![]() |
|
Kој ќе преовладее: Машината против човекот |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | ||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Интернетот е неутрален ... нашите НАМЕРИ со интернетот може да бидат ПРОДУХОВЕНИ или ЃАОЛСКИ ... сепак ... човекот е резултат на 17.500.000.000.000 земјени години ... кои требаа да поминат за да дојдеме ние на бината ... после човекот се знае што е ... МИСЛАТА ... на МИСЛАТА НЕ И ТРЕБА ТЕЛО ... и може да живее вечно ... доколку не се загрози опстанокот на таа мисла ... така да ... најдобар пример е Парламентот ... не се караат луѓето ... туку МИСЛИТЕ се борат за опстанок ... а машините ... сепак се работи на вештачка интелигенција ... и на стварање на разни роботи ... ама далеку е денот ... за да владее машина над луѓето ... ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Тогаш кога ќе видам робот со макази в рака прецизно да шиша и да прави фризури, можеби ќе помислам дека преовладала машината. Или кога машина ќе ми истреби ориз, излупи компир, измеси, направи ручек...можеби и ќе преовлада.
Особено-ако се вљубам во некој Роботко-е тогаш стварно ќе знам дека преовладала машината.
Дотогаш...добро ми е вака...
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
|
Ako nedostasuva etika, sekako eden den ucenikot ke go pobedi ucitelot,... Kako sto komputerot go pobedi Gari Kasparov vo sah.
Ubeden sum deka so zgolemuvanjeto na mokjta na procesorite, distribuiranoto procesiranje, takanareceniot "cloud computing" i razvojot na vestackata inteligencija(masinsko ucenje i procesiranje na sintaksa), prasanje e na decenii do toj den. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
![]() |
||
anac ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 06.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
|
A TI DA NEMISLIS DEKA CIPSOT STO GO JADES DEKA GO LJUPAT CACKO I TOSO MALERO? |
||
![]() |
||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
|
Moze ova i vaka da se razmisluva ... ne koj ke preovladee masinata ili covekot ... tuku covekot i masinata zaedno ... deluvaat vo sinergizam ... i odime vo edna nova realnost ... ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
Машината нема никогаш да создаде човек, во вистинската смисла на зборот, додека човекот уште долго ќе создава машини.
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
R-C-F ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
|
MASINATA NIKOGAS NEMA DA SOZDADE COVEK TOA E TOCNO NO TOCNO E DEKA I MASINATA KE UNISTI GOLEM BROJ NALUJDZE I NA SVETOT KE OSTANAT SAMO ONIE LUJZDE KOI POSEDUVAAT IDEALNI MASINI DODEKA DRUGITE LUJDZE KE BIDAT PRINUDENI ILI DA ZIVEAT NADVOR OD SISTEMOT ILI EDNOSTAVNO KE ISCEZNAT.
|
||
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
![]() ![]() А што не јадам чипс?
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
dejanpp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
|
masinata vejke go ima osvoeno svetot taa ja koristat golemite vladeteli taka da niv povejke ne im e potreben obicniot covek pa taka e na red na izumirajne na obicniot covek koe e potpomognato od vladetelite a toa ke zavrsi koga ke zavrsi ovaa vojna koja ja vodat golemite vladeteli .......... |
||
![]() |
||
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
|
Jas ne sum protiv mashinata...naprotiv bi i ja prepustila sekoja dosadna rabota koja ne mi pricinuva zadovolstvo.
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
![]() |
||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|
Колку совршена машина е човекот....
![]() |
||
![]() |
||
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
|
Covekot se povekje se pretvora vo mashina.
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
![]() |
||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
|
![]() tokmu taka! zatoa sto vestackata inteligencija nikogas nema da ja nadmine prirodnata glupost ![]() |
||
![]() |
||
DarlinG ![]() Сениор ![]() ![]() *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
|
covekot moze da zivee bez mashini i mozebi nekojsi den covekot ke bide toj so ke seta po zemjata
|
||
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |