuzdo prezime za nekoja vila ili slicno.

Датум на внесување: 18.Јануари.2011 во 12:41
Originally posted by krkovicka_mala krkovicka_mala напиша:

Kolku glupava konstatacija za eden NAROD.........
Kako mozi
Маја Даниелс da konstantira nesto vo moe ime,a taa da bide pobornik za voveduvanje na angliskite preziminja na nasite vo dijasporata?
Podmazena za nekoj bogat Gasterbajter,doaga da ni kazuva za nasata Makedonija,a taa e prva sto prifati cuzdo prezime za nekoja vila ili slicno.
да..........газење%20од%20смеење

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk