Испечати | Затвори го прозорот

Стилот е личен вкус или одраз на џебот?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Мода и убавина
Опис на форумот: Креатори, козметика, фризура, целулит, трендови...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=19189
Датум на принтање: 19.Јули.2025 во 00:19
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Стилот е личен вкус или одраз на џебот?
Постирано од: Lithium
Наслов: Стилот е личен вкус или одраз на џебот?
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 03:32

Што мислите? Дали стилот што го негуваме и машките и женските
е одраз на нашиот личен вкус или пак сепак тоа
е одраз на нашите џебови?
Познавам доста луѓе што имаат повеќе пари ама не знаат како
да се облекуваат
несоодветно за некоја пригода, не знаат како со што да спојат
Меѓутоа има и еден друг тип на луѓе што немаат толку многу пари
а само велат дека ако ги имаат можат да си ги дозволат најскапите
парчиња на облека што се во тренд

а вие што мислите? среќа

-------------
You think you are perfect? Well, try walking on water...

Коментари:
Постирано од: lane62
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 11:07
i edno i drugo.

-------------
Daj više odmora jeziku nego rukama!

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 13:15
Мојот невкус ги надминува сите разумни граници

-------------
http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/

Постирано од: Evenstar
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 13:24
Стилот е израз на личноста и не зависи од тоа дали имаш или немаш пари... баш како што рече, некои луѓе имаат пари, а немаат никаков стил, т.е не знаат како да се облечат, а некои пак и со малку пари знаат да го изразат својот стил...
во секој случај, брендирана облека не значи дека имаш стил... тоа само покажува дека имаш пари и ништо повеќе...

-------------
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.

Постирано од: Milaa
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 13:56
Мислам дека баш  луѓето кои неможат или не секогаш можат да си дозволат брендирано парче облека,а кои се креативни и инвентивни,се секогаш интересни за око и се препознатливи,со јасно изграден и дефиниран стил,значи не се подвижни кукли од излог во бутик.голема%20насмевка

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 14:04
Ne znam za drugite mozam za sebe da kazam.
mrazam da nosam ona sto e vo moda.
Imam nekoj sopstven stil.
Od markite postuvam samo Burberry i La Costa (od vtorovo ne bas se)
Ne sum takva da cenata mi e presudna za oblekata, znam da frlam mnogu pari za glupost, a znam i da dadam mnogu malce za neso so navistina dobro mi stoi.
Za mene ne vazi praviloto-poskapo poubavo.
Ne baram koj znae kakov kvalitet zasto znam deka toa parce ke go oblecam nekolku pati i ke fakja mesto vo skaf potoa.

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Постирано од: blackeye
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 15:32
i jas sum od tie sto ne sakaat da nosat "samo ona sto e na moda". duri se slucuvalo da se skaram so nekoj aprodavacka koja me ubeduva deka toa odlicno mi sto i i "deka e na moda sega"...a jas baram nesto sosema drugo!jas sakam taka, go baram toa i toa ako imas usluzime ako ne mozes kulturno da kazes deka nemas a ne da mi drzis lekcii sto e na moda sega a sto ne. i da ne se povtoruvame, site pogore kazaa deka nemora da znaci ako nosis skapa garderoba i garderoba so ime deka imas stil...jas imam sekakvi parcinja, a iskreno edno letno maice sto go kupiv pred nekolku godini na panagur popatno mi e mnogu poubavo i podrago od nekoi so imeсреќаoblekata ne go pravi covekot, covekot ja pravi oblekata...vazno e kako go "nosis" toa parce obleka i najbitno da se cuvstvuvas dobro vo nego.

-------------
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 17:06
So ubo kaza blackeye аплауз

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 17:21
Многу убава тема; вкусот не се купува со пари тоа е општо познато но квантитетот и квалитетот на облеката, исто како и модните додатоци, фини материјали и секакви дребулии се купуваат со пари, и колку повеќе пари имаш повеќе можеш да си дозволиш да си ја пуштиш фантазијата да дивее.
Може секогаш да се склопи нешто фино и со помалку пари, но ефтиното се познава, јас приметувам барем скај кондури и јакни, ефтини палта и пантолони, блузи, малку ми се одбивни и антипатични но некој што знае добро да искомбинира со останатите делови од облека и ташна, накит тоа и не делува така лошо.
И секако дека купувам облека која можам да си ја дозволам. Сигурно не можам да си дозволам Галијано или нешто сл.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 17:43
Точно, вкусот не се купува со пари, само што ( да не звучам како материјалист ) кога имаш на пример повеќе пари можеш да си дозволиш многу поголем избор на облека, и брендирана и фејк.
Можеш тогаш да искомбинираш повеќе варијанти
Кога имаш брендирана облека мислам дека се наидува на поинакви погледи кај луѓето
А и она што е оргинал секогаш и подолго трае
подобар квалитет има
ќе го платиш поскапо ама ќе го носиш подолгосреќа

-------------

Постирано од: abnormalen
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 17:56

Убаво е да имаш стил, но и пари за да го негуваш, но и со малку пари можеш да си негуваш сопствен стил, не мора да се носи нешто само затоа што е во мода, па макар и воопшто да не ти прилеганамигнување

-------------
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 17:58
Originally posted by Lithium Lithium напиша:

Точно, вкусот не се купува со пари, само што ( да не звучам како материјалист ) ]

Делиме многу слично мислење на темава, но од аспект на облекувањето кое е и во голем дел неразделива компонента од секоја индивидуа, многу луѓе не сакаат да звучат како материјалисти или снобови.
Литум сигурно не си материјалист штом не сакаш да звучиш како еден таков

но јас не гледам ништо лошо во тоа да си материјалист во еден материјален свет. Облеката е материјална работа која би требало да биде проекција на дел од нашите карактерни особини, статус и сл.
Јас сум материјалист во голема мера а богами и сноб сум за одредени работи како часовници и цвикери за сонце на пр, што пак не значи дека можам да си ги дозволам, ама затоа нема да купам нешто чкарт.

-------------

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 18:04
секогаш сакам да носам нешто што ми е пријатно,комотно...
треба јас да ја носам облеката,а не облеката менеголема%20насмевка
колку и да е нешто во мода ако не ми лежи,не сум заинтересирана за него

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 18:09
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Originally posted by Lithium Lithium напиша:

Точно, вкусот не се купува со пари, само што ( да не звучам како материјалист ) ]

Делиме многу слично мислење на темава,

Облеката е материјална работа која би требало да биде проекција на дел од нашите карактерни особини, статус и сл.
Јас сум материјалист во голема мера а богами и сноб сум за одредени работи како часовници и цвикери за сонце на пр, што пак не значи дека можам да си ги дозволам, ама затоа нема да купам нешто чкарт.

Во право си, само што ова што го велиш дека ``облеката е материјална работа која би требало да биде проекција на дел од нашите карактерни особини, статус и сл`` понекогаш прави да кај луѓето се стекнат поинакви, да не речам многу поразлични впечатоци од она што тие вистински се по карактер.
На пример некој има низок економски статус и не може да си дозволи некое скапо парче облека. Може да се случи да некој веднаш добие погрешен впечаток за него и да го процени само според тоа што му е приложено однадвор.
Затоа не сум сигурна колку може облеката без разлика дали е фејк или брендирана да ги претстави дел од карактерните особини на една индивидуа

-------------

Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 21:44
Opsto zemeno za situacijata vo Makedonija, mislam deka povejke e odraz na dzebot otkolku licen vkus. Jas nosam obleka koja sto epten mi se dopagja i sto e komotna za nosenje, NO toa ne e stilot sto si go imam zamisleno i sto mene mi se dopagja. Sepak za nekoi raboti ne mozam da si dozvolam da gi imam.

-------------

Постирано од: IzGubEnA
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 22:29
koj ima vkus i znae kako da se oblece moze i za malce pari da izgleda preubavo i moderno...moze da imas nenormalno mnogu pari pa ako neznaes da sklopis dve boi sto si odgovaraat ke izgledas smesno

-------------

Постирано од: Cvekence
Датум на внесување: 26.Мај.2009 во 00:52
cisto licen vkus spored mene...ja sum na maici i farmerki toa mi e stilot jbg,uopste ne drzi do pari... a i da ima neso od dolce & gabana da ti se svigja garant ima turska/kineska kopija poeftina 1000 patitaka da nemas gajleплазење

-------------
respect my authoritaaa

Постирано од: nikita
Датум на внесување: 26.Мај.2009 во 09:05
mozam da kazam za sebe....porano nosev stikli,cevka farmerki,pliko tasni,i se ona so bese na nekoj nacin vo trend...no seto toa go zameniv so poednostavni raboti...se sto e siroko,so cvetcinja i dolgo...se pronajdov vo hipi stilot i ne go menuvam...

Постирано од: Enigma
Датум на внесување: 28.Мај.2009 во 23:11
Originally posted by IzGubEnA IzGubEnA напиша:

koj ima vkus i znae kako da se oblece moze i za malce pari da izgleda preubavo i moderno...moze da imas nenormalno mnogu pari pa ako neznaes da sklopis dve boi sto si odgovaraat ke izgledas smesno
se soglasuvam izgubena,ne e samo imati treba i umeti

-------------
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu

Постирано од: sneska_v
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 14:15
Modata e relativna rabota,taa postojano se menuva,sega stilot e nesto drugo,sekoj covek si go gradi svojot stil kako sto znae,ne e rabota nekoj da nosi brendirana obleka zatoa sto e "BREND",covek koj znae da kombinira od nisto ke napravi nesto, i sekogas ke bide zabelezan vo negovata sredina,ima edna izreka veli: "ako ne znaes so e ubavo kupi go najskapoto"плазењеjok ma nema vrskaaaaaa,ne gi osporuvam modnite brendovi samo sakam da kazam covek so stil sekogas znae kako da ja nosi garderobata ne e vazno dali e marka ili ne e marka, ednostavno toj ima stil i go biduva,stilot e unikatnosta na eden covekда

Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 14:49
Многу е важно да знаеш како да ја носиш облеката. Без разлика дали е бренд или парче од пазар.

Е сега..

Стилот е личен вкус или одраз на џебот?

Стилот е личен вкус. Што дека има некои со длабок џеб, а не знаат што да облечат

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 16:28
Стилот е одраз на нашиот карактер и вкус,прво треба да знаеме што ни прилега,во каква облека најдобро се чувствуваме,за да на крај кажеме ....е во оваа облека ЈАС СУМ ЈАС!
Убаво е да се следат модни трендови ,следам и јас ,но не по секоја цена,може и во нај тренд облека да изгледаш како кловн.
Скапата облека ,посебно на нашиве простори не е одраз за загрантиран квалитет,а исто така не значи дека некое енормно скапо парче ќе не направи поубави.

-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 24.Август.2010 во 03:30
Ако стилот е одраз на џебот, тогаш јас немам скршен денар.

-------------
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality

Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 24.Август.2010 во 03:33
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Ако стилот е одраз на џебот, тогаш јас немам скршен денар.

На ова обратнопропорционално би му дошло "Ако јас немам скршен денар, тогаш или немам стил, или пак ми се дупнати џебовите"? плазењесмеење

-------------

Постирано од: KUKOC7
Датум на внесување: 24.Август.2010 во 09:55
i licen vkus....ama i  odraz na djebot....povrzano...edno so drugo....

Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 24.Август.2010 во 19:20
Sekoj treba da si ima izgraden licen stil, sekako toa da izgleda vkusno sklopeno, bez razlika dali e kupeno na pazar ili e nekoj brend!

Nekoj so malku pari moze da izgleda kako avion i obratno vo skapa obleka kako klovn!голема%20насмевка

-------------
always look on the bright side of the life!

Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 24.Август.2010 во 23:48
многу често во последно време викам дека некои луѓе се едноставно - без вкус! секогаш имало и ќе има - од оние што знаат со малку пари да склопат нешто убаво,... од оние што со подлабок џеб знаат складно да се облечат,.. и обратно...

сепак се е работа на вкус... ако знаеш што бараш, што ти треба и стои, тогаш нема да погрешиш додатоците се битни, едно ланче или алка можат многу да помогнат во оформувањето на стајлингот, го прават комплетен...

за жал, барем кај нас, мислам дека сепак џебот влијае на стилот... знам примери кај што носат некои здолништа или фармерки од пред 10тина години, едноставно го немаат луксузот да си дозволат нови...    просечно семејство не може да си дозволи сите членови да носат најк или адидас...

-------------

Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 25.Август.2010 во 01:36
Не се придржувам според модата,баш и несакам да бидам бележана како сите други кога нешто се носи.
Овие колку и да се модерни-никогаш
или овие,некако не ми се летни,па уште кога ќе видам малку повисоки како чизми,и на купаки не ми изгледа убаво.
Иако Каролина Гочева беше оценета 10-ка за такво појавување во Охрид.
мене не ми оди тоа

-------------
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв

Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 25.Август.2010 во 01:59
Можеби и сум била надвор од тема, ја прочитав Blackeye и изгледа според тоа напишав.
нема врска стилот со џебот,и кога купуваш со тие малку пари што ги имаш пак ќе купиш нешто што ќе те фати за око.
Стилот ти диктира што да биде тоа.

Еве за сестра ми еден пример,малку смешен
Пред 2-3 год имаше едни дрвени кломпи,ама толку беа удобни на ногата им немаше замена.Арно ама се скинаа кожниот дел распука.
Беше толку упорна да ги носи што направи неколку убави материјали,скроени за да го покрива целосно тој дел,и како и одговараа така си ги одлепуваше и си ставаше нов во склад со облеката,мислиш има тооолку различни модели а она си тепа само со нив.
Не ти требаат многу пари за ова

-------------
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв

Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 25.Август.2010 во 02:14
Dzebot igra definitivno golema uloga kaj stilot na oblekuvanje...Podobro bi rekol kaj kvantitetot na obleka sto sakas da ja kupis.....Ako imas malku pari mozes normalno da se obleces no sigurno ce straftas isto oblecen/a podolgo vreme...тага...no money, no honey...

-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.

Постирано од: Феникс
Датум на внесување: 28.Август.2010 во 18:09
Sekoj den gledam lichnosti koi imaat dlabok dzep i poln plakar no retko koga ja pogoduvaat kombinacijata za razlika od nekoi koi ne bash tolku raspolagaat so golem izbor na kvalitetna obleka, a pak" neshto "zrachi od niv  koga  go nosat  toa  sosema obichno parche....treba da znaesh da go nosish toa shto go imashсреќаtoa e stilot ...nekoj go ima nekoj ne ...

-------------
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...

Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 29.Август.2010 во 22:55
Good point.

Jas nemam kojznae kolku parcinja obleka doma, kupuvam i eftino i skapo, kako ke mi dojde, kako kje im dojde na moite ustvari, sepak uste sum finansiski zavisna od niv.

Kaj mene, stilot e isklucivo licen vkus.
I stilot e spored mene nacin na zivot,a oblekata doaga kako kapak na se toa.

Bitno mi e samo oblekata da e udobna i da se vklopuva vo stilot sto go nosam koj e epten konfuzen i ne moze da se vbroi vo nitu edna od aktuelnive ni subkulturi.

-------------
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality

Постирано од: mariija
Датум на внесување: 30.Октомври.2010 во 12:55
Stilot e licen vkus koj zavisi od dlabocinata na dzebot

-------------
"If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic."

Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 12:09
Да се надополнам, кога би имала мноогу пари би се носела многу поавангардно и поексцентрично, би си дозволувала креации на некои имиња кои многу би се поклопувале со мојот вкус и потреби.
Секако кога си богат, мега-богат твојот животен стил и ти го дозволува ова, оти има и кај да се рекламираш.

-------------

Постирано од: емил
Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 12:18
Категорично во денешно време одраз на џебот за жалост.

Да ,можеш да си купиш нешто што то допаѓа ,но целиот гардероб да ти е полн со алишта од твојата омилена марка-невозможно!!

-------------

Постирано од: brza
Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 12:38
Originally posted by mariija mariija напиша:

i posle ova...shto ima da se diskutira?збунетост

iako ima "bezvkusni" i so dlabok djep ama,

i toa spagja pod ...lichen vkus!да

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: shako
Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 18:46
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Good point.

Jas nemam kojznae kolku parcinja obleka doma, kupuvam i eftino i skapo, kako ke mi dojde, kako kje im dojde na moite ustvari, sepak uste sum finansiski zavisna od niv.

Kaj mene, stilot e isklucivo licen vkus.
I stilot e spored mene nacin na zivot,a oblekata doaga kako kapak na se toa.

Bitno mi e samo oblekata da e udobna i da se vklopuva vo stilot sto go nosam koj e epten konfuzen i ne moze da se vbroi vo nitu edna od aktuelnive ni subkulturi.
   sakam kazham neznam recham , shto sakashe da kazhe pisatelot ???

Постирано од: Anthony
Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 20:39
Одраз на џебот , дефинитивно.

-------------
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!

Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 23:20
Делумно се согласувам дека џебот може да овозможи стил,брендирана облека,но колкумина со длабок џеб имаат неизграден стил,лоша комбинаторика на бои,измешани стилови...се на се кич.
Затоа ќе кажам ,приоритет има вкусот.

-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 23:30
ma...djabe ti e vkus,..ako nemash pari da go...odrzuvash na visoko nivo !

-------------

Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 23:39
И џабе ти се пари кога стилистите ќе ти речат вака.....а ти ќе правиш...онака

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 23:46
Originally posted by mariija mariija напиша:

zatoa i meg...najpametno kazuva,
 i ne znam zoshto seushte se diskutira za toa.

-------------

Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Ноември.2013 во 12:54
Stilot e isklucivo lichen vkus i moze da se najde (barem vo segasno vreme) i za pomalku i za poveke pari garderoba ...No koj sto ke izbere da nosi zavisi od negoviot vkus

Primer ...Vo nekoi od skopskive brend prodavnici moze da se najdat sekakvi kosuli ,skapi no spored moj vkus, sareni ,drecavki ,svilenki i ne znam kakvi ....skapi no toj koj ke gi kupi ke gi kupi bidejki toj e negoviot stil...

Stilot, spored mene , ne e povrzan bas so dzebot

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk