IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - C++ / C Програмирање
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

C++ / C Програмирање

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 19:56
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Znaci ova .bad,treba da e funcija clen na nekoja klasa sho kazva dali nekoja operation failed?Togas mora da vraka nekoj rezultat od tipot tocno ili netocno.


Да нешто вакво

Generally, such serious failures are nonrecoverable.

Незнам што би направило таква грешка збунетост
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 00:22
Originally posted by FLipsi FLipsi напиша:


Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Znaci ova .bad,treba da e funcija clen na nekoja klasa sho kazva dali nekoja operation failed?Togas mora da vraka nekoj rezultat od tipot tocno ili netocno.
Да нешто ваквоGenerally,
such serious failures are nonrecoverable.Незнам што би направило таква грешка збунетост


Не е ни важно,твоја работа е да направиш да јавува ако се слуши тоа.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 00:27
eofbit     The end of the source of characters is reached during its operations.
failbit     No characters were extracted because the end was prematurely found.Notice that some eofbit cases will also set failbit.
badbit     An error other than the above happened.





Znaci funkcijata vraka badbit ako nekoja greska osven spomnatite se sluci.

Znaci(bi trebalo neznam)nesto kako

if(cin.bad()==badbit)
{ //////
}

Изменето од ZoraNaSlobodata - 27.Октомври.2008 во 00:28
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 19:42
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

eofbit     The end of the source of characters is reached during its operations.
failbit     No characters were extracted because the end was prematurely found.Notice that some eofbit cases will also set failbit.
badbit     An error other than the above happened.





Znaci funkcijata vraka badbit ako nekoja greska osven spomnatite se sluci.

Znaci(bi trebalo neznam)nesto kako

if(cin.bad()==badbit)
{ //////
}



Ili pak verojatno

if(cin.bad)*/ako cin.bad e true,togas badbit postoi
{
//////
}


Da,najverojatno e vaka,toa na Makedonski bi bilo kazano,ako cin.bad,funkcija koja vraka boolean(true/false),vrati true,znaci badbit postoi i fajlot ne mozi da se cita ili nekoj drug error.
Ova e funkcija za error handling,nisto drugo.



Znaci po korisen cod bi bilo:

if(cin.bad)
{
cout<<"Fajlot nemozi da se procita"<<endl;
}else
///



Изменето од ZoraNaSlobodata - 27.Октомври.2008 во 19:46
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 20:28
Hm aj ќе видам сега дали ќе можи така .
Ако не здравј не е кузне што намигнување

фала на помошта <> html,body{border:0px;} td {border:1px dotted #CCCCCC;}
Кон врв
ivotopansko Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 02.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 21
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotopansko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 10:22
Здраво на сите.Вака..сакам да почнам да програмирам во C++ ама наидов на прва пречка како правилно да инсталирам C++ затоа што јас еднаш инсталирав но покажуваше многу грешки при инсталација.Доколку некој може убаво да ми објасни како иде цела постапка..и ме интересира што се тоа source kodovi.ви благодарам однапред
Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Статус: Офлајн
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 10:26
a sto da instaliras?
posto C++ ne e programot!

kako ti se vika programot/kompajlerot?
Кон врв
ivotopansko Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 02.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 21
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotopansko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 10:47
Visual C++ 2005 expres edition
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 13:20
А зошто не си симниш Dev C++ многу е подобар од Visual и поедноставен за работа.

И оваа тема ќе ја спојам со другата за C++
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 23:56
Originally posted by ivotopansko ivotopansko напиша:

Здраво на сите.Вака..сакам да почнам да програмирам во C++ ама наидов на прва пречка како правилно да инсталирам C++ затоа што јас еднаш инсталирав но покажуваше многу грешки при инсталација.Доколку некој може убаво да ми објасни како иде цела постапка..и ме интересира што се тоа source kodovi.ви благодарам однапред


Google i DevC++,najdobar e za pocetnici,Visual studio voopsto ne ti e potrebno.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
naemnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 658
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 17:21
Dev C++ e za ANSII C++ oti koriste GNU-C++-Compiler

Visual C++ ja dele samo Sintax so ANSII C++, ama toa sho so Visual C++ go Programirash i Kompilirash e Managed Code sho ja Targetira .NET i so toa se definitivno razlikuva od Programite sho sa programirani so ANSII C++ t.e. GNU C++ Compiler.
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2008 во 09:26
Da ne znaj  nekoj kako mozi ova zadaca da se resi

Implement an adt for manage a sequence through a restricted set of the following functions : size (),get_last()l isert_last(), insert_first(), remove_last(). Design and implement an algorithm for reversing a sequence using only the above functions. The algorrith should rearrange the elements of the sequence. Another sequence may be used for auxiliary storage.

Malku teska e голема%20насмевка


Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2008 во 00:26
Originally posted by FLipsi FLipsi напиша:

Da ne znaj nekoj kako mozi ova zadaca da se resiImplement an adt for manage a sequence through a restricted set of the
following functions : size (),get_last()l isert_last(), insert_first(),
remove_last(). Design and implement an algorithm for reversing a
sequence using only the above functions. The algorrith should rearrange
the elements of the sequence. Another sequence may be used for auxiliary
storage.Malku teska e голема%20насмевка


Од кај го ископа ова жити се :O?
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2008 во 00:44
Значи работата е да користиш Абстрактен тип на податоци за (не ти беше опишано најдобро).
Дали воопшто имаш искуство со АДТ?АДТ е метод кај шо има збир на податоци место директно да пристапи кон податоците користиш збир на функции да го сториш тоа.Ја немаш доволно објаснето прогамата,ако можи малце повеќе информација.
И кај те дават со вакви работи :S,ние во Битола ТФ учиме вакви работи по Структури и бази на податоци или слично нешто барем.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.