![]() |
|
Шминка на училиште? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Автор | |
biljana.madrid ![]() Сениор ![]() ![]() Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mladi i ubavi devojchinja od 15-16 godini i pomali ne im treba shminka... prirodno si se ubavi. a i nevkusno mi izgleda iznashlakani mnogu. Sepak e uchilishte a ne disko. Treba da ima razlika vo shminkanjeto na uchilishte i ostanato.
a i ova shminkite kaj nas made in china i turkey ne se mnogu za mashala...
Изменето од biljana.madrid - 05.Јули.2008 во 23:16 |
|
Прилепчанка
|
|
![]() |
|
princess1 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 10.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 12 |
za u shkolo mislam deka ne e potrebna shminka...ne idesh da terash moda i lepota tamu...nastavnicite ne te zagleduvaat kakva si ubava,bleda,dali ti e istaknata ustata/ochite a drugarite veke te znaat kakva si. A osven ako ne ti izlegla nekoja krasta na liceto mozhe malku pudra...a za posle chasovite staj si ako sakash shminka za na kafe ova ona...
|
|
![]() |
|
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
НИКОГАШ НЕ МОЖЕВ ДА ГИ СВАТАМ ТИЕ ШТО ИДЕА ШМИНКАНИ УШТЕ ОД САБАЈЛЕ...........ДЕКА СЕУШТЕ СОНЛИВИ ШМИНКАТА МИ ИЗГЛЕДА КАКО МИЕНИ А НЕДОМИЕНИ,НЕ МИ ИЗГЛЕДАЛО НИКОГАШ УБАВО
|
|
![]() |
|
Ani4ka_xxxxxxxx ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 163 |
taka edna moja drugarka ko dojde na u4iliste kako klovn, uzas pa duri i senka stavila i karmin bljak
![]() |
|
St|Ll wA|t|nG f0r mY pR|nCe ChArm|nG...
![]() |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Па може малку...ама ако се умее навистина тоа да се изведе да делува “невидливо“, во спротивно ќе ги иритирате наставнициоте а особено наставничките-бабускери
![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
nikita ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Никако...секогаш сум била против тоа...како што вика мрзла личат на недомиени,тоа маскарата им се размачкала...ужас
![]() |
|
![]() |
|
Рокси ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
само дискретна |
|
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
|
![]() |
|
Keri ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 574 |
јас само римел ставав!
![]() |
|
![]() |
|
elen4e-eli ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 202 |
хмм... па јас многу ретко се шминкам за на училиште, ок ајде можам да кажам дека ставам сјајче и тоа за мене е ок ама неможам ме нервираат моите другарки кога ќе ги видам за на училиште со еден куп креон под очите како на маскенбал да тргнале
![]() |
|
Nobody is perfect.....well I am nobody!
|
|
![]() |
|
defma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Ми пречи кога гледам млади и убави девојчиња со ранец и едно кило шминка на нив, воопшто не ми изгледа убаво.
Јас дури во четврта година средно почнав повремено да ставам пудра и римел. |
|
![]() |
|
maki_seker4e ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 131 |
koa idam u skolo gleam devojcinja so kilo pudra...boze boze svasta.normalno e malce moliv pod oci da stais(temno kafeav-chokolada)i da stais sjaj ili labelo kako sto ja stavam..samo ne razbiram use mali pa so ton sminka
|
|
![]() |
|
-B-lue E-yes- ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 111 |
дискретна може, онака лесна пудра и лабело или сјај и мааалку маскара...али друго не доаѓа во предвид....а кај мене у школо најмногу ме нервираат искомплексираните девојчиња,(не знам навистина имаат набиено некој ептеееен цврст комплекс дека имаат акни и проширени пори што нема врска) имат чиста и убава кожа а се трупат со еден тон пудра...тоа никако не можам да го разберам...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
THEPRINCESS ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4676 |
diskretna sminka - DA, malku pudra (kolku da se pokrie nekoja akna) i kreon pod o4i, drugo nisto, i na ustata moze sjaj ali jas koga i da stavev si go lizev sjajot i prekinav da stavam
|
|
![]() |
|
an4eee ![]() Нов член ![]() Регистриран: 29.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
jas sekogas ke pojdam vo u4iliste sekogas stavam sjaj4e,maskara i moliv4e za na o4i
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |