Испечати | Затвори го прозорот

Кога пријателството прераснува во љубов

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=14429
Датум на принтање: 22.Јули.2025 во 02:56
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Кога пријателството прераснува во љубов
Постирано од: nepoznat91
Наслов: Кога пријателството прераснува во љубов
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 01:23
koga prijatelstvoto prerasnuva vo ljubov sto se oseka posledici ako se izrazi taa ljubov i vashe mislenje?????

pomosh ve molammmmmm

Коментари:
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 01:32
тага pak isto

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: emilyXX
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 02:58
definitivno deka prijatelstvoto moze da prerasne vo ljubov. Mnogu e delikatno prasanjeto za dali da se izrazi ljubov. Ja bi ti preporacala da vidis dali i od nejzina strana ima nekoi znaci ako da probaj si ja srekata A dokolku zaklucis deka nejziniot odnost e cisto drugarski togas probaj da ja zaboravis i da prodolzis da ja gledas kako drugarka zato sto vo sprotivno ako i izjavis ljubov i bides odbien vasiot odnos nema da bide kakov sto vi e sega ke se cuvstvuva nekoja praznina nema da bidete slobodni kako sto ste sega.
No isto taka golem udel ima i kolku ste bliski

Постирано од: Agapi
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 04:17
jas ke ti kazam od licno iskustvo

pred da mu priznaes da ispitas mn dobro dali cuvstvata se obostrani...zaso posle ako mu priznaes a toj te gledal samo kako drugarka da znaes i drugarstvoto ke prestane. Veke nisto nema da bide isto, ke imate samo edno obicno zdravo a mozebi ni toa. A toa e najtesko, koga znaes kolku ste bile blisku a preku nok se se smeni i naredniot den ste samo obicni poznanici. No sepak ti psoakuvam da probas zaso uste potesko e da si vo engova blizina a da nemozis da bides so nego.. I uste neso da ti kazam ako prajs neso samo li4no nemoj da probuvas preku 3ti licnosti

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 22:42
секој има различно искуство
затоа ако не пробаш нема да знаеш што би било кога би било
и можеби цел живот ќе се каеш за пропуштената прилика
некогаш,луѓето кои се многу претпазливи испуштаат многу шанси .оние пак кои се однесуваат стихијно можеби полесно поминуваат низ животот.

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 23:17
Ke se povtoram : Sekoe prijatelstvo e seksualen impuls so prepreka

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 09:39
ке се изрази во загуба на нешо шо е било вредно но и ке се надополни со нешо ново како изживуване.
ако и да не верувам во тоа- не мислам дека често се случува.
мене ми е по битно прашането: како лjубовта да прерасне во приjателство...

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 09:42
nikakoизненадувањетага

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 09:50
...ljubovata i prijatelstvoto odat zaedno fateni za race... moze li da go ljubish dushmanot...?

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 09:51
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

...ljubovata i prijatelstvoto odat zaedno fateni za race... moze li da go ljubish dushmanot...?

можеш.. можеш... ако преди си го сакал кога не ти бил душман.

Постирано од: KUKOC7
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 09:56
pretpostavuvam se raboti za dvajca koi predhdno bile drugari pa odednas da se zaljubat...se desava....ama ne vredi da reskiras prijatelstvo...sto pravime ako se pokaze deka toa ne bilo toa misalm na ljubovta...ta brzo isceznuva a prijatlestvoto ne..toa trae!!!
postojat tri devojki so koi nikogas nisto ne bi napravil...sto se vika ne bi go spasil i coveckiot rod ako treba голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 10:02
ne vredi da reskiras prijatelstvo...
... zdravje poubavo iskazana mislaголемо%20гушкање...

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 10:03

ne vredi da reskiras prijatelstvo...
... zdravje poubavo iskazana mislaголемо%20гушкање...

sekogas vredi
sekogas
nema niso na svetot so ne bi se riskiralo za ljubov

-------------

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 10:09
ne vrediiii !!!
pogotovo ako znaes nekogo 20 godini.... da reskiram i probuvam so nekoja koja mi e "drugarka" nekoj den nedela mesec ama ako sum so nekoja od peleni zaednoooo posledna da e ....jas licno da treba da go sapasm coeckito rod neee  nee i neee голема%20насмевкаголема%20насмевка

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 10:42
... drugarstvoto od detstvoto e ednakvo so rodbinstvo...najcesto na najdobriot drugar/drugarka sme im...ili ni se kumovi...starosvatovi... znaci od drugarstvoto prerasnuva rodninska vrska... poleka stanuvaat clenovi na semejstvoto bez koi ne odi ni edna semejna ubavina...i loshotija...
...prijatelstvata steknati na pogolema vozrast... se prijatelstva...ako trebalo da bidat ljubov...ke bile togash... na pocetokot...
...nekogash prijatelstvoto e pogolemo...posveto i od ljubovta... arno ama ako zboruvame za vistinsko prijatelstvo...

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 10:56
Браковите произлезено ид пријателство се многу постабилни и подобри од оние "drugite"....

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 11:02
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Браковите произлезено ид пријателство се многу постабилни и подобри од оние "drugite"....

soglasen sum so ova tvoevo do nekade!!!
ova mi go kaza ednas edna tetka da ne kazam baba... mi bese turistka i onaka uz muabet mi vikaaa dete ako sakas da zemes dobra zena baraj ja vo tvojta drugarka  taa najdobro te znaeee !!! i do nekade e vo pravo

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 11:07
Originally posted by KUKOC7 KUKOC7 напиша:

soglasen sum so ova tvoevo do nekade!!!

ova mi go kaza ednas edna tetka da ne kazam baba... mi bese turistka i onaka uz muabet mi vikaaa dete ako sakas da zemes dobra zena baraj ja vo tvojta drugarka  taa najdobro te znaeee !!! i do nekade e vo pravo

Не до некаде...
Сосема е во право...
Затоа имај повеќе другарки...
Ти ја познаваш неа, она тебе...
Тоа е многу важно...
Љубовта трае една година , две три... како кај кои....
Но почитувањето и разбирањето со некоја која ти била другарка -а нели се дружиш затоа што имаш исти погледи на животот и низа други работи-тоа ќе треа многу подолго...

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 11:20
...... http://www.youtube.com/watch?v=dPnRB4Wuc9k - kliknituka ........

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 11:32
... edno neshto site zaboravame... brakot ne e samo doverbata... razgovorite...grizata okolu decata... semejnite odnosi...  brakot ima ushte strana... koja vo mnogu neshta e mnogu znacajna... seksot... mnogu brakovi trasirani na prijatelstvo... rerasnaa vo neprijatelstvo tokmu zaradi seksualnata nezadovolenost...
... ne biva brak bez doverba=prijatelstvo...ama ne biva i brak bez seksualna ramnoteza...
...najubavo e koga se ispolneti i ednite i drugite predizpozicii...togash brakot e uspeshen...

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 11:39

... ............
ne biva brak bez doverba=prijatelstvo...ama ne biva i brak bez seksualna ramnoteza... ...najubavo e koga se ispolneti i ednite i drugite predizpozicii...togash brakot e uspeshen...

Kolku takvi brakovi ima.....??!!!!
Sexualnite razliki ili nesoglasuvanja ili kako sakas reci gi moze da se nadminat...ako se ima razbiranje i doverba..i pocit...
No ako nema razbiranje...i doverba... i pocit....
Ako samo sexot e glavanta karika...
Ke uspee toj brak....????

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:00
Секое пријателство не може да прерасне во љубов... ако нема сексуална привлечност меѓу пријателите, најдобро да си останат само пријатели... да не си останат на крај само со фрустрации...
А и секоја љубов не може да прерасне во пријателство, взаемно почитување и разбирање меѓу партнерите, како помеѓу пријатели или другари... ако истата се базира исклучиво на физичка привлечност... коге истата еден ден ќе ја снема... не ќе остане ништо друго што ќе ги поврзува партнерите во успешна врска...
Така да, комбинација од взаемна доверба и разбирање (читај пријателство), сексуална привлечност и се разбира најважното ЉУБОВ, е добитната комбинација...намигнување

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:09
Originally posted by anastea anastea напиша:

Секое пријателство не може да прерасне во љубов... ако нема сексуална привлечност меѓу пријателите, најдобро да си останат само пријатели... да не си останат на крај само со фрустрации...
А и секоја љубов не може да прерасне во пријателство, взаемно почитување и разбирање меѓу партнерите, како помеѓу пријатели или другари... ако истата се базира исклучиво на физичка привлечност... коге истата еден ден ќе ја снема... не ќе остане ништо друго што ќе ги поврзува партнерите во успешна врска...

Така да, комбинација од взаемна доверба и разбирање (читај пријателство), сексуална привлечност и се разбира најважното ЉУБОВ, е добитната комбинација...намигнување

Sedmica na loto...

Постирано од: topsexy
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:10
hm...ljubov,,,,,zaebi toa,stetno e ,ne ni treba....
a ne ostana ni prjatlstvo denes taka da si ostanuvame na kraj sami kako sto sme i dosle na svetov i bash mi e milo sto e taka,si ja imam celosnata sloboda

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:11
Originally posted by topsexy topsexy напиша:

a ne ostana ni prjatlstvo denes taka da si ostanuvame na kraj sami kako sto sme i dosle na svetov i bash mi e milo sto e taka,si ja imam celosnata sloboda

Spored ova Robinzon Kruso si bil najsreken covek na planetava....sloboden...

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:12

Spored ova Robinzon Kruso si bil najsreken covek na planetava....sloboden...

nisto ne mu falelo,ne znael da iskoristi ona sto ima

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:13

Баш не е така... ама ај младичка си... има време... ќе се предомислиш...намигнување

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:14
hahahahahahaha
aj mozebi nikogasголема%20насмевка

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:16
Da be, Robinzon go imal Petko...(taka se vikase...???)....

http://forum.idividi.com.mk/member_profile.asp?PF=15095&FID=43 - topsexy , што сакаш да кажеш... дека ти е убаво да живееш без љубов и пријателство???... изненадување

-------------
неколку жолти цветови.

od kaj da znam ,ne sum ja citala vceraгазење%20од%20смеење

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:17

http://forum.idividi.com.mk/member_profile.asp?PF=15095&FID=43 - topsexy , што сакаш да кажеш... дека ти е убаво да живееш без љубов и пријателство???... изненадување

bash toaголема%20насмевка

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:18
Ако така мислиш искрено те жалам...

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:19

nema potreba,veruvaj super eголема%20насмевка

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:21

nema potreba,veruvaj super eголема%20насмевка

Хахаха... тешко дека ќе ме убедиш во тоа...намигнување
Сум поминала и низ таа фаза... така да знам да направам разлика... што сакам... и што нејќам...среќа

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:21
Super e da znaes-ne da mislis deka znaes...

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:22
ni mislam,ni znam nestoгазење%20од%20смеење

-------------
Sunce hvala ti sto si isashlo za mene,sunce OBECAJEM MISLI SU MI POZITIVNE!

Постирано од: seka
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:23

i jas ti se pridruzuvam ....

topsexy, momentalno citam edna kniga, bi mozela TEBE da ti ja preporacam....

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:23

изненадување

-------------
Sunce hvala ti sto si isashlo za mene,sunce OBECAJEM MISLI SU MI POZITIVNE!

Постирано од: fragola
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:25
Koga ke pocnat da stanuvaat ljubomorni eden na drug za svoite partneri i da si davaat soveti od tipot-"Jas da sum na negovo mesto bi te gledal kako princeza"

-------------
I get enough exercise...just pushing my luck.

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:25

ni mislam,ni znam nestoгазење%20од%20смеење

Mislis deka znaes....

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:26
epa sega samo sto kazav deka ne mislam nistoгазење%20од%20смеење

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:26

Да бе... не викаат бадијала старите... “никое искуство не е за џабе“...задоволство
Тоа беше... во врска со пријателството и љубовта...намигнување

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:28

epa sega samo sto kazav deka ne mislam nistoгазење%20од%20смеење

Blaze si ti....

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:30
znam,znamгазење%20од%20смеење

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:31

Да бе... не викаат бадијала старите... “никое искуство не е за џабе“...задоволство

Тоа беше... во врска со пријателството и љубовта...намигнување

Ke mesame temi ... sega... a...
Upssss....
Ne be ... Za toa bese temava....
Iskusnui prijateli i iskusni vo ljubovta...
Zaedno se posilni...

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:32

znam,znamгазење%20од%20смеење

Vidis...vo pravo sum...
Ne znaes... ti mislis deka znaes...

Датум на внесување: 07.Август.2008 во 13:55
...najubavo e koga se ispolneti i ednite i drugite predizpozicii...togash brakot e uspeshen...
....mislam deka ova go kazav... pa posle toa go potvrdi i anastea... znaci site sme soglasni deka za uspeshen brak treba i prijatelstvo i ljubov i sex... zatoa ako go nema seto toa zaedno...poarno prijatelot da ostane prijatel...

Постирано од: Monuska
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 14:03
Originally posted by nepoznat91 nepoznat91 напиша:

koga prijatelstvoto prerasnuva vo ljubov sto se oseka posledici ako se izrazi taa ljubov i vashe mislenje?????

pomosh ve molammmmmm

Не ми се случило до сега, но зошто да не? Ако може дечкото или девојката да ти станат најдобри пријатели, зошто да не и обратно?

-------------
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...

Постирано од: james dean
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 14:20
Originally posted by nepoznat91 nepoznat91 напиша:

pomosh ve molammmmmm

"Последиците" можат да бидат супер, ако е љубовта обострана... односно ако пријателството прерасне во обострана љубов... или "трагични", ако е еднострана...   
Но во секој случај, штом едниот почнал да се вљубува, тоа другарство не може повеќе да биде биде другарство... Порано или подоцна нешто ќе се случи... но што, тоа зависи и од чувствата на другата личност...
Ако се работи за обострана љубов, не знам зошто би се размислувало... нема потреба од страв дека со евентуално раскинување на врската ќе пропадне и пријателството...
А ако е само едниот вљубен, најдобро би било добро да ја процени ситуацијата... иако мислам дека во секој случај би требало отворено и искрено да си ја искаже љубовта.... само треба да процени во кој момент е најдобро тоа да се направи...

-------------

Постирано од: n1k0La
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 16:13
drugarstvoto prerasnuva vo ljubov koga ke padne sex medju drugar i drugarka :D:D

-------------
Otvori Se Zezame ! Da Ne Vlezeme Sose Vrata!

Датум на внесување: 09.Август.2008 во 23:07
Originally posted by n1k0La n1k0La напиша:

drugarstvoto prerasnuva vo ljubov koga ke padne sex medju drugar i drugarka :D:D

tao ke dae samo sex...
ljubov...???збунетост

Датум на внесување: 10.Август.2008 во 00:43
Za mene e cista shizofrenija da i dozvolam da mi drnda za nejzinite e*aci, a ja da izigruvam drugarce i da mi place zosto so tolkav nema sretnato, a ovoj saka da ja otkaci. Bljak ! Ili so ima ona da znae so koi sum bil i sto sum prevel, pa da i se ispovedam. Bljak ! I zgora na seto toa da se zasakame. Bljak !

Датум на внесување: 30.Август.2008 во 19:23
Прераснува... и то без да се осетиш. И може би таа платонска лjуове по силна от секоjа страстна и пламенна, предизвикана од едно просто од сексуално влечение.

Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 30.Август.2008 во 21:56
kaj mene prijatelstvoto i ljubovta od pocetok se stavaat vo razlicni vagoni
i nemaat nikakov pristap edno do drugo

-------------
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза

Датум на внесување: 30.Август.2008 во 22:25
Sto e prijatel ? Gospodar na mojata sloboda zosto mu gi doveruvam tajnite ?
Da, sum imal takvi perverzni iskustva, samo sto ne sum gi prifatil od ednostavna pricina zosto pocnuva da trza vo periodi koga cenata megu zenskiot svet nenadejno ke mi skokne, a prethodno voopsto nemala protiv da bideme prijateli

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk