IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Kој ќе преовладее: Машината против човекот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Kој ќе преовладее: Машината против човекот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 18:12

Интернетот е неутрален ...

нашите НАМЕРИ со интернетот може да бидат
ПРОДУХОВЕНИ или ЃАОЛСКИ ...

сепак ...
човекот е резултат на 17.500.000.000.000 земјени години ... кои требаа да поминат за да дојдеме ние на бината ...

после човекот се знае што е ... МИСЛАТА ...

на МИСЛАТА НЕ И ТРЕБА ТЕЛО ...
и може да живее вечно ...
доколку не се загрози опстанокот на таа мисла ...

така да ...
најдобар пример е Парламентот ...
не се караат луѓето ...
туку МИСЛИТЕ се борат за опстанок ...

а машините ...
сепак се работи на вештачка интелигенција ...
и на стварање на разни роботи ...

ама далеку е денот ...
за да владее машина над луѓето ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 15:43

Тогаш кога ќе видам робот со макази в рака прецизно да шиша и да прави фризури, можеби ќе помислам дека преовладала машината.

Или кога машина ќе ми истреби ориз, излупи компир, измеси, направи ручек...можеби и ќе преовлада.

Особено-ако се вљубам во некој Роботко-е тогаш стварно ќе знам дека преовладала машината.

Дотогаш...добро ми е вака...
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 23:31
Ako nedostasuva etika, sekako eden den ucenikot ke go pobedi ucitelot,... Kako sto komputerot go pobedi Gari Kasparov vo sah.

Ubeden sum deka so zgolemuvanjeto na mokjta na procesorite, distribuiranoto procesiranje, takanareceniot "cloud computing" i razvojot na vestackata inteligencija(masinsko ucenje i procesiranje na sintaksa), prasanje e na decenii do toj den.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
anac Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Декември.2007
Поени: 54
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anac Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 22:48
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Тогаш кога ќе видам робот со макази в рака прецизно да шиша и да прави фризури, можеби ќе помислам дека преовладала машината.

Или кога машина ќе ми истреби ориз, излупи компир, измеси, направи ручек...можеби и ќе преовлада.

Особено-ако се вљубам во некој Роботко-е тогаш стварно ќе знам дека преовладала машината.

A TI DA NEMISLIS DEKA CIPSOT STO GO JADES DEKA GO LJUPAT CACKO I TOSO MALERO?
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 07:06

Moze ova i vaka da se razmisluva ...
ne koj ke preovladee masinata ili covekot ...

tuku covekot i masinata zaedno ...
deluvaat vo sinergizam ...
i odime vo edna nova realnost ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 11:50
Машината нема никогаш да создаде човек, во вистинската смисла на зборот, додека човекот уште долго ќе создава машини.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
R-C-F Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај R-C-F Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 13:30
MASINATA  NIKOGAS  NEMA  DA  SOZDADE  COVEK  TOA  E  TOCNO  NO  TOCNO  E  DEKA  I MASINATA  KE  UNISTI  GOLEM  BROJ  NALUJDZE  I  NA  SVETOT  KE  OSTANAT  SAMO  ONIE  LUJZDE  KOI  POSEDUVAAT  IDEALNI  MASINI  DODEKA  DRUGITE  LUJDZE  KE  BIDAT  PRINUDENI  ILI  DA  ZIVEAT  NADVOR  OD  SISTEMOT  ILI  EDNOSTAVNO  KE  ISCEZNAT.
M O J O T    I Z B O R    E    I S L A M    N E K A    E    I     V A S
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 17:11
Originally posted by anac anac напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

A TI DA NEMISLIS DEKA CIPSOT STO GO JADES DEKA GO LJUPAT CACKO I TOSO MALERO?
смеењегазење%20од%20смеење
А што не јадам чипс?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 16:02
Originally posted by freemanmkd freemanmkd напиша:

Masinata e stvorena da go potpomaga coveshtvoto! Denes na masinata i e dadeno nesto poveke od obicni strafovi i strujni kola. Postoi tivka bitka, koj ke preovladee????

masinata vejke go ima osvoeno svetot taa   ja   koristat golemite vladeteli taka da niv povejke ne im e potreben obicniot covek pa taka e na red na izumirajne na obicniot covek koe e potpomognato od vladetelite a toa ke zavrsi koga ke zavrsi ovaa vojna koja ja vodat golemite vladeteli ..........
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 00:56
Jas ne sum protiv mashinata...naprotiv bi i ja prepustila sekoja dosadna rabota koja ne mi pricinuva zadovolstvo.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 02:45
Колку совршена машина е човекот....збунетост
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2008 во 12:28
Covekot se povekje se pretvora vo mashina.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 22:00
Originally posted by blashka blashka напиша:

kratko i jasno...

covekot, covekot e toj shto ke preovladee...размислување

tokmu taka! zatoa sto

vestackata inteligencija nikogas nema da ja nadmine prirodnata glupost

Кон врв
DarlinG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*Lara*Croft*

Регистриран: 09.Јануари.2008
Поени: 1621
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DarlinG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 07:36
covekot moze da zivee bez mashini i mozebi nekojsi den covekot ke bide toj so ke seta po zemjata
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,187 секунди.